Феноменот наречен Timbaland

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Болдираново искрено, и мене ме зачуди. На спотовите има прилично добар глас, да не речам јебозовен, ама кога го слушнав на една изведба во живо ми се згади. Бревташе како вепар и чат-пат потпевнуваше нешто неразбирливо.

За песните од друга страна, немам зборови. Има талент човекот, тој факт е неоспорлив. Не се раѓа двапати песна како Say it right од Нели Фуртадо (ја спомав како една од поомилените).

И новата песна од него и една (не ми текнува на името) ми се допаѓа, биче хит (ако веќе не е :)).
Баш тоа е немањето талент за кое што зборувам, со компјутер сите можеме да звучиме супер.
Во врска со песната што била хит а сега не е, да не ти кажувам веќе знаеш за феноменот наречен уон хит уондер.

Баш тоа е немањето талент за кое што зборувам, со компјутер сите можеме да звучиме супер.
Во врска со песната што била хит а сега не е, да не ти кажувам веќе знаеш за феноменот наречен уон хит уондер.
Нема талент за пеење, да. Ама за се останато што чини една песна хит има.:)
Сеа нормално нема да навлагам во `длабокото` значение на текстовите, ретко кој може да се пофали со добар текст. Битно неговите песни имаат заразен ритам и ме тераат да го движам газето во диско.:icon_lol:

А за песната погрешно ме сфати, реков дека е релативно нова и ќе биде хит, ако претходно не е веќе станата хит во другите земји.

Можда за продуцирање го бива има талент али од пеење/рапување нема врска со сила ништо не бива ама тоа е парите прават се.

Сеа нормално нема да навлагам во `длабокото` значение на текстовите, ретко кој може да се пофали со добар текст. Битно неговите песни имаат заразен ритам и ме тераат да го движам газето во диско.:icon_lol:

А за песната погрешно ме сфати, реков дека е релативно нова и ќе биде хит, ако претходно не е веќе станата хит во другите земји.

Неговиот нов сингл Apologize(ft. One republic) полека но сигурно се искачува кон врвот на топ листите(вреди да го слушните, според мене е еден од новите хитови)

На најдоброто радио во Битола ...... песната е на прво место на топ листата, три недели со ред. Песната е топ, супер певлив рефрен кој е доста заразен... цела недела не ми излегуваше од глава. Препознатлив Тимберленд хит.

Во врска со него, важно е дека прави хитови, дека сите го слушаат, дека има талент и знае да си го одработи своето.

Текстот, ако ви е важен текстот тогаш слушајте Кање Вест... Тим е сосем друг човек и има сосем друга филозофија. Тимберленд се фокисура на убиствен ритам, нов луд бит кој влегува во уво, Кање Вест е продуцентот кој се фокусира на лириката/текстот и играта со зборови.

Сепак мислам дека се зависи од вкусот на слушателот.

The way I are
[media]http://youtube.com/watch?v=GojTUmjxVHU[/media]

Say it right
[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=YXJct2HJ5YI[/MEDIA]

Promiscuous
[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=SIM4DCn7AlE[/MEDIA]

Скул а бе тука е моментот уствари, шејк јор бутее моментот. Се разбираме додуша ја појше на:pank: го шејкувам бутето ама нема везе важно е да се дружиме.

Ко да ми ги зема зборовите од уста. Нормално музиката не е само уметност туку забава, бизнис, пријатно време. Зависи за што си кадарен и кон што ќе се ориентираш. Секоја чест на типов, за квалитетот на музиката тоа е веќе друго.
Сусаро најубаво го сватил целиот музички концепт многу. Подвлекуваме црта на два момента-не/квалитетот на музиката, и фактот дека типов многу едноставно ја укапирал шемава на младиве.

Инаку правилно се пишуе Tимбаленд, не Тимберленд.

Топ си е чоекот , многу добри песни направи за Justin , Nelly Furtado , so 50 cent . Сите беа хитови , а видов и пред некој ден дека на Cry Me A River беше дел он . Е таа песна беше хит ! :)

ne se soglasuvam so toa sto velite ne go biva!
Kako r & b lubitel mora da kazam deka covekot e top, sekako deka negovite pesni moze se one hit wonder..no dodeka i pomine " rokot na upotreba " na nekoja negova pesna izleguva nova koja e uste pogolem hit i od minatata ..ako tolku ne go biva zasto 90% od lubitelite na takva muzika go pravat car
sepak ima nesto talent u nego neli..?

a i Way I are ...zakon :bip:

ne se soglasuvam so toa sto velite ne go biva!
Kako r & b lubitel mora da kazam deka covekot e top, sekako deka negovite pesni moze se one hit wonder..no dodeka i pomine " rokot na upotreba " na nekoja negova pesna izleguva nova koja e uste pogolem hit i od minatata ..ako tolku ne go biva zasto 90% od lubitelite na takva muzika go pravat car
sepak ima nesto talent u nego neli..?

a i Way I are ...zakon :bip:
Затоа што 90% од љубителите се музички недоволно образовани. One hit wonder е синоним за лоша музика и сите со 2 грама мозок го асоцираат за тоа. Ти не можеш да го компензираш срањето со тоа што кога ќе заврши хитит после 2 неделиќе издадеш нов хит.
Кога ќе го видам да направи песна што ќе се слуша минимум 5 години одкако е издадена тогаш дури ќе може да се размисли дали не е one hit wonder момакот. Се до тој момент се рачуна за кич за лоша музика итн.

haha aj kazi mi koja posledna pesna e 5 godini hit...
Odgovor -Nema.
tuku na tamu odi pravecot na denesnata muzika (zborime r & b,pop...itn)
znaci artistite ne se ni trudat hitot da bide tolku dobar pa da bide hit 5 godini..tuku stoznam sakaat eden vid 5 minutna slava se dodeka ne izleze nova pesnica.
site hitovi na drugite peaci ne se podolgo hitovi od tie na Timb. neli?
tuku jebes ga pominaa tie vreminja koga edna pesna bese hit poveke od 5 god....

haha aj kazi mi koja posledna pesna e 5 godini hit...
Odgovor -Nema.
tuku na tamu odi pravecot na denesnata muzika (zborime r & b,pop...itn)
znaci artistite ne se ni trudat hitot da bide tolku dobar pa da bide hit 5 godini..tuku stoznam sakaat eden vid 5 minutna slava se dodeka ne izleze nova pesnica.
site hitovi na drugite peaci ne se podolgo hitovi od tie na Timb. neli?
tuku jebes ga pominaa tie vreminja koga edna pesna bese hit poveke od 5 god....
Ајверсон денешната музика не е хип хоп и арен би тоа е само еден многу мал дел од целата работа наречена музика. Ај нема да почнам со 5 еве paraniod од Black Sabath е хит веќе 50 години, да не зборам за песните за Елвис. После едноставно иди низ историјатот на рок музиката и ќе наоѓаш песни што се слушаат до ден денеска, што рап "музичарите" неможат ни да сонуваат за такво нешто. Публиката не е глупа, знаеш што сака знае кој песни се добри акој се само сезонско срање.

Ама ај да не биде само од рок имаш тука арита френклин, џејмс браун, итн итн итн.......Затоа те молам не форсирај некој што после 5 месеци ќе биде заборавен. Верувај ќе го заборават, денеска никој не зборува за оние раперите што беа во 90-тите некој воопшто и не ги знае, ама сите го паметат курт кобејн, џими хендрикс, џон ленон, џенис џоплин сид вишс и компанија.
Оваа тема ми е слична на онаа за врчак демек врчак јакион музичар а истово и за овој го мислам.

Затоа што 90% од љубителите се музички недоволно образовани. One hit wonder е синоним за лоша музика и сите со 2 грама мозок го асоцираат за тоа. Ти не можеш да го компензираш срањето со тоа што кога ќе заврши хитит после 2 неделиќе издадеш нов хит.
Не, туку 90% од љубителите на ваквиот тип музика не ти го праат ќејфот, па викаш дека се музички необразовани.:)
Прва работа. Срање можеш да наречеш некоја песна или ватевер од правецот кој ти го слушаш, бидејќи по некое непишано си правило, компетентен си да ги оценуваш бидејќи ги слушаш, и ја следиш работата на авторите. Значи-дозволи оние кои се компетентни за оваа музика да ја оценат неговата работа. Тие во ова поле, се далеку по музички образовани од тебе и од секој друг што не слуша аренби/комерцијален хип-хоп.

Второ. Ќе ти дадам најпрост пример со "Maneater" од Нели Фуртадо (негова продукција). Иако е издадена пред година и кусур, песната сеуште се врти по радио, кафичи и дискотеки.
Кога ќе го видам да направи песна што ќе се слуша минимум 5 години одкако е издадена тогаш дури ќе може да се размисли дали не е one hit wonder момакот. Се до тој момент се рачуна за кич за лоша музика итн.
Значи секоја песна што е хит помалку од 5 години е кич? Значи според твојава логика, „Миле воли диско“ треба да е ултимативен хит, актуелна е уште пред да се родам.:icon_lol:

lee epten sega ti pocna so legendite..
timb. spaga u r & b ,pop..itn nie pravime za toj pravec na muzika muabet neli..
Sega jas ne sum glup znam koi pesni ostanuvat zapamteni i znam deka legendite koi ti gi navede gore i uste dolgo ke bidat hit...:)
I jas seuste gi slusam bezrazlika sto neznam mn za niv..a i ne mi preci da slusam od ovie one taka nareceni hit wonder znaat ednostavno da me raspolozat.
Normalno deka nemozes da go sporedis Elvis ili J.Brown so Timb. toj e 0 za niv.. ama da te raspolozi i razmrda.. za toa go biduva :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom