Како да си ги вратам парите?

• Креатор на темата Креатор на темата evin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јули 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Navistina mi treba pomos od ekonomist ili vraboten vo banka.Sum zirant na lice koe ne go plaka kreditot vo banka. Liceto e nadvor od Makedonija.Dali postoi sorabotka megu bankite na megunarodno nivo.Dokolku bankata ja prijavi negovata zadolzenost vo zemjata vo koja prestojuva,dali ke moze da mu sopiraat od plata ili na bilo koj nacin da go naterat da go vrati dolgot?Vi blagodaram!

каков економист, каков банкар, тебе ти треба помош од платен убиец...

Navistina mi treba pomos od ekonomist ili vraboten vo banka.Sum zirant na lice koe ne go plaka kreditot vo banka. Liceto e nadvor od Makedonija.Dali postoi sorabotka megu bankite na megunarodno nivo.Dokolku bankata ja prijavi negovata zadolzenost vo zemjata vo koja prestojuva,dali ke moze da mu sopiraat od plata ili na bilo koj nacin da go naterat da go vrati dolgot?Vi blagodaram!

Не...жирант значи дека ТИ ЛИЧНО гарантираш дека лицето за кое си се потпишал како жирант ќе си враќа долгот.
Лицето не го враќа долгот, значи ти стапуваш на сцена како плаќач на неговиот долг.
За жал...спас нема...тоа е, ќе си плаќаш, сам си се нафатил на тоа.
Си ја научил лекцијата од сопствената грешка.
Јас жирант не би му бил ни на сопствениот татко.
Вистина...

Е бато, не може секој да биде жирант. Тоа е голема чест и задоволство...Сега кога должникот не го враќа кредитот, само ти и никој друг имаш ПРАВО да му го враќаш кредитот.

Шала на страна, искрено те жалам и се надевам дека не си жирант на крупна сума.

Си го јадел.

Банките ги боли кур на меѓународно ниво. Жирантот гарантира за неплаќачот, ти си му бекап, ти си му и мајка, и татко.

Бачко си го наебал не знам што друго да кажам, да бидеш жирант е рамно на самоубиство. :nesum:

Али тоа е, ако сам не се заебеш...:toe:

Нема помош друже, затоа се жиранти за банките да имаат други лица што ќе го јадат ако лицето што треба не си ги подмири обврските.

Леле, си ја утнал работава :nesum:
Како му се нафати имаше поверение или тој ти кажа ке си плаќам обавезно и ти го послуша:tapp: сигурно вака си направил
Ништо ке си останиш на тоа ке си го плаќеш кредитот, човекот веќе неможеш да го најдеш тоа е веќе повеќе од сигурно
Така да продолжи да си плаќаш

А колку е тоа сумата што си се нафатил ако е многу голема онда таму каде што работиш нека те одјават некое време(сигурно дирекно ти одбиваат пари таму каде што си жирант) а платата во рака нека ти ја дадат, јебига тоа ти е спасот само.

Jas nemam mnogu poznavanje od kreditive, ama mislam deka i ti ako ne plakjas, a ne plakja ni vtoriot zirant, mislam deka ima kukja ili nesto slicno pod hipoteka sto ke moze bankata da mu go zemit. Mislam deka taka e redot. Pozz

Другар ти што избегал надвор од државава сигурно живеел во нешто овдека!
Влези кај него дома и земи му телевизор,регал шо ке најдеш вредно тоа и продај го барем дел од парите ке си ги вратиш!

A барем знаеш кај отишол и дека живее?
Ако и тоа не знаеш :nesum::nesum:

Другар ти што избегал надвор од државава сигурно живеел во нешто овдека!
Влези кај него дома и земи му телевизор,регал шо ке најдеш вредно тоа и продај го барем дел од парите ке си ги вратиш!
Pametno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom