Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
:wink:Синдикат, а што ке речеш за многубројните воени проби, бомби , еден куп фабрики, масовно сечење на дрвјата и така натаму. Мислиш дека сето тоа неможе да допринесе за глобално затоплување?
.Тоа сакав да кажам , чуста вода, моја грешка.Сето ова ми личи попрво на истребување/елиминација/баланс на животот на земјата отколку на некое глобално затоплување. А вода не снемува, снемува чиста вода за пиење.
Сето тоа си е дел од процесите, елиминација на видови, модификација и мутација...
Сеуште нема докази дека постои таков феномен како глобално затоплување (постовите погоре за манипулација и обезбедување огромни средства за истражувања, како и правење пари преку нови технологии).
Тоа сакав да кажам , чуста вода, моја грешка.
Елиминација на видови се случува по природен пат, а кога колеш 200 чинчили за една бунда мене не ми личи баш на елиминација. А денес ништо освен домашни животни не е на некој начин загрозено од тигри до поларни мечки, до мали диви свињи, па слонови, змии, пингвини у пм више. За ова ние сме криви.
А поголем доказ од снег во Египед, озондки дупки, забрането сончање, зголемен број на рак на кожа, топење на Антартикот (се топи луѓе, имате документирани снимки), снемување на вода за пиење, не знам уште што ви треба...
paralelno so zgolemuvanjeto na emisijata na CO2 vo atmosferata kako i so upotrebata na eksplozivi(koi patem go jadat kislorodot) kako i atomskite testiranja nesomneno ima efekt vrz ubrzuvanjeto na ovoj proces.
Емисијата на јаглерод диоксид можи некако незначително да го забрза процесот. Ама...
Експлозивите го јаделе кислородот ... пфффф абе оти дете?! И кој се тие атомски тестирања?
vidi sega ocigledno nekoj raboti treba da znaes za stetnosta na eksplozivite...ti navistina ne znaes deka ovie raboti se stetni??????
ahhh sega me razocara navistina.
aj so red bas proucuvav poodamna taka za vlijanieto na ovie raboti i sega vaka...eksplozivite vsusnost vrsat apsorpcija na kislorodot isto kako i kombinacijata od termite i fosfor znaci to ti e brzo rapidno sogoruvanje pri koje se osloboduva energija koja patem cesto e korisna(zavisi kaj se upotrebuva dali industrija ili front) e sega a za vlijanieto na atomskite oruzja nea potreba za koment ZNAES.inaku vidi nekoe video za CAR to ti e 50megatona bomba koja prakticno ke unisti se okolu 30kilometri radius a potoa ke sledi termickiot udar koj e generiran od X zracite e ovie faktori samo ja podbucnuvaat ili kako sto kaza i ti go ubrzuvaat procesot.
Секое согорување вклучително и експлозиите се подржува од кислородот, а не го согорува истиот. Водородот гори, кислородот подржува. Без разлика и да абсорбираат некои експлозии кислород, дали ти сериозно мислиш дека тие значително ќе го намалат нивото на кислород во атмосферата?
Ти имаш претстава колку голема е атмосферата, а 21% од истата е кислород. И со која хемиска логика овај процент луѓето со своите експлозии ќе го намалат. То па шо нема никаква врска ова со експлозите шо го трасна да не прајме муабет.
И пак не кажа кој се тие атомски тестирања шо влијат на глобалното затоплување и на кој начин?

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
pa ti nasila sakas da izigravas:pos2::pos2::pos2:
hemiska logika...hmmm aj vaka vtora svetska vojna bese unisten drezden a i golem del od tokio i u tije bombardiranja bea kreirani masivni firestorm koi...TIIIT..nema da koristat vodorod tuku bas PODDRZUVACOT NA SOGORUVANJE kislorodot...e sega kako se namaluva kislorodot-STO SE ZGOLEMUVA?????????????????????????????????????????????????????
od testot vo juli 16, 1945 do deneska ima okolu 2000 nuklearni testiranja i ako veruvas deka nemaat impakt...posebno ovie podzemnite testiranja kako i atmosferskite so da ti praam![]()
Точно дека глобалното затоплување е процес низ кој поминува земјата и кој би се случил и без човечко влијание, но(секогаш има едно но) во нормални околности промената на температурата која се случи во последните 100 години, би се случила за многу подолг временски период со што животот на земјата би имал време да се прилагоди.
Огнот е оксидација, значи кога нешто гори значи дека нешто оксидира. Ако гори кислород како шо викаш ти треба кислородот да оксидира. Сега сфаќаш колку си глуп?
Јас не викам дека не се намалува кислородот со согорувањето или со експлозиите, ама е незначително во глобални рамки то. Пожари имало уште пред луѓето оган да знат да запалат, еден пожар пример ко овај во Австралија ослободва појќе јаглерод диоксид од сите експлози шо досега пукнале низ историјата. И пак тој еден пожар е незначителен во глобалните климатски промени.
И како атомските тестирања влијаат на глобалното затоплување? Објасними со кои хемиски процеси, не ми кажвај дека се штетни знајме дека се штетни, ама за други работи кои никако не се сврзани со глобалното затоплување.
Да бе во право си сеа пребрзо дојде затоплувањето, нема да можиме дугмето од климата да го прицниме навреме. НЕееееееееееееееееееее!!! Ах хоророт.....

vidi sega sam kazuvas deka zabeguvas...nervozen si a?????????
e sega tuka sam se demantiras koga velis deka ognot e oksidacija.pa eksplozivite bas kislorodot go namaluvaat...kapiras????
ili treba da crtam ebago..CEKAJ ZNAM...ne kapiras.. aj vaka vnimavaj sega
znaci koga se unistuvaa celi sumi od granatiranje(ima slucai i okolu 1 500 000 granati za 8 dena..znaci izracunaj kolku a ako zememe na primer 80mm prosek ke vidis koja stetna emisija e i kako kislorodot se arci..mislam se macis da dokazes deka ti fali osnovno obrazovanie..NEMOJ TAKA
e sega koga se bombardiraat gradovi ti ne si znael deka pred upotrebata na termite i fosfor(koi bas produciraat CO2 a i mnogu sumi9 imaat unisteno) se koristat eksplozivi...T.E tie ja sozdavaat pocvata za kreiranje na firestorms ako sakas i ke ti objasnam kako ama jabe mi e bre ti ne kapiras...i da nuklearnite eksplozii pravat KATASTROFA ZA ZIVIOT SVET COVEKOT SUMITE PARAMECIUMOT STONOGALKATA znaci kapiras ili treba da crtam..nemoj taka de ejj vidi sega
kako li ovie bombardiranja go namaluvaat kislorodot...PA KOGA GORI CEL GRAD SO SE TROSI...ALO SAM KAZA KISLORODOT SAMO GO PODDRZUVA GORENJETO JAS NE REKOV DEKA GORI..KAPIRAS SEA????