Гуча 2010 - 50 години традиција

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Локација
skopYEAH
Веб-сајт
be.net
Прво што е Гуча?
Гуча е мал град у соседна Србија каде има фестивал на трубачи.

И шо со тоа?
Со тоа добиваш четири дена труби труби и труби со многу пиво пиво ракија ракија на маса, замастено со најмрсното свинско и јагнешко месо што постои.

А шо па 50 години традиција?
Епа тој фестивал се одржува во оваа 2010 година по 10ти пат и нема да трае 4 туку цели ДЕСЕТ дена, 60% повеќе труби труби и све погоре набројано...

И?
И ајде, протресете по стари плакари ако најдете некоја шајкача, кешот у џеб и ВОЗИ МИШКО накај Гуча на 13ти Август и отвори се ко дневник на родителска од пиење и јадење

Ја дефинитивно идам оваа година, ме јаде јанза да не умрам па да не видам што се случува таму :)

За поише информации зашо малце ме мрзи да го тупам увелико бујрум линк до официјалната страна

Премногу рустикално за мој вкус.

п.с. пази да не прејадеш месо, ќе те боле меот :pos:

Има и филм за фестивалов. Кај нас малце се гледа како на шабанизам али стварно е топ да се појде барем еднаш во животот. Ипак тоа е најквалитетниот фестивал за дувачки "плех" оркестри :smir:

Еве дел од атмосферата од лани http://gallery.zazabava.com/Razno-Guca_2009

А еве и трејлер од филмот:

на тој фестивал не се свири само народна музика сум чул и поп музика исвирена на труба едно време ја свиреја Лане мое на Жељко Јоксимовиќ исто сум чул доста странски песни исвирени на Гуча со труба:wink:

Да слушаш плех музика и да слушаш Бобан Пироман се два различни универзума :)

Јас топло го препорачувам Гуча, сум била и годинава пак ке одам! :je: не се прераскажува - треба да се оди и да се доживее :nesvest:
а сега слушнав и дека за првпат годинава ќе има организиран превоз :je::je::je:

Татко ми беше лани ми кажуваше за ова вика ептен добро е оваа година пак ќе идел. Па и ја со него да видам како е :))))

ГУЧА ЗЛАТИБОР - ЗА СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ :je:

Прв ден:20.08.2010 година (петок)
Тргнување од Скопје во 00:00. Пристигнување околу 10.00 во Мокра Гора и посета на Дрвен Град (етно селото на Емир Кустурица). Можност за неповторливо доживување , возење со популарниот Ќиро (мал воз) низ Шарганската осмица. Пристигнување на Златибор во попладневните часови. Сместување во хотел. Прошетка низ преубавиот Златибор. Ноќевање.

Втор ден: 21.08.2010 година (сабота)
Појадок. Посета на музејот „Старо село“ во Сирогојно. Заминување за Драгачево и присуство на Саборот на трубачи Гуча. Вечерта враќање во хотел. Ноќевање.

Трет ден: 22.08.2010 година (недела)
clip_image002.jpg
Појадок. Два часа слободно време за прошетка. Заминување за Гуча на саборот на трубачи. Во пладневните часови заминување кон Македонија. Пристигнување во Македонија околу полноќ.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ[FONT=&quot].[/FONT]........5.999 денари

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

ü[FONT=&quot] [/FONT]Превоз на наведената релација со високотуристички автобус
ü[FONT=&quot] [/FONT]Две ноќевања со појадок во хотел со 3*** на Златибор
ü[FONT=&quot] [/FONT]Посета на Саборот на трубачи во Гуча
ü[FONT=&quot] [/FONT]Организација на аранжманот и придружник на патувањето
Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

û[FONT=&quot] [/FONT]Влезници за музејот во Сирогојно
û[FONT=&quot] [/FONT]Влезница за Дрвен град (500 денари)
û[FONT=&quot] [/FONT]Карта за Шарганска осмица (кој што ќе се вози)
û[FONT=&quot] [/FONT]Патничко осигурување 200 денари

Ова е понуда на ТА Гранада - што пријатно ме изненади морам да кажам, не мислев дека некој ќе ја организира Гуча!!! А можеби затоа што оваа година се јубилејни 50 годиниии

Tрубата како српски инструмент дојде преку германското и австриско влијаие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom