Гинис Светски Рекорди!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Во Гинисовата книга на рекорди се влезени едно бебе што се родило во Италија во 1955 година и тежело 10,2 килограми, и бебе што се родило во САД во 1879 година кое тежело 10,8 килограми, но умрело 11 часа по раѓањето.

Хаха, интересна тема :)

Хм, имаше некој шо е рекордер за издржување под вода без воздух нормално ...

Јове?? Или некој друг ако има инфо за ова :)

Хаха, интересна тема :)

Хм, имаше некој шо е рекордер за издржување под вода без воздух нормално ...

Јове?? Или некој друг ако има инфо за ова :)

Вака сега, ова е една интересна ситуација. Рекордот го држат двајца...

Giancarlo Bellingrath има издржано цели 12 минути и 47 секунди без да земе здив, НО пред да го изведи овој чин, тој земал чист 100% кислород. Поради ова Гинис го признава како светски рекорден, но посебната асосијација(free diving community) не го признава.

Официјален рекордер е Tom Sietas со 8 минути и 58 секунди. Ете така... :)

Вака сега, ова е една интересна ситуација. Рекордот го држат двајца...

Giancarlo Bellingrath има издржано цели 12 минути и 47 секунди без да земе здив, НО пред да го изведи овој чин, тој земал чист 100% кислород. Поради ова Гинис го признава како светски рекорден, но посебната асосијација(free diving community) не го признава.

Официјален рекордер е Tom Sietas со 8 минути и 58 секунди. Ете така... :)

Пеер па на Гинис му е најважно кој највеќе издржал, а тоа шо праел како праел не го интересира :)

Бре бре, 13 минути без воздух :vozbud:

Ова со гинисот некако ми е глупо... Полека полека ја губи симболката. Туку измислуваат некои финти за да направат некој безвезен рекорд од типот тргање воз, влечење хеликоптер со уво, незнам што...

Чујте и почујте... имеТ нов рекорд.

Еве радосна вест за сите гурмани, :)

Сарма зготвена за Гинис
DC296EC79AB71A4880838559E3002D1C.jpg

Викендов жителите на Футог, место во близина на Нови Сад, Србија ја направија најголемата сарма во светот. Во џиновски лонец тие направиле 6.550 сарми со што го собориле поранешниот рекорд поставен неодамна во Унгарија, кога биле направени 6.120 сарми, пренесува агенцијата Танјуг. Жителите на Футог се надеваат дека нивниот гастрономски специјалитет ќе влезе во Гинисовата книга на рекорди.
E26431F20BC2524A836EAC4D2BE227D5.jpg

Осум часа 30 домаќинки ги виткале сармите, а за овој деликатес биле потрошени 50 килограми свинско месо, 50 килограми јагнешко месо, 35 килограми ребра, 20 килограми сланина и неколку килограми зачини. Честа први да ги пробаат сармите имале штитениците на Домот за деца и младинци со пречки во развојот во Ветерник и Гереонтолошкиот центар во Футог, а другите биле поделени меѓу учесниците и гостите.

Слушнав останало уште малку од сармата, па кој сака да се договориме да тркниме до Нови Сад?:)

Сеа баш прочитав,некој тип у Куна влечел кола од 1.5 тона,десетина метри. Колата успеал да ја влече десет метри,а таа била прикачена со челични куки и јаже,на неговите долни очни капаци. Е ова стварно се поштуе.... Лудак...

Швајцарското џепно ноже, тешко скоро 1,5 килограми влезе во Гинисовата книга на рекорди како “најдобро опремено ноже“, со 87 алатки.

“Во основа, употребен е секој додаток што некогаш бил ставен во ваков швајцарски нож“, вели Џенифер Вос, претставничка на компанијата Венгер Норт Америка, од Оринџберг, која е дистрибутер на ова ноже.

Ножот има повеќе од десет сечива, пили и скалпели, исто толку шрафцигери, чепкалки, отворачи, приврзоци, лупи, турпии, но и ласерско светло и батериска сијалица.

Содржи и клуч наменет исклучиво за отворање часовници и шрафцигер специјално направен за местење на нишанот на оружјето. За исклучително надарените градинари, има и неколку алатки за калемење на растенијата.

Ножот, производ на швајцарската фирма Венгер од Делемон во Швајцарија, има димензии 22 со 8 сантиметри и е преголем за повеќето џебови.

Поради цената од 1.200 долари (810 евра) тоа е првенствено нож за колекционерите, а досега се продадени 450.

:)

п.с.
За СпаЈдер и другите љубители на ГИНИС книгите, излезена е во продажба новата книга ГИНИС СВЕТСКИ РЕКОРДИ 2008.

кој е најгласен бенд?(сум чул дека е ManowaR па да проверам)

Jove dali ima neshto za studentot koj napravik kola Ford od limenki od pivo? A inache za Novi Sad vikaj :):).. Treba i pra-baba mi da ja kla vo Ginisovata kniga na rekordi .. ima 87 god i ima mlechen zab! :))

Jove dali ima neshto za studentot koj napravik kola Ford od limenki od pivo? A inache za Novi Sad vikaj :):).. Treba i pra-baba mi da ja kla vo Ginisovata kniga na rekordi .. ima 87 god i ima mlechen zab! :))

Да јас ја видов на слика колата...алал му вера.
Иначе во рекордери влегло и некое дете, кое облекло 150 маици една врз друга.

Да јас ја видов на слика колата...алал му вера.
Иначе во рекордери влегло и некое дете, кое облекло 150 маици една врз друга.

Da slushnav :D Sega ke si chekame da vidime Joveto sho ke najdi vo Ginisot :)

Дури да ја најдам темава...

Ајде, малце да ја освежиме.

*07.04.08 Бред Колинс направил 2732 склекови за еден час.

*09.04.08 Чита наполни 76 години. За тие што не се запознаени, Чита е мајмунот кој глумеше во холивудската класика Тарзан. Со тоа Чита е најстарото шимпанзо на светот.

*14.04.08 Скара за Гинис. Во Уругвај е направена најголемата скара. Скарата била долга еден и пол километар :S на неа биле поставени 12 тони месо, секоја чест. Имало вкупно 1250 скараџии кои се грижеле се да биди како што треба. Како не бев таму...

*09.05.08 Најголемиот мозаик. Уметници од Шангај успеале со спојување на преку 100 000 фотографии од новороденчиња да состават мозаик со димензии 33 x 20 метри. Значи 660 квадратни метри на кои биле претставени 9 бебиња како спијат и четири кинески симболи кои во превод значат ''Лесен сон''.

Еј,дома ја имам Гинисовата книга на рекорди.Ај следен пат ќе ви напишам нешто поќе.

[B напиша:
-Најголем филџан за кафе[/b]
Направен е во Парнасус Ивентс во Индија. Висок е 6069 метри со дијаметар од 4,26 метри и тежок е 3,6 тони. За прв пат бил изложен во палатата Бангалор,Индија на 14.08.1998 година.

Ова не да е сон......не е можно!
6069 високо? ма дај...не ни може толку високо да се изгради!
ќе да е грешка "мала" :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom