Zaptija Stojkov
Комунист
- Член од
- 23 февруари 2010
- Мислења
- 3.179
- Поени од реакции
- 2.861
Па в црква си одам барем еднаш неделно. Треба ли нешто повеќе???Дали ти се сметаш според твоите критериуми за Вистински верник?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па в црква си одам барем еднаш неделно. Треба ли нешто повеќе???Дали ти се сметаш според твоите критериуми за Вистински верник?
Па в црква си одам барем еднаш неделно. Треба ли нешто повеќе???
Ти си соединет со Бога и ако неидеш во црква,бидејќи Бог е во тебе,а ти си во Него.Но некој тоа неможе да го свати или го сваќа подруго.Бог не е само во црква.Абе во црква одиш да се соединиш со Господа. Ти направи си го своето остави си пари на икона, а сега дали попот со тие пари ќе купи џип, стан и слично негов проблем. Него гревот ќе го фати за тоа што го прави.
Абе јас сум бил многу пати во црква (дали ради нечиј ќеиф или работно) и никако не сум се соединил со бога.Абе во црква одиш да се соединиш со Господа. Ти направи си го своето остави си пари на икона
Не.Верувај во Бога,но и почитувај ги неговите креации.Не одам често во црква , всушност одам само за поголемите празници . Но се сметам за верник бидејќи верувам во Бога - зар е потребно повеќе од ова ?

а можда и ќе го фати/Абе во црква одиш да се соединиш со Господа. Ти направи си го своето остави си пари на икона, а сега дали попот со тие пари ќе купи џип, стан и слично негов проблем. Него гревот ќе го фати за тоа што го прави.
Тоа е причината, не се работи за некој внатрешен инает и одбивност кон црквите, туку за немање вера. Ако си верник, ќе чувствуваш потреба да се изградуваш и да бидеш во близина на верници во црква.