concrete
alte Esel
Од што си добар говорник кој може со саати да дискутира, за што никој не те оспорува, некогаш знаеш да се заборавиш во поентата, единствената.
Нема “НИЕ“ што да прифаќаме или негираме, фактите кои треба да ги милуваме се следните:
Маршов се изведувал на АСНОМ. Имаш повеќе извори кои ти го повторуваат тоа.
Значи дали ЈАС или ТИ ,сакале несакале, допаѓало или иритирало, маршот се изведувал.
Јас како Македонец, и ти како Македонец, без да навлегуваме во други примери на кои ќе се повикуваме ( Бунева, Александров) и дефокусираме од темава, туку само врз основа на овој МАРШ, сакам да ми појасни некој што во конкретниов марш претставува НЕГАЦИЈА на Македонизмот?
(се надевам текстот нема да ти биде основен “аргумент“ бидејќи свесно ќе наметнеш уште една поопасна теза во генерална смисла)
Потребно е волја, за да се расчистат сомнежите од историјата.
Бидејќи сите многу не чини оваа мизерна самодоверба во самите себе и историјата.
Se izveduval marsot ...pa sega ne se izveduva....i..???
Imali kup Makedonci vo Pirinska Makedonija...NA POPIS.... pa sega gi nema.....za onie vo Egejska da ne zborime......uste malku i ovie ovde ....zagrizeni...ke gi snema.... i...???
....imalo i dinosaurusi...pa sega......................................nema...

...sto se potepavte ne mi e jasno.....edna tolku jasna i glasna rabota nikako da ja skockate i da se drzite ko pijani za plot za nea...........................