Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како бе што се смени.... :) Зарем ти се сомневаше во ЛИЦЕМЕРИЕТО на шќиптарите?

Јас лицемерен? Јас досега на никого не му попував да не користи исти линкови што користам и јас :D ама пуста партиска слепост. Опростено ти е.

Ај малку офтопик да се вмешам :)
Ова е моја претпоставка. Али Ахмети изгледа со тој "Илирски устав" им се исфура на теорристите дека ќе ја прави голема Албанија. Ама кога виде дека Македонците даваат отпор и не е се толку лесно покрај ЦИА&компани, ја одби поделбата бидејќи тргнаа со желба да земат цел пакет(Битола, Прилеп, Струга...) и затоа Али го одби.
Па сега доаѓа тоа сакаме соживот, ако можевме ќе ја делевме :icon_lol:

Која компани бе друже?? Меккејн и Диогарди? Меккејн кој што се сликаше со албански шал на вратот гушнат со Диогарди? Таа компанија спречила нешто?? Ај, живеј си го сонот. И да, имаше понуда на маса, одбиена. Јебига. Згрешивме, опрости ни. Можеби полесно ќе беше покрај ваков романтизам и живот со тоталитаризирана влада...па и општество.

Aimo temus ushmalkus tolerantus.
Mirnus da ne Serpicus Caesarus baniranus bezprichinus.
Falus.

Извини, морав. Ајм аут, немам веќе потреба од излишни коментари кога човек кој што самиот прди, ти вика дека смрдиш.

Јас лицемерен? Која компани бе друже?? Меккејн и Диогарди? Меккејн кој што се сликаше со албански шал на вратот гушнат со Диогарди? Таа компанија спречила нешто?? Ај, живеј си го сонот. И да, имаше понуда на маса, одбиена. Јебига. Згрешивме, опрости ни. Можеби полесно ќе беше покрај ваков романтизам и живот со тоталитаризирана влада...па и општество.
Добро е бе ние ќе си живеам во сон дека не сакате, не сакате да отцепите дел од Македонија па за правата да си ги земете ви требаа муџахедини од Босна, Косово, Чеченија, Амерички инструктори, подземни бункери итн. Босанците се бореа за живот и права ама тие немаа униформи спремени и оружје затоа не ме прави будала.
Ама најинтересно Албанциве на форум се радуваат на Косово, викаат за Чемерија:"Ќе го земеме и тоа територија" а во Македонија сакале мирен соживот :icon_lol:
Сам си рече нема соживот, а Љубчо убаво рече ако не не примат во НАТО да си купуваме оружје. Значи само да си чекаме да пукне и "забавата" да почне :icon_bigg

По темата. Мислам дека е доволен доказ сликата на гробот на Александров каде пишува МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ во правилната тема. И Мајскиот Манифест е фин :)
Колку што памтам, Александров е убиен одкога јавно се залагал за автономна Македонија. Поправете ме ако грешам.

US newspapers - Todor Alexandrov

Attachments

• August_09_1924_The_Gettysburg_Times-T_Aleksandrov.jpg
    August_09_1924_The_Gettysburg_Times-T_Aleksandrov.jpg
    117,2 KB · Прегледи: 18
  • October_08_1923_Olean_Times.JPG
    October_08_1923_Olean_Times.JPG
    85,7 KB · Прегледи: 14
Заклетвата на ВМРО

"Се колнеме во името на Бога, верата и честа, дека отсега ќе служиме колку што можеме за слобода на нашата татковина Македонија и Одринско; ќе ги слушаме наредбите на нашите главатари; нема никому да ги кажеме скришните народни работи. Ако не ги слушаме наредбите на нашите главатарии ако некому, свесно или несвесно, кажеме за она што сега го гледаме, што го слушаме и што го работиме да бидеме убиени од браќата со оружјето што сега го целиваме. Амин"

2007 za vreme na VMRO e kutnata bistata na ovoj Bugarov vo Veles ...sakate da kazete ne znae VMRO sto pravi ????

Vie ste protiv drzavata ????

Protiv avtoritetite ????

Zasto ja kutnaa bistata ako ne e Bugar ?????

Radi divogradba ????

Ebave toa Ljupcovistite koi nametnuvate Bugarshtina vo VMRO DPMNE edvaj se otarasivme od toa ...

Da zivee Grujo, da zivee Makedonija a smrt za Bugarashite :tapp:

P.S od ovie izbori sum vo koalicija taka da kiss my ass :pusk:

Koj ima materijali koi ja gi nemam za ovoj Bugarov neka mi prati na privatna poruka jas ke gi pastiram tuka :smir:

na forum istorija ima tema za aleksandrov odamna da se prefrlite tamo ne ke poubo??

koj vojvodi bea u nas na vecera ?.......

nitu goce delcev, ago, nitu dame gruev, naj si bese ago todor aleksandrov so negovata ceto...tra la la la........

cetata im bese ago s`s chrveno zname i na zname pishe smrt ili sloboda.....

aj eve ja da ne se macite da ja barate

ДРУЖБАТА МЕЖДУ јаВОРОВ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ

Функциите на јаворов като задграничен превдставител в Софија го поставјат в непрек'сната вр'зка с Тодор Александров, којто се старае да ос'штестви на дело това, което се прокламира от страниците на вестника. А обштите цели, които преследват, са да се заздрави организацијата. Да се укрепи вјарата на населението в неја. Да се разбере, че в борбата за автономија Македонија трјабва да разчита на собствените си сили. Да се извлече максимална полза от противоречијата на Великите сили. Вниманието да е насочено и к'м в'трешното положение в Турција, и к'м агресивните намеренија на шовинистична С'рбија и б'лнуваштата за Византијска империја Г'рција.

ДРУЖБАТА МЕЖДУ јаВОРОВ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ

Функциите на јаворов като задграничен превдставител в Софија го поставјат в непрек'сната вр'зка с Тодор Александров, којто се старае да ос'штестви на дело това, което се прокламира от страниците на вестника. А обштите цели, които преследват, са да се заздрави организацијата. Да се укрепи вјарата на населението в неја. Да се разбере, че в борбата за автономија Македонија трјабва да разчита на собствените си сили. Да се извлече максимална полза от противоречијата на Великите сили. Вниманието да е насочено и к'м в'трешното положение в Турција, и к'м агресивните намеренија на шовинистична С'рбија и б'лнуваштата за Византијска империја Г'рција.

A ham a vo neshovinisticka Bugarija vo toa vreme vo predelot Pirinska Makedonija kako se vodele Makedoncite kako Bugari ili kako Makedonci ???

Abe brkajte si rabota :uvo:

da ja e*am jas i togasna i segasna bugarija ako dobro me razbiras...hiena politika na kradenje na sve. samo vo golem del pomognata i od nas koi mnogu lesno se otkazavme od nekoi dejci. levicata na vmro prolongirana od bivsiot nas sistem sekogas bese vo prv plan...a desnicata na toa isto vmro zaboravena i podarena na bugarite.

i za sarlo se zuese bugarofil pa se rehabilitira, za cento i za brasnarov na skolo ne ucevme, na racin kako mu e svirnato uste pomalu znaeme.....zatoa ja otfrlam spregata na sistemot koj 50 god ni ja trasirase t.e. amnezirase del od nacionalnata svest i mozam bez predrasudi da si dozvolam da vidam nekoi momenti za koi skm smetase deka ne se potrebni da gi znaeme

secret revolutionary society that operated in the late 19th and early 20th centuries to make Macedonia an autonomous state but that later became an agent serving Bulgarian interests in Balkan politics.

Po netov naletav na ova vo vrska so Aleksandrov ,ke moze nekoj da mi doobjasni so e rabotava`?:toe:

secret revolutionary society that operated in the late 19th and early 20th centuries to make Macedonia an autonomous state but that later became an agent serving Bulgarian interests in Balkan politics.

Po netov naletav na ova vo vrska so Aleksandrov ,ke moze nekoj da mi doobjasni so e rabotava`?:toe:

Ќути бе, глуп си, предавник, кај смееш да се сомневаш во тоа што големите сили на форумов го тврдат? Срам да ти е, гризни си од јазикот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom