Freelancer - withdraw

Член од
15 јуни 2014
Мислења
83
Поени од реакции
6
Zdr, imam osvoeno kontest na stranata freelancer i mi stignaa parite. Vo opcii za withdraw od stranata ima
Express Withdrawal - direktno vo banka Pay Pal i Skril. Na stranata na freelancer parite mi se vo USD i CAD. Pa me interesira nekoj ako moze da mi kaze kako bi mozel da gi podignam parite od stranata, imam elektronska karticka od tutunska banka. Dali bi mozel podobro preku Pay Pal i polesno ili preku Skril Blagodaram unapred.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Како што знам,од тука ако ти е изваден пеј пел акаунтот,мислам дека неможеш да примаш пари од странство.Има пеј пел страна тука отворена,провери или чекај посигурен одговор.Има и нешто вакво:
Данок за вадење пари преку PayPal

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.661
Поени од реакции
8.681
Абе подигни си ги парите преку Skrill, дозволен е во Македонија, отвори си акаунт и верификувај го со дебитна картичка од било која наша банка. Од Freelancer страната ти идат на Skrill и од Skrill дирекнто на дебитна картичка со провизија од 3 евра без ралзика колкава сума повлекуваш. Не знам што толку комплицирате со PayPal...

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Многу клиенти претпочитаат Paypal. Www.freelancer.in јака е конкуренцијата од Индија. Со среќа

Член од
15 јуни 2014
Мислења
83
Поени од реакции
6
Абе подигни си ги парите преку Skrill, дозволен е во Македонија, отвори си акаунт и верификувај го со дебитна картичка од било која наша банка. Од Freelancer страната ти идат на Skrill и од Skrill дирекнто на дебитна картичка со провизија од 3 евра без ралзика колкава сума повлекуваш. Не знам што толку комплицирате со PayPal...
Blagodaram na odgovorite, i jas bi sakal poveke preku skrill ali gledam deka na nekoi tesko i ide verifikacijata na el. karticka so skrill.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.661
Поени од реакции
8.681
Blagodaram na odgovorite, i jas bi sakal poveke preku skrill ali gledam deka na nekoi tesko i ide verifikacijata na el. karticka so skrill.
Нема ништо тешко во тоа, премногу едноставно е. Ја го верификував Скрилот со дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка, си работи одлично.

Член од
15 јуни 2014
Мислења
83
Поени од реакции
6
Нема ништо тешко во тоа, премногу едноставно е. Ја го верификував Скрилот со дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка, си работи одлично.
A dali ima veza toa sto se tamo vo USD i CAD dolar pa na skrill da gi prefrlam ke bidat vo EU i posle kaj nas vo banka ke bidat vo denari

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.661
Поени од реакции
8.681
A dali ima veza toa sto se tamo vo USD i CAD dolar pa na skrill da gi prefrlam ke bidat vo EU i posle kaj nas vo banka ke bidat vo denari
Нема врска тоа, коа ќе ги префрлиш на Скрил директно ти се конвертираат во EU доколку си селектирал така при креирањето на Скрил акаунтот (ова не се менува, ако ги направиш како EU после тоа нема да можеш никако да ја смениш валутата), после коа ќе ги префрлиш на дебитната ќе ти бидат во денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom