Кајганџии-заинтересирани за буба-клуб во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bacilo
  • Време на започнување Време на започнување

vw_karmann_ghia_poster.jpg

А основата е 99% иста со Буба

Карман Гиа
chassiskg.jpg

Буба
KaeferChassis01.jpg

Исто и Rometsch на пр... германски каросерист градел возила на шасија на буба...

Популарна шасија...

Денес на плац на излезот на штип кон видов 4 буби од тие старите кои вака од далеку ми изгледаа сосема солидно. :)
Имаше и една лада меѓу нив. Па сигурно се спремани за продажба. Само тие 5 коли беа на плацот.

Чисто сакам да се информирам дали навистина мотори како од Порше или Субару лесно влегуваат во Буба и дека голем дел од деловите на бубата како пример менувачот се направени да изджат и доста поголема сила од стандардната?

Чисто сакам да се информирам дали навистина мотори како од Порше или Субару лесно влегуваат во Буба и дека голем дел од деловите на бубата како пример менувачот се направени да изджат и доста поголема сила од стандардната?

Вака, во Буба можиш да наштекаш скоро се. Најчесто се ставаат боксер мотори. Во зависност од комплексноста можиш да ставаш 8v и 16v. Ако ставаш 16V мотор ќе мора да сечиш лим. Со 8V немаш потреба. Најчесто луѓето ставаат Alfa Romeo 8V боксер мотор (водено ладење). Има готови адаптер плочи на интернет за не многу големи цени и го наштекуваш на моторот од Алфа.

Е сега, за твоето второ прашање дали мењачот ќе крепи. Значи мењачот е конструиран да крепи околу 145-150KW што во превод значи 190-200КС! Над 200КС мењачите откажуваат.

Најчесто луѓето ставаат Alfa Romeo 8V боксер мотор (водено ладење). Има готови адаптер плочи на интернет за не многу големи цени и го наштекуваш на моторот од Алфа..

Боксерот од Алфа 33 ? Само незнам дали сите бензински 33-ки беа боксер.

Има ли некој форум за бубаџиите од македонија ?

Едно време имаше, баш bacilo (овој што ја почна темата) правеа, па пропадна, па овие од Буба Клубот викаа и Web страна дека имале спремна ама не сум начекал, ...

Како и да е што и да ти треба тука сум :))) За Буби барем можам да ти кажам што сакаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom