Гитара за леваци

• Креатор на темата Креатор на темата mladen_tifa
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 февруари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
180
bidejki sum levak i sega sakam da kupam akusticna gitara dali nekoj moze da mi kaze dali moze da se promenat zicite za levak? dali ke ima nekoj problem ako se promenat

bidejki sum levak i sega sakam da kupam akusticna gitara dali nekoj moze da mi kaze dali moze da se promenat zicite za levak? dali ke ima nekoj problem ako se promenat
Ти со мислиш ќе има разлика ? логика ортак .... исти ку*ац друго паковање

deka deneska u edna prodavnica mi rekoja trebalo i kobilica da se menjava i mn dr rabote i da ti kazem pravo me premisli a bev resen da kupim take

deka deneska u edna prodavnica mi rekoja trebalo i kobilica da se menjava i mn dr rabote i da ti kazem pravo me premisli a bev resen da kupim take
Раката не мојш да ја смениш помини со нова кобилица

Не гледам која врска ја има кобилицата за левак/деснак... само жиците ги местиш во обратен редослед и дрнкај со лева :D

зависи до моделот, нели има такви што се исти и на лева рака и на десна, за нив мислам дека можеш да ги смениш, има некоја симетрија,
How-to-play-the-guitar.jpg

за ваква мислам нема некоја заебанција,
а ваква ќе ти праи некој проблем
classical_guitar-12047.jpg

Јас имам акустична гитара за леваци од Јамаха до МКЦ шо е. Ќе си отидеш таму, ќе си ја нарачаш, ќе почекаш некое време дур ти ја напраат и ќе си ја земеш.

Јас имам акустична гитара за леваци од Јамаха до МКЦ шо е. Ќе си отидеш таму, ќе си ја нарачаш, ќе почекаш некое време дур ти ја напраат и ќе си ја земеш.
so pare si ga zel ???

земи поарно се учи на десна рака... јас сум ти роден левак, се праам со лева, освен свирењето гитара. :D
иначе имаш во подоброснабдените продавници за гитари

Влатко Стефаноски е левак кој свири гитара како деснак така што левата рака му е многу ефективна кога трча по вратот :D

abe ako si levak, sviri si na leva, ako nemas dovolno pari samo zemi gitara Gino za 500 den. mestese se za leva so treba...ja sviram na leva.. po moe mislenje pobrzo i prirodno ke si naucis da sviris kako levak, negoli da probuvas na desna :)

типов na 4:18 свири со лева, ако те интересира повеќе прогуглај за него

Добро де и Џими Хендрикс бил левучар па тоа не го спречило да свири и да стане легенда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom