Глобално затоплување - нормален период низ кој земјата поминува?

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Според податоците на вселенските агенции, активноста на Сонцето е иста како и пред 400 години.
Но бидејќи денес постои далеку подобра технологија, откриени се многу повеќе сончеви дамки, но незнаењето дека постоеле повеќе сончеви дамки во минатото не значи зголемена сончева активност, што и вселенските агенции потврдуваат.

Податоците кои ти ги имаш прикажано се погрешно протолкувани, бидејќи во минатото не постоела технологија за откривање и категоризирање на сите природни катастрофи на планетата, како и надвор од неа. Па и оттаму сосем нормални е она "300%" или "400%" зголемување.

Жалам Игоре, ама повеќе среќа следниот пат и користи некои порелевантни извори.

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_variation

Ok koристи си ти и натаму Вилипедија и чуди се зошто има глобално затоплување.
Со среќа.

Ok koристи си ти и натаму Вилипедија и чуди се зошто има глобално затоплување.
Со среќа.

А бе каква Википедија.... Википедија само презема податоци од други официјални сајтови на истражувачки институти.
Плус, добро ти разјаснив каде е грешката во податоците, т.е. нивното преставување.
Но тоа е...

Ти треба да се чудиш на твоите фанатички сајтчиња, како тој од кој ги имаш преземено податоците, а гледам го користиш доста...

А бе каква Википедија.... Википедија само презема податоци од други официјални сајтови на истражувачки институти.
Плус, добро ти разјаснив каде е грешката во податоците, т.е. нивното преставување.
Но тоа е...

Ти треба да се чудиш на твоите фанатички сајтчиња, како тој од кој ги имаш преземено податоците, а гледам го користиш доста...

Ги има милиони само кој да бара. :toe:
користи го интернетот барем додека го имаш

Ги има милиони само кој да бара. :toe:
користи го интернетот барем додека го имаш

Ајде најди ми едно такво, при што детално е објаснет научниот процес според кои добиле 300% поголема сончева активност отколку пред 300 години??? Или 100 беа, не запамтив за сигурно...

Ајде најди ми едно такво, при што детално е објаснет научниот процес според кои добиле 300% поголема сончева активност отколку пред 300 години??? Или 100 беа, не запамтив за сигурно...

Гама зрачење на пример.

Добар, одличен пример.
Ова објаснува се.
Така е, Игоре во право си, со овој пост го потврди тоа.
Си чул на пример за плазма универзум ?

--- надополнето ---

Дмт напиша:
http://www.plasma-universe.com/Plasma-Universe.com

--- надополнето ---

http://www.plasma-universe.com/Plasma-Universe.com

Оф леле...
А бе тебе некој со инка да ти истура, нема да разбереш...
Земи барем прочитај некои основни работи за астрономијата, атмосферата на Земјата, промените и истражувањата вршени.

Прво се избламира со гама зрачењето, којзнае што сакаше да кажеш со тоа. Сега со ова...
Барем дај оформи некоја теорија, не со вакви испади...

RYANAIR BOSS :kesa:
Чичко модератор сам сакав да кажам дека најголем дел од научниците велат дека човеците се криви за глобалното затоплување. И тоа е доволно за мене. Теории на заговор и сеење ветер и магла од некој чичковци кој вадат пари од тоа не е битно за мене. :helou:

Stefus, ајде кажи ни што велат научниците за остатокот од Сончевиот систем, особено Марс, кој во моментов има Глобално Затоплување, за разлика од нас, каде температурите се чини дека варираат. Може? :smir:

@NeptunGate Не разбирам зошто се расправаш со мене, очигледно не разбра шо ти напишав. Јас реков дека луѓето не можат да кажат со сигурност на шо се должат климатските промени на Земјата, а не пак на Марс. Не реферираф на то дека нема податоци од Марс, ами дека нема доволно за да се утврди од оваа планета на која живееме.

Извини ако делував агресивно (гледам така си ме сфатил), ама еве, for the sake of discussion, кажи ми, како би го нарекол феноменот, кога просечната температура на една планета (Во нејзини глобални рамки) константно се зголемува, и ледените површини на полот му се топат?

Да можеби нема доволно докази за заклучок, но со тие со кои располагаме, повеќе од очигледно е дека климата на Марс се затоплува.

Сега, it begs the question, кои гасови и во колкава количина ги има, за да направат ефект на стаклена градина во атмосферата на Марс? :helou:

You think you can answer that?

Извини ако делував агресивно (гледам така си ме сфатил), ама еве, for the sake of discussion, кажи ми, како би го нарекол феноменот, кога просечната температура на една планета (Во нејзини глобални рамки) константно се зголемува, и ледените површини на полот му се топат?

Да можеби нема доволно докази за заклучок, но со тие со кои располагаме, повеќе од очигледно е дека климата на Марс се затоплува.

Сега, it begs the question, кои гасови и во колкава количина ги има, за да направат ефект на стаклена градина во атмосферата на Марс? :helou:

Се согласувам дека има глобално затоплување, но непознато е шо го создава истото. Можи да се шпекулира но досега барем нема некоја доволно валидна хипотеза. Иначе и јас се согласувам дека ефектот на стаклена градина е во голема мера неиздржан.

Оф леле...
А бе тебе некој со инка да ти истура, нема да разбереш...
Земи барем прочитај некои основни работи за астрономијата, атмосферата на Земјата, промените и истражувањата вршени.

Прво се избламира со гама зрачењето, којзнае што сакаше да кажеш со тоа. Сега со ова...
Барем дај оформи некоја теорија, не со вакви испади...

Абе што има ја да оформувам теории.
Eве што е за мене најприфатливо Subquantum kinetics

LOL, јас кога го постирав ова никој не ме сфати сериозно, не верувам ни дека сега ќе биде нешто поинаку.

Атмосферата на Марс е премногу ретка за да може да се создаде ефект на стаклена градина.
Додека атмосферата на Венера е доволно густа.... а и знаеме колкави се температурите на површината на Венера, на двете страни од планетата темната и светлата.

"Ставовите" на Игорче:

Имаш интернет, барај.
Еве ти за старт http://www.bibliotecapleyades.net/esp_sunfreaking.htm

Гама зрачење на пример.

Човек што нема основни познавања ќе тера вака.

Се прашувам што е следно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom