Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Oвој RYMZ...Детуле беКолку си ти наивно, сум ти кажал ја и порано и воопшто не го кријам тоа, ама ај, ти должам пиво-муабет откако твоите патриоти ќе те заебат, дотогаш мисли си ти дека јас ти пожелувам поделби и такви некои слични сценарија.
Прво, поделбата на Р. Македонија, албанците ја одбија. Македонците ја понудија.
Второ. Албанците се државотворен народ во оваа држава, умре времето на Македонија на Македонција, идеологија која што чинеше животи, за џабе.
Трето. Мене, лично мене, такви куршуми немој. Колку што сум јадел бурек јас на форумов да си отворите ВИЕ македонците очи, за некој да не ви го спопика ко што ви го спопика грчка сеа со имево (колку и да негираш дека нема да се смени), ти толку постови немаш сериозни. Ама најсериозно.
Четврто. Постот што го напишав јас, не беше воопшто со намера на поделби курац палац, туку идиотизам е мене да ми кажеш да не користам википедија, а ти од таму да црпиш информации, просто поради тоа што ти си "запознаен" со материјалот.
Извини да те прашам ја тебе...од каде си ти запознаен со тој материјал од Википедија толку добро? Имаш дома архива? Јас еве најискрено, за темава појма неам кој е Тодор Александров, дали е бугарин, дали е македонец, грк или србин. Не ме интересира. Него...кога веќе сакаш да ме убедиш, како ќе ме убедиш? Со што? Со тоа што се борел за бугарска армија (твои зборови). Поради тоа што истото ВМРО во кое што тој членувал, го убиле?? Сеа...логички, ако Александров бил македонец, а го убиле македонци...зашто го убиле? Зашто би убил ти твој војник?? За....предавство?? Ако си предавник на Македонска организација...како тогаш си македонец?
Не ме интересира кој е, и што е. Ме иритира однесувањето твое и на Трн, демек кој ве дрибла сељаци, википедија ќе ми цитирате сеа, википедија е сељачко, а веднаш после следниот ваш пост има линк од википедија, па дај мислам молимте, немој мене таква демагогија да ми шиткаш (Е овој пасус веќе е личен).
За тоа што ти имаш некоја си аверзија кон моето мислење само поради фактот дека сум албанец и по дефолт не смее моето мислење да биде за доброто на оваа држава, терај си даље, живеј си во заблуда. И немој ни под разно да помислиш дека сум спремен на патриотски преговори...не сине, грешиш, јас не преговарам
А кога ќе излезе вистинската слика за македонските револуционери, тогаш или ВМРО ќе испадне бугарска организација, или Александров бил предавник па овие го убиле за предавство. И тука имаме момент каде што Александров изјавил Македонија на Македонците, и ....македонците (то ест ВМРО) го убиле...
Друже, јас википедија читам, ал не читам, онака, ради заебанција. Ама логиката на твоите постови, е таа. ВМРО го свирнале Александров. Таков ГОЛЕМ МАКЕДОНСКИ ХЕРОЈ, како што читам дека некои го величат, да утепаш...па стварно, каква македонштина уствари имало во ВМРО, или па каква македонштина имало во Александров. Едното е труло друже...мора да е труло. И се тоа од твои постови, веруј, ниедна од сликите (постоечки документи) на Зевсус не ги зимам во предвид, поради мои верувања некои...ама од твои постови, ти ги величиш и Александров, и ВМРО....а меѓу себе си имале они самите рчка...јебеш ли га. Не ми објаснувај, не сакам да знам зашто. Само те молам, не биди малоумен да ми продадеш демагогија друг пат за цитати извадени од Википедија, дека сам користиш такви. Испаѓа муабетов ме викаш сељак, а носиш опинци.
П.С. Знаев дека ќе ги спомнеш албанцитеомилен начин ти се да се извадиш од небрано, ама едно да ти кажам, јас на пример еве да земеме, да сум Али Ахмети, полесно можам да играм со 800.000 македонци сложни, и да не морам да ја делам Македонија, отколку да ја делам со бугари, па со толкава бројка после да се расправам. Помалце сте, полесни сте за договор. Така да поделбата од албанците не ми ја спомињај...на албанците ни одговара да сте сложни, за да не се поделите сами, па на нас да ни ги заебете плановите после
![]()

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,719711,00.htmlLong ago, in the days of Philip of Macedon, when whole armies hurled themselves
against the dread Macedonian phalanx, Macedonia was a great and independent
country. Today, Macedonia is merely a geographical expression; its territories are
divided principally between Yugoslavia and Greece.
If the country is nonexistent, the people are not. They have managed, directly or
indirectly, to make more Balkan blood flow in the past 20 years than have any other
people. Since the War, their activities have shown no sign of abating. Greece and
Yugoslavia and Bulgaria have been much troubled by them.
Since the War, their activities have shown no sign of abating. Greece and Yugoslavia
and Bulgaria have been much troubled by them.
Chief of the modern Macedonians who have demanded autonomy have been Todor
Alexandrov, General Protogerov, Peter Schankev. For years, this triumvirate kept the
Macedonian question well before the world. A few months ago, Todor Alexandrov was
murdered; and last week one Dimitri Stefanov met Peter Schankev in a cafe at Milan,
fired five shots from an automatic pistol at him, killed him. The two deaths were conne-
cted by the tale which the assassin told:
Peter Schankev decided last spring that Macedonian autonomy was a dead issue, so he
quitted the triumvirate to found a movement for transforming the Balkans into a confede-
ration. When Todor Alexandrov stood in his way, the natural thing for him to do was to have
Todor Alexandrov quietly murdered; this was done.
Immediately Alexandrov's friends called a meeting in a Macedonian village with General
Protogerov as chairman. At this meeting, sentence of death was pronounced on Peter Schankev
and his executioner went out into the world on a search for his victim—a search which ended at
Milan. Arrested, the assassin said:
" I am a Macedonian Nationalist and I love my mother country intensely. It was only to serve her that I executed this renegade. I am glad I was chosen to sacrifice myself. "
Проект за спогодба помеѓу ВМРО и советската Влада
„Внатрешната македонска рволуционерна организација која ги претставува македонските борци за национално самоопределување, политичка слобода, самоуправување и најголема можна социјална правда има за цел: Обедеинување на Македонија раскината помеѓу Бугарија, Србија и Грција во 1913 година по Букурешкиот договор за мир и на Нејскиот во 1919 година во една политичка единица, која во иднина ќе биде рамноправен член на една Балканска федерација или барем во нејзината прва етапа рамноправен член на една југословенска федерација.
За постигнување на оваа цел ВМРО смета:
а) на своите борбени сили;
б) на секоја држава, без оглед на нејзиниот систем, чиишто интереси се совпаѓаат со идеите на ВМРО;
в) на сите општествени организации што се борат за национално самоопределување, човчки права и слободи како за траен мир во светот.
Тргнувајки од овие свои начела, ВМРО, водејки сметка за официјалните изјави на Руската советска република дека ќе соработува за ослободувањето на потиснатите народи, ја прифаќа следната спогодба со Руската советска република:
1. ВМРО се задолжува заедно да работи со другите револуционерни организации на Балканот за федерирањето на балканските држави во нивните етнички граници, чиишто добро сфатени политички и економски интереси се совпаѓаат со тие на Руската Советска Република;
2. Руската Советска Република ја признава ВМРО како единствен изразувач на суверената воља на Македонија;
3. ВМРО и РСР контактираат преку свои редовни полномошници кои ги имаат својствата на дипломатски и воени претставници;
4. Двете страни, запазувајки ја својата самостојност во внатрешната и надворешната политика, можат да преземат, со општа согласност во зависност од политичките прилики, конкретни заеднички акции;
5. ВМРО со благодарност би ја примила материјалната, дипломатската и моралната поткрепа на РСР“
Договорот е потпишан во декември 1923 година во Москва. Делегацијата на ВМРО ја сочинуваат Тодор Александров и Михаил Монев.
Цитати, од доказите на Братот...не мои докази...негови..
I must once again make it clear that neither Protogueroff nor myself signed the manifesto published in La Federation Balkanique
Ебеш ти друже Мајски манифест, падна во вода целата галама. Не спомињај веќе Мајски манифест, те молам.
Alexandroff also stated that, if only his demands were granted, the Macedonians would lay down their arms and recognise the Serbian Kingdom, subject of course to it being reconstructed as a Federal State in which Macedonia would enter on equal rights....
Самостојна Македонија???? Под Југословенска капа самостојност, или ?? Значи чекај вака, според мене...ја ќе дигнам бунт, ќе имам некои си барања, и кога ќе ги прифатат...ќе бидеме дел од Југославија, и после деца на форум ќе ме величат демек за Слободна Македонија сум се борел....мене тоа ми личи.
Having decided to organize a revolutionary movement against the Serbians and the Greeks.....
Кај се бугарите у приказнава...нели, тие што го убиле..значи, се бори типов против Срби и Грци, и ете ти го бугарчето, го убива, чисто онака ради заебанција..нешто као се спремаш да глеаш крими филмче, и отварам ја врата и ти викам тој у плавото е убиецот, го знам филмов...вистински секс..Така и бугарите направиле. Срби и Грци се борат против Александров, и ете ти го Бугаринот, крррррк...го убива, вистински секс...
Убаво вика Винстон, остајте некои работи, не отварајте кутии кога не сакате да поверувате во тоа што има во кутијата.
Македонец бил, ок, зашто се сложил да стапи во сојуз со Југославија, зашто ВМРО го скинале?
Мајски манифест, САМИОТ Александров негира дека потпишал...кој си ти Братот, или ТРН или било кој да му наметне на човекот нешто, што самиот негира???
Нелогичности до сабајле..ама ај, си кажав, некој историјата си ја прифаќа, само така како што му одговара![]()
Сега можете да продолжите со кокетирање, Зевсус-Свидн-Римз.. комбинција “снова“ за СПАС на Македонија.
1. Ako bil promakedonec zasto go ubile Bugarite koga ete se pismanil i demantiral ??? Zar nema poveke da im bide vreden ziv da go iskoristat pisman adjija nego li mrtov, se ubija neprijatel ne toj sto vika deka ti e prijatel .
Цитати, од доказите на Братот...не мои докази...негови..
I must once again make it clear that neither Protogueroff nor myself signed the manifesto published in La Federation Balkanique
Ебеш ти друже Мајски манифест, падна во вода целата галама. Не спомињај веќе Мајски манифест, те молам.
Alexandroff also stated that, if only his demands were granted, the Macedonians would lay down their arms and recognise the Serbian Kingdom, subject of course to it being reconstructed as a Federal State in which Macedonia would enter on equal rights....
Самостојна Македонија???? Под Југословенска капа самостојност, или ?? Значи чекај вака, според мене...ја ќе дигнам бунт, ќе имам некои си барања, и кога ќе ги прифатат...ќе бидеме дел од Југославија, и после деца на форум ќе ме величат демек за Слободна Македонија сум се борел....мене тоа ми личи.
Having decided to organize a revolutionary movement against the Serbians and the Greeks.....
Кај се бугарите у приказнава...нели, тие што го убиле..значи, се бори типов против Срби и Грци, и ете ти го бугарчето, го убива, чисто онака ради заебанција..нешто као се спремаш да глеаш крими филмче, и отварам ја врата и ти викам тој у плавото е убиецот, го знам филмов...вистински секс..Така и бугарите направиле. Срби и Грци се борат против Александров, и ете ти го Бугаринот, крррррк...го убива, вистински секс...
Убаво вика Винстон, остајте некои работи, не отварајте кутии кога не сакате да поверувате во тоа што има во кутијата.
Македонец бил, ок, зашто се сложил да стапи во сојуз со Југославија, зашто ВМРО го скинале?
Мајски манифест, САМИОТ Александров негира дека потпишал...кој си ти Братот, или ТРН или било кој да му наметне на човекот нешто, што самиот негира???
Нелогичности до сабајле..ама ај, си кажав, некој историјата си ја прифаќа, само така како што му одговара![]()