Kajgana Song Contest #306 - Јужна Америка

Член од
16 мај 2021
Мислења
810
Поени од реакции
4.331
Не ја разбирам темата, треба песната да содржи стихови поврзани со било што од Јужна Америка или темата е латино?
Мое и тоа и тоа, може и Сепултура, може и наш Дарио - Моја латина...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.116
Поени од реакции
30.182
Ne mi e ni mene jasno. Moze li da se stavi primer pesna od Rosalinda, Rubi, Usurpadora ili pesnata treba strogo da e so tematika za Juzna Amerika?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ne mi e ni mene jasno. Moze li da se stavi primer pesna od Rosalinda, Rubi, Usurpadora ili pesnata treba strogo da e so tematika za Juzna Amerika?
Све што е на шпански ставај, врска нема темава чим може Буена виста и Енрике Инглесиас, ваљда може све.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
И мене ми беше нејасно каква поврзаност имаат некои песни со Јужна Америка, освен што се на шпански. Затоа барав изведувач од Јужна Америка и затоа постирав од Шакира. Инаку ќе беше лесно: Рики Мартин, Ријана, Енрике и Хулио, Талија, Los del Rio, CNCO, Aventura, J.Lo... Ама сето тоа нема никаква допирна точка со Јужна Америка.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.744
Поени од реакции
1.003
Јас 5-6 дена немав пристап на форумов ( незнам кај вас дали беше исто ) и незнам шо се случувало со предходното гласање . Како и да е темава во никој случај нема да е тоа шо треба да е без оваа песна , нормално испеана на португалски а не англиската верзија .

Член од
16 мај 2021
Мислења
810
Поени од реакции
4.331
Сакав иста тема како таа за Африка, мислев се подразбира. Во ред, нека оди сега како и да е.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
Е на оваа мислев: американски бенд составен од иселеници од Мексико (mostly), пее бачата (музика која потекнува од Доминиканска Република). Допирна точка со Јужна Америка = 0. Ама веројатно се може да помине во темава, а?

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.636
Поени од реакции
35.176
Оригиналната нумера е изведена од групата Азул Азул од Боливија, а овие се од Аргентина. Еден од оние летни хитови, што ги слушаш на секое ќоше и од секаде

Kajgana Shop

На врв Bottom