FILM CLUB (КРУГ 3) (169. Blue Bayou: 13.03-26.03.2023)

Член од
2 март 2022
Мислења
62
Поени од реакции
305
Blue Bayou (2021)

America, land of the free, home of the brave.

Во однос на предложувачот, да му напоменам дека кога го тепаше Кети тој моронот од полицаец, си реков дека ако нема добар крај филмов покрај толку емоционално мое вложување во него, ќе се откажам од клубов. Резултат: не се откажувам.
Многу конфликти можат да се решат во вакви филмови доколку луѓево едноставно зборуваат помеѓу себе, а не да кријат работи еден од друг.
Добра приказна, и добра тема обработува, особено feels at home со корумпирани институции и нефункционален и нелогичен систем, нешто како нашава држава, ама тоа во друга тема.

Од мене добива 8/10, и се надевам дека нема нареден филм да ми паѓа карактерот пак, ќе биде нешто feel good.

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.082
Поени од реакции
32.784
Uf ama miss za mene ova

Originalno 2 od 5 no pola ocena plus za pesnata/peenjeto, me zamisli vo taa sekunda dali na lice mesto si go menjam mislenjeto za filmot nakaj podobro od sto e dobra? Mozebi. Dali go smeniv? Ne. Sepak mi bese los.

Prvo mnogu skepticno vlegov koga iznafrlija sve vozmozno klise, kako sto spomnaa dzonatra i drugite, od loso do najloso i togas se distancirav od sozaluvanje samo bidejki mora pa ostaviv na filmot da me impresionira bez toj shok. Ne mu idese.

Od tamu idajki, editingot nekogas bese hallmark, pa koga dojdoa site tie blurry shots sto funkcioniraa dokaj 95ta godina veke me izgubija. Izgledase staro na los nacin ili loso na star nacin if I may. Duri i da gi nemase site prehodno spomnati klisea i cartoonizirani likovi kako policaecot pak toj format ke mi smetese. Imase losa ramka filmot celo vreme sto iritirase, ne znam dali ja primetivte.

Vikander ocekuvav da me raznese koga ja prepoznav no izgledase kako reziserot da nemal golemi planovi za ovoj zenski lik pa rekol najdete mi nekoja ko Vikander za ulogava. No gospodine, vlaga vo budgetot i vistinskata, ne e skapa, uredu e? Super, uredu e. I taka projde nekako so nekolku prosecni lelekanja. Duri ni devojceto ne bese nekoja svetla tocka osven glavniot lik, deckoto mnogu nonsalantno si ja izvozi ulogata, tolku zgodno u cevli sto me plasese da ne mu e malku pre poznato u cevlite. :unsure:

Poslednata scena veke bev imun i isklucen od celata taa nametnata emotivna tenzija i samo mi blic-tekna na I am Sam dodeka vrtese. Si mislev sto pravi ovoj film? Dobar li e? Get it? Treba da go repriziram da vidam zosto go pametam kako sto go pametam.

Izvini Zlate, fair shot sepak
2.5 od 5

Член од
21 октомври 2014
Мислења
3.861
Поени од реакции
6.449
Последнава сцена ме скрши.

Клише приказна, полн со дупки, полн со нејасни и нелогични работи. Полн со исфорсирани карактери за кои се мачев да извлечам некоја емоција и да се поврзам со нив. Пример, никако не се поврзав со Паркер, стварно не ми е јасно што требаше да постигне нејзиното постоење, мислев ме чека нешто поврзано со неа, мислев ќе имаше некаква смисла во приказната. Со џандаров што му испадна брат, требаше да се поврземе од една сцена од 1 мин? Татково се откажува од ќерката толку лесно? I'll go with you to the moon, за да не му отвори врата и да не биде заинтересирана оти не дојде на судењето? Полн, полн дупки.

Се ова размислував се до последната сцена. Изгледаше ко да се собирало нешто во мене за на крајот да прснам од емоции. Висока оценка добива поради на моменти прекрасните кадри, боите, музиката и глумата. И да, најбитно поради тоа што успеа да направи да занемарам се што пишав погоре и колку толку да бидам емотивно задржан во приказната.

7/10
Автоматски споено мислење:

Баш сега размислувам, арно што заправ да ги набројувам дупките во филмов хахах. Ќе пробам да се држам до последната сцена, fuck it

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.411
Поени од реакции
27.499
Blue Bayou
Не се сеќаваш нешто посебно на филмот но знам дека ми беше солиден, 8/10.
Азиецов одлично изглуми, имаше јако врзување со некое детенце, онака баш реално. Му се дешаваа тапа ствари у животот но one's gotta keep fighting.

Член од
6 септември 2007
Мислења
7.757
Поени од реакции
7.623
Blue Bayou

Ако беше негро дали истото ке му се десеше како азиецов на крајов ?

Не сум љубител на драми, ама солидно филмче имаше емоции коа сечкаш кромид па ти течат солзи и така

9/10

Kajgana Shop

На врв Bottom