Интересна студија - нов Трабант

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Веб-сајт
www.luft46.com
Ke imame li moznost da vidime vakva slika povtorno:
preview25.jpg

no so noviot "retro" model na trabi???:
9070911.003.1L.jpg

1189072642_1.jpg

1189072731_6.jpg

1189072707_3.jpg

1189072715_4.jpg

Slusam nekoi nasi zapalenkovci rabotat na toa ova autce da se proizveduva ( sostavuva ???) vo Bogdanci....?????

Jas sum sekogas sumnjicav za koncepti da se pravat moderni verzii na masovno proizveduvani koli koi imaa uspeh pred godini. Ne e samo prasanje na izgledot ili dizajnot, treba da se pogodi i vremeto, uslovite na zivotot, estetskite trendovi togas.... Mozda toa mi e poradi obidite da se napravi "nova" Buba ili Mini Moris, pa od onoj osnoven koncept koj (barem kaj bubata" bese ednostavna eftina pouzdana kola ispadna promaseno skapo cudo koje i ne bese prifateno posiroko od kupuvacite ni po cena ni po izgled ni po masina. Za mene e toa bidna i pomina, ako se najdi nekoja polovna da se dotera i vozi a da se doteruva i sminka klasika... ne bi rekol. Ovoj trabant koj mene mi ostana vo sekjavanje kako simbol ne eden sistem i edno vreme (kako i peglicata) na koja i se cudevme kako semejstva od polska i ceska natovareni celi familii so se kamp oprema stignuvaa do Jadranot. Ova vozilo vaka preraboteno nit e simbol na nekoe vreme nit na mladite kje vlijae na onoj nacin (za da go prifatat) kako sto toa go pravese trabantot vo 70,80, (koga toa bese nekogas i edinstven izbor za kola).

Уф... За ова чудо треба цела пластика од светот да се собери. Значи супер. И пластиката да не ја загадува околината и возилце.

А инаку доста возени коли во источна Германија. Стварно би било добро да бидне нешто од концептот. Ке направи бум исто како фичото :)

А што?! Ќе го правеле во Богданци?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom