House of the Dragon

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

• Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

• Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

• Неопределен

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Има паралели со игра на тронови она што беше арја тоа е егон во куќа на змејот,и двата лика поминуваат бруталното физичко / емоционално страдање, деструкцијата на нивниот идентитет и нивното неочекувано враќање од „мртвите“ за да ја одиграат клучната улога на самиот крај. Ми се допаѓа и како е изменета малку приказната со санфајр со цел подраматичен ефект за крајот од серијата.

Последно уредено:
Последнава епизода беше исто ебано јака, иако без змејови што летаат наоколу. Браво за сезонава, најдобра серија оваа година!

Последнава епизода беше исто ебано јака, иако без змејови што летаат наоколу. Браво за сезонава, најдобра серија оваа година!
Не е најдобра оваа година, дури ни помеѓу сериите од The World of Ice & Fire, а не па надвор.

Последно уредено:
Леле леле какво финале. Во рангот на Гејм оф Тронс. Браво!

Team Aegon! Lets goo.

АУУУУУУУУ КАКВООО ФИНАЛЕЕЕ НАЕЖЕН СУМ ЦЕЛ СААТ.

Некња седнав а изгледав A knight of the seven kingdoms, исто така прејака серија, и денеска воа, како легнаа и двете 10/10.

Едино нешто што ме нервира во серијата, ама тоа е така и според книгите на виа дебелиот, е форсирањето на The North како најјаки војници, ногу гаден plot armor ми имат. На пример како го убиа Ormund, живи глупости ми беа тоа, ама ајде, тиа што навиват за Team Blacks ќе се хајпат на виа plot armor на печуркарот, што очигледно има замислено во неговата фантазија да владее жена.

Ќе видиме дали ќе сменат нешто во приказната за Aegon и Aemond, пошто нивните приказни моментално, делови не се како од книгите.
Автоматски споено мислење:

Jon Roxton, каков само воин еј, прејак беше моментот и него што му го дадиа.

Back
На врв Bottom