Каде да наjдам? [Food Edition]

• Креатор на темата Креатор на темата davidov
  • Време на започнување Време на започнување
Може година дена како е уништен од Кам путерот од кикирики, не сум го земал од тогаш.
Сега само GoOn Crunchy, топ е, или да си го правиш дома сам само треба да се зезаш многу.

Може година дена како е уништен од Кам путерот од кикирики, не сум го земал од тогаш.
Сега само GoOn Crunchy, топ е, или да си го правиш дома сам само треба да се зезаш многу.
Повеќе од година сигурно...путерот им е 0,а претходно беше 9-10.
Или кикиритките им се препечени или многу лоши услови на чување. Или евентуално нешто од амбалажата.
Путерот мириса на боја,горчи едноставно не се поднесува.
Прво мислев дека е до мене но еве и ти и други го потврдуваат истово.

Американците како најголеми производители на кикирики не грешат кога станува збор за путер од кикирики. Можно е да се лоши услови на чување.

Американците како најголеми производители на кикирики не грешат кога станува збор за путер од кикирики. Можно е да се лоши услови на чување.
Од ЕУ е мислам...инаку ЕУ има далеку подобри регулации од Американците кога стан збо за храна.

Регулациите у уса се толку дебилни скоро да ги нема, може да продаваат путер од кикирики без да има ниту грам кикирики у производот. Еу регулативите се далеку построги, затоа воопшто не ни купивам уса производи

Тоа од Кам од секогаш бил најлошиот путер што може да постои, никаков. Со палмино масло тован. Плус не се ни ефтини кога ќе видиш.

Вчера го земав GO ON за 210 ден кој е 500 грама. Никакви додадени масла во него.

Тоа од Кам од секогаш бил најлошиот путер што може да постои, никаков. Со палмино масло тован. Плус не се ни ефтини кога ќе видиш.

Вчера го земав GO ON за 210 ден кој е 500 грама. Никакви додадени масла во него.
A како да знаеме дека тој од КАМ е со додадени палмини масти?

Каде може да најдам
Кока кола зеро со вкус на лимон или Пепси зеро со вкус на лимон?

Што понастрана од амерички производи, најголеми преваранти во свет се.

Што понастрана од амерички производи, најголеми преваранти во свет се.
Да познато ми е. Кај нас фала Богу нема сеуште некоја голема експанзија на американски производи.

Да познато ми е. Кај нас фала Богу нема сеуште некоја голема експанзија на американски производи.
Забрането е од Европа, несмее да влегува таква роба. Лошото е што премногу глупости ставаат, а за месото хормони да не зборам.

Кај може да го најдам Heinz pickle кечапот?
Бев во Веро Тафталиџе и во Рамстор но го нема.

Кај може да го најдам Heinz pickle кечапот?
Бев во Веро Тафталиџе и во Рамстор но го нема.
Јас тука го имам купено

Искрено ништо посебно и едвај го истрошив... А голем кечапџија сум.

Back
На врв Bottom