Како се снаоѓате (преживувате) на студов?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајанта
  • Време на започнување Време на започнување

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Денес е студено до бескрај. Ми се чини дека и мозоков ми замрзна, досадно ми е, а не се сеќавам кога последен пат ми било досадно. На раб сум на депресија, па почнав да размислувам што да се прави на вакво кочан време? Секако, ништо не смислив, оти, нели, мозокот ми е замрзнат од студ, ама знам дека на форумов има креативни и инвентивни луѓе, па ќе кажат нешто штосно; а има и такви како мене, сончеви типови, кои кога е студено и магливо се во лер, па им треба нешто да ги поттурне. Значи, КАКО СЕ СПРАВУВАТЕ СО СТУДОВ, ФИЗИЧКИ И ЕМОЦИОНАЛНО?

вежбај, пеј, пишувај, гледај нешто интересно, има милион работи да се прават, иако си дома.

пробај да го најдеш филмот The Secret, документарец е, многу поучен, па ќе си разбиеш досада и тоа како, а и ќе научиш нешто.

или излези и шетај ( на ладното :smir: )

вежбај, пеј, пишувај, гледај нешто интересно, има милион работи да се прават, иако си дома.

пробај да го најдеш филмот The Secret, документарец е, многу поучен, па ќе си разбиеш досада и тоа како, а и ќе научиш нешто.

или излези и шетај ( на ладното :smir: )
Знаеш ли што е депресија? Како да пејам, вежбам итд кога не ми е до ништо? А тоа со филмот може, каде да го барам?

call of duty 4, ама лошата работа денеска не е студот, него окото си го повредив вчера и денеска на доктор ми го врзаа па сега едвај гледам, па ке се вежбам со врзано око да гледам.

Па супер право да ти кажам и физички и емоционално,инаку ми се шета ама не можам мора да бидам дома пошто гости ќе ми дојдат.Инаку сум екстремен тип на човек, сакам да шетам кога има големи невремиња(дождови,виулици,ниски температури)и сакам да трчам(џогирам) дење на пладне во лето на 50 степени целзиусови.Тебе лично би ти препорачал да излезиш и да се прошеташ низ маало и гледај во куќите,зградите, луѓето или оди на кафе кај некој другар така ќе ти се одглави вниманието од деструктивните мисли.

Со оглед на то шо јас сум зиморлива личност и на лето носам секогаш дуксерка можам да кажам дека се снаоѓам прилично тешко...
во нешто мора да ми студи... во моментов ми студи во рацеве и во нозеве:nesum:

На студов? Шетам. Барам подароци за моите најблиски, и главата ми е преокупирана со тоа, така што немам време да мислам дека ми студи:pipi:

Си носам ја едно чоканче ракија Блажовача во џеб и на семафори стандард ме фаќа црвено па се загревам со тоа...а можеш и да праиш гимнастика со ножните прсти и тоа е здраво...а најдобро ќе се загрееш ако фрлиш петарда пред џандари па кога ќе те збркаат може и свески рекорд да поставиш на мали и средни делници

:baeh:na vakvo vreme po doma obavezno si vezbam i toa najmalku 2 sati vo denot ,koga ke si se izmoram od vezbite ke si sednam pred kom i tuka eden ili 2 saat nekogas ke izlezam na soping pa dokaj nekoj prijateli ke navratam, nekogas kaj mene ke dojde nekoj so znaci deka i ne e se taka crno ako se saka se se mozi

Денес е студено до бескрај. Ми се чини дека и мозоков ми замрзна, досадно ми е, а не се сеќавам кога последен пат ми било досадно. На раб сум на депресија, па почнав да размислувам што да се прави на вакво кочан време? Секако, ништо не смислив, оти, нели, мозокот ми е замрзнат од студ, ама знам дека на форумов има креативни и инвентивни луѓе, па ќе кажат нешто штосно; а има и такви како мене, сончеви типови, кои кога е студено и магливо се во лер, па им треба нешто да ги поттурне. Значи, КАКО СЕ СПРАВУВАТЕ СО СТУДОВ, ФИЗИЧКИ И ЕМОЦИОНАЛНО?

излези надвор по гаќи само и прави склекови.Секат успева :wink:

Ај бе нека иде пролет воа не се трпи веќе

По една топла ракија пред излегвање и крај на сите маки:helou:

На студов најубаво ми е кога ке си седнам пред телевизорот, ке се покријам, во едната рака чај, во другата цигара, филм по филм и уживам...:pipi:

Аман бре таман малце залади и одма поцнавте да се залите , шо луѓе сте , зима е со да се праи:pos2:
верувајте полесно е да се справиш со студ отколку со топло
Убао ќе си се облечеш со full зимска опрема (џемпери, ѕиври, капа, шал ракавици , дебела јакна итн) и мислам дека ќе немаш никаков проблем барем со студов ко кај нас што е:) а може да се убаци и некоја чашка од било кој топол напиток и после нема никаков проблем :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom