Football Manager 2013

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Немам пари за да го купам Капрари, имам само 3 милиони евра за трансфери :(
Ако ти игра добро, пробај откупи го 50% за 2 години... би требало да го дадат така... Vladimir Weiss е одличен, прв трансфер ми беше со Каљари 2-та сезона... играше 7 сезони, одличен играч.

Почнав со Интер, пријателските добро поминаа и сега почнува Серија А. Се пласирав во ЛЕ, но имам и многу повреди, а немам пари за трансфери (Морати скржав) и сега морам да се снајдам некако. Предлог некој за млад, добар, а ефтин дефанзивец? И некој што изиграл неколку сезони да каже како се развива Капуано од Пескара? Фала
Robbie Cotton од Блекбурн, 17 години има, и има добри предиспозиции за одличен играч.

Уште е во Динамо.Прегледај го приврзокот 63674
--- надополнето: 9 мај 2013 во 23:38 ---

Пробај да го купиш Caprari, на позајмица ти е од Рома... сега пред 2 кола им даде гол на Рома :) Прегледај го приврзокот 63676
--- надополнето: 9 мај 2013 во 23:43 ---

Треба и по некој старец во екипата :) Перин, го имав 3 сезони во Каљари, сега баш го видов 29 години... не се развива како што очекував... резерва голман, ништо повеќе.
Ама и Курчи не ми е нешто ко за премиер лига :) Ќе пробам Тим Хауард да го земам, испадна Евертон 2 лига. До сега Пиенар му го зедов, зедов еден Вимер од Келн и 2 регени. Преговарам со Дефо за замена за Бекио и најверојатно ќе ми треба уште 1 дефанзивец.

Ама и Курчи не ми е нешто ко за премиер лига :) Ќе пробам Тим Хауард да го земам, испадна Евертон 2 лига. До сега Пиенар му го зедов, зедов еден Вимер од Келн и 2 регени. Преговарам со Дефо за замена за Бекио и најверојатно ќе ми треба уште 1 дефанзивец.
GK Butland од Stoke.

Ајде и од мене една слика LAZIO 2019-2020 сите играчи ми се до 25 години освен Neymar кој е 29 мислам(може ке утнам по што играва не ми се уклучува да видам точно што како е го чекам слоба да види штое е работа)овој тим веке 5 сезони не го менјам прво купив млади играч како Франческо Барди,Симе Врсалјко,Јоргенсен,Хугхс,Сусо Чакиа итн,па ми требаше цела сезона додека се уиграат тогаш и испаднав од серија А али има проблем со тренерите со физотерапевтите со цел штаб у пм али откако донесов добри тренери и тимов се уигра правев масакар,ке ставам уште слики и ке пишам неколку вундеркинд али прво слоба да ја среди играва.Сменив повеке формации али најдобра се покажаја 3-1-5-1 :).Обично сакам малд тим и секогаш купувам малди играчи по 17-18 години и ги пуштам да играт во прв тим кога не ми требаат бодови односно на неважни уткамици или пак ако имам добро вотство прво полувреме второ ги убацувам па така секогаш имам добар уигран малд тим.S.S. Lazio_ Matches Schedule.png
--- надополнето: 10 мај 2013 во 17:22 ---
Will Hughes,Suso,Sime Vrsaljko,Leo Bonatini овие играчи одлично се развиваат koj може и кој сака нека ги купи нема да зажали :)

Јас го земав Форстер или Форестер (не сум сигурен) во Лидс негде 3та сезона дечкото гази влезе у репрезентација и е 2 голман зад Харт. Исто ѕверови се и пици од шпанија го земав сереро мислам се викаше од Ајакс. Сем Бајрам е ѕвер на десен бек и ми игра нонстоп прва постава иако со рејтинг се тука некаде се нотон кој го земав за замена а испадна да биде исто ниво со Сем :)

Еве неколку страни за wonderkids кој да се земе мислам дека нема да се погреши може и споредба да си направите ја обично во добрана ставам повисоки играчи.
http://www.truefootballmanager.com/2012/10/football-manager-2013-wonderkids-and.html
http://www.fmscout.com/a-football-manager-2013-wonderkids.html
http://games-footballmanager.blogspot.com/2012/10/football-manager-2013-wonderkids-and-young-talents.html
http://www.aidtheboss.com/football-manager-2013-wonderkids/
али моја препроака бар Will Hughes 17години кој може нека го земе кај мене долично се снаога на средината

Ми се заеба сејфот со Тотенхем, па одлучив да почнам со Блекбурн. На почеток на сезона сум но имам неколку млади играчи кои ветуваат дека ќе бидат големи играчи во иднина и носители на екипата.
Еве ги:
Adam Henley -18g Десен и Лев бек.
Grant Henley -20g Штопер
Jason Lowe -21g Десен бек, задњи везни, централни везни.
*Robbie Cotton - 17g Штопер, централен везен, десно крило
Tim Payne - 18g Задњи везни, десно и лево крило и шпиц.
Jordan Rhodes - 22g Шпиц.
Јаke Kean - 21g Голман.

Како што можете да видите некои играат на повеќе позиции, на пример овој Payne го тренирам сеа за CM да игра и добивам универзалка играч. Ќе видам во иднина како ќе играат и ќе се развиваат и ќе ви остаам и слики да видите.

100 пати побарав нов стадион и 100 пати педерот Lotito ме одби а мерак ми едно ново стадионче да никне :)

100 пати побарав нов стадион и 100 пати педерот Lotito ме одби а мерак ми едно ново стадионче да никне :)
pa finansiite ako ti se konec mozes so godini da molis.

Да де да истата ја имам и јас, не ми појде на мене незнам зашо. Изгледа до тренинзите е нешто.
Како и да е, сега си почнав нова игра со Тотенхем и со друга формација, па ќе видиме. :)
Види на 56 страна имам постирано тактика односно таа е познатата тактика на Барселона 4-3-2-1 TIKI TAKA можеш да ја пробаш со секој тим мн добро функционира

Види на 56 страна имам постирано тактика односно таа е познатата тактика на Барселона 4-3-2-1 TIKI TAKA можеш да ја пробаш со секој тим мн добро функционира
Ја знам, ми се заеба сејфот со Тотенхем па сеа играм со Блекбурн со 4-1-2-3 формација и топ ми иде :)

Почна нешто да ми пага форма на играчиве го изместив тренингот и сеа неможам у нормала да се вратам најлошо што кај играчите пага моралот да не зне некој некое чаре кај сите скро моралот е poor

Почна нешто да ми пага форма на играчиве го изместив тренингот и сеа неможам у нормала да се вратам најлошо што кај играчите пага моралот да не зне некој некое чаре кај сите скро моралот е poor
Иди у team meeting, пробај да ги мотивираш..

Иди у team meeting, пробај да ги мотивираш..
Ма џабе неке ке почекам да заврши сезонава па сами ке се рестартираат :) и да средам тоа тренингот да земам уште некој добар тренер ми фали напагач добар имам двајца по 18 години пробувам нешто од нив да направам ама тешко иде едниот мината сезона во белгија на 18 натпрева 14 гола а овде кај мене за к не го бива :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom