Kaко да стигнам до Британија или Австралија?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
eeej... DA! 'TENK' e vo pravo. Firmata se vika Bridge Blue i e vo aerodrom blizu biser. Jas bas sega izvadiv studentska viza za u.k. preku niv, odam za 20 dena. ;) (rabotat i Avstralija) Deckite si ja zavrsija rabotata kako sto treba, bas sum zadovolen.
Koga otidov tamu prv pat, ne mi naplatija, kolku sto znam konsultaciite se bez pari. Najubavo javi im se, da ne ti dadam nekoja netocna informacija. tel - 2454 009
Aj pa se gleame vo London... ;)
Да да така се викаше ја забораив бев еднаш и со едно другарче да се распраша за Австралија ми се видоа како сериозна фирма.Прво треба да се јавите таму да ви закажат термин за да прајте муабет.Со среќа на сите

Член од
23 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
informacii

Ej Natasha eve naletav na vizit kartickata sto mi ja dadoa: "Bridge Blue" - bulevar Jane Sandanski 24/17, tel 2454 009 mobilen 072 711 104 / 070 243 247. Ova mu doagja do Sunset igralisteto, vo zgradata so bankite. Deckite se vikaat Sasho i Jane.
Se nadevam ke ti pomognat informaciive.
Pisi sto si napravila.:)

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Zdravo do site.
Ziveam vo Skopje i se nadevam nekoj ke moze da mi pomogne. Bi sakala da najdam nacin da stignam vo UK ili Avstralija? Od sekogas sum sakala da odam vo London a imam rodnini vo Avstralija (Sidnej). Kakvi mi se opciite, koja bi bila najdobra viza za mene (imam zavrseno ekonomski fakultet vo Skopje).
Se nadevam nekoj moze da mi dade korisna informacija?
Isto taka razbrav deka niz Skopje ima nekoi firmi koi nudat pomos pri apliciranje?
Fala mnogu na site. :)

ВИЗА ЗА АВСТРАЛИЈА

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

- ОД АВСТРАЛИЈА(ОД ГАРАНТОРОТ)
- ГАРАНЦИЈА ЗА ТУРИСТИЧКА ПОСЕТА ( STATUTORY DECLARATION ) во која се гарантира вашето сместување, финансиската помош, трошоците за (евентуално) лекување и изјава дека ќе ја наруштите Австралија пред истекот на визата.
- ФОТОКОПИЈА од државлјанство или од Австралиската постојана виза на гарантот
- ИЗВОДИ ОД БАНКА (further evidence of founds ИЛИ evidence of access to funds)
- ОДМАКЕДОНИЈА (ОДАПЛИКАНТОТ)
- ПОТВРДА ЗА УПЛАТА НА ТАКСАТА за обработка на молбата,која изнесува 50 EUR (ВО СТОПАНСКА БАНКА А.Д. - СКОПЈЕ)
- ПАСОШ своерачно потпишан, важечки за целиот планиран престој во Австралија
- 4 ФОТОГРАФИИ
- 1 ФОРМУЛАР 48Р
- ИЗЈАВА А,Б,Ц И ДОДАТЕН ПРАШАЛНИК ПОТПИШАНИ
- ИЗВОД ОД РОДЕНИ не постар од 4 недели преведен на англиски
- ВЕНЧАНИЦА за лица во брак не постара од 4 недели
- УВЕРЕНИЕ за семејна положба заверено на нотар
- ПОТВРДА од работа за месечните примања во последните 3 месеци
- ПОТВРДА ОД МВР ЗА НЕКАЗНУВАНОСТ за лица меѓу 15 - 65 години, не постара од 4 недели
- * пропратно писмо од фирмата во која работите на меморандум, во кое е наведено работното место, должината на работниот стаж, висината на месечните примања, со печат и потпис од одговорното лице
- Доказ за поседување на недвижнини
За СОПСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ
и носители на професионална, комерцијална или земјоделска дејност:
* документ за судска регистрација на фирма
* потврда за платени придонеси за последните 3 месеци
За СТУДЕНТИ:
* потврда од факултет за редовен/вонреден студент
* копија од индекс со заверен последен семестар и копија на страната со последните положени испити
За УЧЕНИЦИ:
* потврда од училиште
За ПЕНЗИОНЕРИ:
* копија од чек од пензија
За МАЛОЛЕТНИ ДЕЦА:
* согласност потпишана од двајцата родители заверена на нотар
- За лица постари од 70 години се доставува потврда од матичен лекар дека лицето е способно да патува.
* Здравствено осигурување
* Ако посетувате блисок роднина ( родител , брат , сестра…) се доставуваат и нивните изводи на родени - оргинал
- ВОЕНА КНИШКА за мажи (во оргинал )
- Резервација на повратен авио билет
- Времетраење на постапката за виза: од 4 – 6 недели од влегување на пасошот во амбасада

НАДЛЕЖНА АМБАСАДА

АМБАСАДА НА АВСТРАЛИЈА ВО БЕЛГРАД

КОНТАКТ

Чика Љубина 13, 11000 Белград
Тел: + 381 11 3303400 Факс: + 381 11 3303441

ЦЕНА НА ВИЗА

50 ЕУР

УСЛУГА

3000 МКД

http://savana.com.mk/default.aspx?id=c1fbed37-73d4-459e-bb2a-1917a18c4855

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Член од
20 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ej Natasha eve naletav na vizit kartickata sto mi ja dadoa: "Bridge Blue" - bulevar Jane Sandanski 24/17, tel 2454 009 mobilen 072 711 104 / 070 243 247. Ova mu doagja do Sunset igralisteto, vo zgradata so bankite. Deckite se vikaat Sasho i Jane.
Se nadevam ke ti pomognat informaciive.
Pisi sto si napravila.:)
Ej fala na site sto mi odgovorivte do sega. dem1an, vekje im svrtev na lugjevo i se dogovorivme da se vidime utre. ke vi kazam sto sum napravila.
Polaris, fala i na tebe, zapoznaena sum so toa deka ima turisticki agencii nudat takvi uslugi ama znam nekoj so loso iskustvo od edna od tie turisticki agencii i za toa sum malku nesigurna za toa...

Член од
5 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
6
здраво
дали некој знае какви се шансите за одење во австралија доколку имам бугарски пасош? Дали процедурата е полесна или...

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
здраво
дали некој знае какви се шансите за одење во австралија доколку имам бугарски пасош? Дали процедурата е полесна или...
Немаш проблем да одиш со БГ пасош во Австралиjа, виза както турист не ти требе до 6 месеци. Но за работа, ученjе и т.н. ке ти е потребна.

Член од
5 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
6
Немаш проблем да одиш со БГ пасош во Австралиjа, виза както турист не ти требе до 6 месеци. Но за работа, ученjе и т.н. ке ти е потребна.
Дали можете да ми кажете некоја агенција која посредува за добивање туристичка виза за со бугарски?

F

FARANG

Гостин
Дали можете да ми кажете некоја агенција која посредува за добивање туристичка виза за со бугарски?

Јави се директ во амбасада и прашај ги што ти треба. Да сум на твое место би ги послетил и двете места едно по друго. Од СК имаш лет за лондон а после од Лондон до Сиденеј ќе те кошта поевтино него од СК до Сиднеј.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Не ти е потребна туристичка виза ако си со Бугарски пасош.
http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/evisitor/eligibility.htm
Но има голема вероватност да ти побарат авионски билет за обратно, хотелски резервации и т.н.
Наj убаво си прашаj во амбасада или туристичка агенциjа. Jас бив те посаветвал да прашаш оваа агенциjа преку имеjл
http://www.bohemia.bg/

Успех.

Член од
5 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
6
Не ти е потребна туристичка виза ако си со Бугарски пасош.
http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/evisitor/eligibility.htm
Но има голема вероватност да ти побарат авионски билет за обратно, хотелски резервации и т.н.
Наj убаво си прашаj во амбасада или туристичка агенциjа. Jас бив те посаветвал да прашаш оваа агенциjа преку имеjл
http://www.bohemia.bg/

Успех.
Ti blagodaram

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас пак ќе кажам... Доколку имате можност вршете ја целата процедура преку агенција... Многу гадно може да наебете ако поставите погрешни документи, дополнителни трошоци ќе се јават и слично...

Мој роднина вака сам ја бркаше визата цели 2 години... премногу пари се изнададе , погреши апликација, му фалеа документи па неколку пати наваму натаму до Белград.. Барем најдете стручни лица коишто си ја знаат работата , многу поефикасно а и поефтино ќе ви се фати... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom