Funko Pop фигури

Член од
10 декември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
12
Гледам дека ваква тема нема, па ме интересира дали има некој што собира funko pop фигури?
Пуштете да видиме некоја од колекцијата :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Член од
10 декември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
12
Конкретно оваа тема би била за Funko pop фигури, би сакал да размениме мислења. Дали некој купува преку ebay, до Солун иде во efantasy (бидејќи нема модели тука што има таму) или некои застарени фигури од 2018та. Ја на пример собирам од 2022 при крај, имам 18 собрано (тоа што го сакам) и се само од аниме.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.970
Поени од реакции
37.234
Прескапо хоби, според мене. Искрено, би го купил само Алонсо, да го имаше кај нас. Инаку да даваш по 1000 денари за една фигура само за да собираш колекција, според мене е сулудо.

1733928241812.png

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.857
Поени од реакции
8.250
Стварно интересно хоби ама премногу прескапо. Како мал сум се филмал дека сакам некое хоби како што е ова или пример стрипови нешто ама како растеш и како дознаваш ценни брзо се откажуваш од идеата да си колекционер од хоби.

Туку видете и на Temu има по некој Funko Pop фигури. Колку се квалитетни тоа не знам.

Член од
10 декември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
12
Верувам дека на Temu нема да се оригинали, за неоригинали од алиекспресс би нарачувал. Фората е што има фигурки што се универзални низ цел свет и има фигурки од типот на "GameStop Exclusive" и се продаваат само во GameStop... Што страшно се разочарав и ако сакаш да купиш некоја се изгор од типот на 50евра до 1000евра. А некоја 1000ка ако фрлиш не е страшно ако си во можност, секако, не викам дека не се глупост, сепак поблиску сум до 30 него до 20 години. Ама ме интересираше дали во Мк некој има што константно си собира фигурки од мерак. Познавам еден Мк инстаграмџија профил што собира - https://www.instagram.com/collector.nomad
И голем поздрав до него.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Верувам дека на Temu нема да се оригинали, за неоригинали од алиекспресс би нарачувал. Фората е што има фигурки што се универзални низ цел свет и има фигурки од типот на "GameStop Exclusive" и се продаваат само во GameStop... Што страшно се разочарав и ако сакаш да купиш некоја се изгор од типот на 50евра до 1000евра. А некоја 1000ка ако фрлиш не е страшно ако си во можност, секако, не викам дека не се глупост, сепак поблиску сум до 30 него до 20 години. Ама ме интересираше дали во Мк некој има што константно си собира фигурки од мерак. Познавам еден Мк инстаграмџија профил што собира - https://www.instagram.com/collector.nomad
И голем поздрав до него.
Да бе миљон евра се.

Ете ти CHASE GameStop по 30 евра. Пази, CHASE верзии, не обични.

Член од
10 декември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
12
Да бе миљон евра се.

Ете ти CHASE GameStop по 30 евра. Пази, CHASE верзии, не обични.
Еве ти пример еден, пошто ја лично ги собирам од аниме-то Demon Slayer, оваа фигурка а и овој карактер е само една направена и нема дојдена во Европа никогаш...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.857
Поени од реакции
8.250
И голем поздрав до него.
Еве на Temu мали привезочиња, има и во коментари слики и видеа
https://share.temu.com/HxvzzreZAkA

По тоа што гледам не се лош квалитет.

Сепак нема голем избор.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
12
Еве на Temu мали привезочиња, има и во коментари слики и видеа
https://share.temu.com/HxvzzreZAkA

По тоа што гледам не се лош квалитет.

Сепак нема голем избор.
Ја ги имам гледано на алиекспрес, немам никогаш нарачано ама ако некогаш би нарачувал би било привезоче бидејќи нема да е 500 денари а ќе се испокрши на клуч кога ќе го носам. На алиекспрес има повеќе избор. За колку време од прилика од Temu стигаат работите ? (Немам нарачано а веќе иам во кошничка едно 20 работи :LOL: )

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.857
Поени од реакции
8.250
Ја ги имам гледано на алиекспрес, немам никогаш нарачано ама ако некогаш би нарачувал би било привезоче бидејќи нема да е 500 денари а ќе се испокрши на клуч кога ќе го носам. На алиекспрес има повеќе избор. За колку време од прилика од Temu стигаат работите ? (Немам нарачано а веќе иам во кошничка едно 20 работи :LOL: )
Ни јас немам нарачано за да ти пишам. За некој работи малку сум скеотичен за да се нарачаат од вакви сајтови. За ситници може и добро е па и да е лошо нема да ти е криво што си дал пари.

Temu гледам има доста евтини и на слика убави работи. Колку некој работи се квалитетни стварно не знам. Гледав со мајка ми евтини чинии сепак дали сето тоа ќе ти стигне во целосно добар квалитет и да не е оштетено е знак прашалник.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.810
Поени од реакции
21.561
Еххеее уште далечната 2020 година :
Задни што ги зедов беа keychains The Mandalorian и Roronoa Zoro прошли месец !!! Инаку имам 20тина, почнав со dota 2, па преминав на star wars, mandalorian на крај завршив со one piece !!! Ги чувам во кутиите, освен една која ми стои отворена над компјутерот (357 - spirit breaker)

Член од
10 декември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
12
Еххеее уште далечната 2020 година :

Задни што ги зедов беа keychains The Mandalorian и Roronoa Zoro прошли месец !!! Инаку имам 20тина, почнав со dota 2, па преминав на star wars, mandalorian на крај завршив со one piece !!! Ги чувам во кутиите, освен една која ми стои отворена над компјутерот (357 - spirit breaker)
Отворени се боље, сепак се фигурки да ги отвориш, да ги пипнеш, да видиш како што е направена, али ете човек што собира, најс, ја одамна се неам почастено, веќе 2 3 месеци можеби, други работи се частам хахаха ама последна што беше Tengen Uzui #1533 од Demon Slayer. Ако си ја гледал, ги чекам уште 2 хашири да се појават во Мк/Европа за да ги комплетирам сите хашири и карактери.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.774
Поени од реакции
9.694
Скапа работа, поготово последниве неколку години цените ептен отидоа угоре, јас на пример дури и имам створено некоја омраза кон фанко поп, од причина што Бункер од стрип книжарница се претвори во фанко поп продавница... Али тоа купува народот јбг. И стриповите се изгор.

Kajgana Shop

На врв Bottom