Глобално затоплување - нормален период низ кој земјата поминува?

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Оти бе чоек на сите теми треба да те срамам сеа, скокаше ко петел па го подви опашо ко потпосран на другата тема.

Ова не е тема за експлозите колку се штетни, да штетни се за 1000 работи шо се многу позагрижувачки, ама НЕ ПРИДОНЕСУВАТ во глобалното затоплување. Разбираш сеа ти?

Шо куро ми објаснуваш ти мене колку се штетни бомбите, јас не реков дека не се, само то нема врска со темата. Исто и глупоста шо ја трасна за атомските тестирања. Шојмат врска тие со глобално затоплување?

Немој да мислиш ти дека ако кажваш нешто шо е вистина на некоја тема, дека си во право. Треба то нешто да е поврзано со темата, ти си траскаш рандом глупости несврзани и убеден си дека си во право. Немој не се бламирај, ај шо те срамев досега, ама греота си појќе да те резилам.

gledam...hm...nervozicko si milo a:)

smiri egoto...fani si zenska de...

znaci ne si svanal..aj vaka jas ne podvitkav opas tuku razbiram deka nasila ubaina ne biduva pa zatoa se povlekov od tema koja namesto za banki ispadna za tretoklasni filmovi.

e sega znaci vo interes na vistinata posto gledam si svanal za eksplozivot i firestormot a ne si razbral kako nuklearkite vlijaat na ziviot svet pa postirav pogore ebago ne se nerviraj diskutiraj de:wink:

ovie godini od 2009 pocnuvaat promeni sega od strana na nauka globalno zatopluvanje od strana na vera samounistuvanje od strana na astronomia stestnuvanje na vselenata so toa sto edna planeta sto ne pripaga na nasiot sistem ke pomine blisku do nasata od strana na istoria spored actecki kalendar zemjata nema da pretrpi promeni tuku svesta na lugeto ke otide na povisoko nivo site tie golemi promeni ke se slucuvaat od 2012 god pa natakaj nesto kako period na svetlina koj sto trae 2000 godini dodeka periodot na temnina 10 000 god takanekako bla bla.....taka da ni preostanuva da se smirime malce lugeto i davidime so kese sluci

a na raytheon23 ne mu jadi vlaknata mnogu (sindikat) oti nemas pravo zosto?
ZATOA!!!

gledam...hm...nervozicko si milo a:)

smiri egoto...fani si zenska de...

znaci ne si svanal..aj vaka jas ne podvitkav opas tuku razbiram deka nasila ubaina ne biduva pa zatoa se povlekov od tema koja namesto za banki ispadna za tretoklasni filmovi.

e sega znaci vo interes na vistinata posto gledam si svanal za eksplozivot i firestormot a ne si razbral kako nuklearkite vlijaat na ziviot svet pa postirav pogore ebago ne se nerviraj diskutiraj de:wink:

Така дискутирам со сите јас, немој да мислиш оти привилегиран си. А се нервирам оти не разбираш шо ти пишам и си пишиш нешто трето.

Знам јас шо штета на живиот свет имаат нуклеарните оружја и воошпто сите експлозивни направи, само то нема врска со глобалното затоплување. И милион штетни работи да напишиш, дури не напишиш зошто и како тие атомски тестирања ја затоплуваат планетата, ќе бидиш глуп. Разбираш сеа шо ти пишам?

Resenie za globalnoto zatopluvanje,kako i za ,,ozonskata dupka,, ima nas sograganin od Veles,koj denes se vrati od Avstralija i zivee vo Strumica g.Kire Ilievski avtorot na knigata Memoarite na Albert Ajnstajn no seuste instituciite vo drzavava ne go svakaat seriozno.
Steta za nego no i za site nas vo Makedonija no i site gragani na zemjinata topka.

Така дискутирам со сите јас, немој да мислиш оти привилегиран си. А се нервирам оти не разбираш шо ти пишам и си пишиш нешто трето.

Знам јас шо штета на живиот свет имаат нуклеарните оружја и воошпто сите експлозивни направи, само то нема врска со глобалното затоплување. И милион штетни работи да напишиш, дури не напишиш зошто и како тие атомски тестирања ја затоплуваат планетата, ќе бидиш глуп. Разбираш сеа шо ти пишам?

samo ne se nerviraj...ete gledas nauci malce:toe:

Од никаква релевантност не е човекот во глобалните климатски промени. Сеа ти и со секој прдеж го загадуваш воздухот, ама дека то ќе доведи до глобално затоплување, мало морген.

Да али не е само еден прдеж ,туку милијарди прдежи.Милијарди коли ,илјадници фабрики ,кубици и кубици дрва сечени дневно.

Земјата Е поголема од нас и таа ЌЕ се регенерира од ова што ние и го правиме но дали ние ќе бидеме тука кога тоа ќе се случи.

И јас онака лаички да се приклучам на конструктивниот разговор.:pos:
Според мое убедување, човекот не можи да му нанеси штета на планетата од такви размери како што е глобалното затоплување. Ако размислуваме логички ние луѓето не донесовме нешто од надвор (пример од Марс) на оваа Планета па да направиме толкаво пореметување на балансот во природата, туку само го користиме тоа што ни е веќе тука на располагање. Значи сите тие CO2, бомби, нуклеарки и не знам ти што се дел од оваа планета и нејзиниот состав, не ги донесовме од џенем тука.
Па според горенаведеното јас сум за тоа дека глобалното затоплување е процес на кој ние луѓето не можеме да влијаеме(не можеме да го предизвикаме ниту да го спречиме)

Абе имало од секогаш на земјата CO2 ама не во толкави размери ,дневно колку CO2 испуштаме во атмосверата ??

Па да, човекот е крив за се. За сите ладења и загревања што ги минала земјата низ миљоните години. Можно е според последните студии луѓето да се виновни што диносаурусите и разни животни од праисторијата на земјата се истребени.
Па сега ќе бидеме криви и затоа што
Се намалува црвената дамка на Јупитер

Па ќе удрат проекти во износи од милијарди долари, ќе менуваат техника низ цел свет со понова генерација во износи од милијарди...

Дури и да сме виновни (во што се сомневам), што може да се преземе за да се спречи ова? Да згаснат сите фабрики, електрани, возила, да се вратиме во пештерите или?

И да е ова природна појава мислиш дека ние помагаме ??

Нема некое магично решение кое ке не одалечи од фосилните горива ,тоа се мали работи кој секој од нас треба да ги прави за да помогне.

А кое би биле тие мали работи кои секој од нас би ги правел за да помогне да не се загадува земјата? Потенцирам загадување, не затоплување или заладување.
Значи што би требало јас треба да направам, кои мали работи?

Хибрид коли се по... штознам драстично решение т.е. помагаат повеќе.

Исто така и не трошење на непотребна струја да се гасат направите кој се на stand by.
Како што реков нема некое магишно решение ,и се додека тоа решение во форма на алтернативен извор на енергија не се најде ќе продолжиме да ја загадуваме земјата.

Ах, џабе одамна е поминат лимитот и веќе не можиме да сториме нешто што е... драстично и lifesaving. Пред некој месец читав многу убава споредба од еден американски научник, самата планета Земја е споредена со еден голем танкер. Дури и да сакаш да го сопреш и да ја избегнеш сантата лед, неговата големина нема да ти дозволи тоа да биде инстантно. Значи и да ги исклучиме сега моторите :) сепак треба време за да се сопре овој циклус на самоуништување.

Шо знам Me76, хибридна кола не е мала работа. Ние не можеме нова кола да купиме саглам.
А за стенд бај, тоа би било дел од заштеда на домашен буџет.
Ако е така, ако идеме во тој правец, зошто не ги казнат оние кои произвеле вакви апарати. Ако е тоа причина, зошто сеуште се лансираат ракети, шатли кога едно лансирање голта огромно количество гориво еднакво на наколкугодишни потреби на Македонија.
Наместо стенд бај, зошто не се искритикуваат себеси, да ги подизгасат светлата на Њујорк, Лас Вегас, Париз. 1 месец гаснење заменува којзнае колку стенд бај уреди и за којзнае колку години.

Доколку одиме во вакви размислувања, мислам дека ќе се вратиме на почетокот на индустриската револуција. Но бројот на население и потребите се сосем други и не можеш овие општества ни за 100 години да ги вратиш во тој или прединдустрискиот период.
А доколку се оди на варијанта дека ние луѓето затоплуваме (што и од претходните постови можеш да видиш дека затоплувањето не е докажано), како би објаснил ладењето во минатото, леденото време?

На интернет впрочем има доста сајтови каде се брани овој став на затоплување, но има и каде се побива. А најинтересно е тоа што овие научни проекти се финансирани од самите (според тие научни проекти) причинители на тоа затоплување-од богатите корпорации кои директно/индиректно придонесуваат кон тоа "загревање".

Ах, џабе одамна е поминат лимитот и веќе не можиме да сториме нешто што е... драстично и lifesaving. Пред некој месец читав многу убава споредба од еден американски научник, самата планета Земја е споредена со еден голем танкер. Дури и да сакаш да го сопреш и да ја избегнеш сантата лед, неговата големина нема да ти дозволи тоа да биде инстантно. Значи и да ги исклучиме сега моторите :) сепак треба време за да се сопре овој циклус на самоуништување.

Абе Јофка ти си барем интелегентно дете, ај овде шо има пациентарија не му објаснувам знам оти тежок е живото за нив. Немој да цицаш од оваја цицка бе Јове, не голтај вакви манипулаци жити детство.

Сети го жити све, а ако имаш време и други ствари изгледај со овај брато, ем ќе сумриш во смеја ем ќе поднаучиш нешто.

Еве ви малку сколија деца. http://video.google.com/videoplay?d...ullshit+global+warming&hl=en&client=firefox-a

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom