Јајце од препелица

• Креатор на темата Креатор на темата M-Nikolovski
  • Време на започнување Време на започнување
M

M-Nikolovski

Гостин
Се што знаете за јајцата од препелица.
За што е добро, нутритивни вредности, цена (отприлика), начини на приготвување итн...

Сигурно се нешто чудотворни,штом баба ми секое утро по 5 испива.Добро,не баш секое,секој втор ден а понекогаш и 5 пати неделно.И тоа живи ги пие,нешо мемца оти биле добри за гласни жици,за имунитет и за против рак....па сеа колку е точно ова,шо знам

Ја од бабини муабети знам дека асимилираат пеги.

Од нет сум сретнал дека се за покачен притисок, чир во стомак, отстранување на холесторол, анемија, мигрена, инфаркт, астми и тумори на мозок, постоперативни третмани, регулирање на шеќер, гастритис, артериосклероза, тбц...

Врска неам дали е така и дали дозирањето е баш ко шо го форсираат или е бесмислица.

јас имам пробано само маринирани јајца од препелица

Порано многу ги јадев. Ги пиев живи. По 3-5 на ден. Не оти ми ги препорачаа за нешто, туку оти ми беа слатки.

Можат да се најдат во сите поголеми супермаркети. Се продаваат во табли од по 15 јајца, и чинат стотина денари.

Мислам дека јајцата од препелица имаат неколку пати повеќе протеини од јајцата од кокошка, но за ова нека каже некој билдер нешто повеќе.

Порано многу ги јадев. Ги пиев живи. По 3-5 на ден. Не оти ми ги препорачаа за нешто, туку оти ми беа слатки.

Можат да се најдат во сите поголеми супермаркети. Се продаваат во табли од по 15 јајца, и чинат стотина денари.

Мислам дека јајцата од препелица имаат неколку пати повеќе протеини од јајцата од кокошка, но за ова нека каже некој билдер нешто повеќе.
А колку се безбедни за конзумација овие денешниве јајца од препелица? Мене ми е страв да не имаат некои болести (птичји грипови, салмонела и сл.) Јас земав пред 10-15 години јајца ама тогаш немаше вакви болести.

А колку се безбедни за конзумација овие денешниве јајца од препелица? Мене ми е страв да не имаат некои болести (птичји грипови, салмонела и сл.) Јас земав пред 10-15 години јајца ама тогаш немаше вакви болести.
Од маркети не земајте,мајка ми како нутриционист никогаш од маркет не купила јајца.Тие од маркет јајца се од животни хранети со соја во која има состојки за побргу да се оформи јајцето,така да ќе нема лековити својства.Најдобри јајца се од прпелици кои што се чувани во домашни услови кои што биле хранети со цели житарки и трева,кои што јаделе каменчиња,муви и се што ќе најдат по земјата.А не концетрат

Ко мала имав слаб апетит, слаба крв, а со тоа и слаб имунитет и морав да ги пијам колку и да ми беа одвратни. За да можам да ги поднесам ми ги мешаа со млеко и мошне ми ја подобрија состојбата.

На линков имате информации плус за нивните својства.
Јајца од јапонска препелица.

Не, ист ми е соодносот на протеин. Конкретно за вежбање нема потреба да се даваат повеќе пари за овие јајца, обичните ја вршат работата :)

Од маркети не земајте,мајка ми како нутриционист никогаш од маркет не купила јајца.Тие од маркет јајца се од животни хранети со соја во која има состојки за побргу да се оформи јајцето,така да ќе нема лековити својства.Најдобри јајца се од прпелици кои што се чувани во домашни услови кои што биле хранети со цели житарки и трева,кои што јаделе каменчиња,муви и се што ќе најдат по земјата.А не концетрат

Комерцијално никој не одгледува такви јајца, сите ги хранат со концентрат исто како и кокошките.

Е па тогаш каде се купува оние домашните кога многу села се напуштени .

Паметам еднаш мајка ми имаше земено такви јајца. Знам дека се пие жолчката и е здрава ,ама мене ми беа гадни на изглед пошо лушпата е како со флеки ишарани и гадно ми беше да пијам жолчка жива и не пробав ,мајка ми ме молеше да пробам не пробав . Се изнервира мајка ми не купи појќе.

Од тогаш немам видено појќе тавки јајца.

Ги има во сите поголеми маркети, тинекс сигурно....и си имаат мал рок на траење
Ги давам на малиот заради имунитет и многу го покачуваат железото,....
живо јајце ретко кој може да пие ама има варијанти варено пржено со обично, ставено во млеко со мед и многу какао......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom