Феноменот наречен Timbaland

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Продуцент, композитор, пејач, рапер...

Постои ли нешто поврзано со музика а Тимберленд да не може да го направи. Моментално е број 1 на музичката сцена, ако не се наоѓа како изведувач тога бидете сигурни дека некоја од неговите песни е на број еден на билборд листата.

Кој соработува со Тимберленд и каде се е присутен?
- Ова се само дел од имињата кои се партнери на Тимберлен:
Миси Елиот, Бројк, Бренди, Џеј Зи, Џастин Тимберлејк, Лил Ким, Лудакрис, 50 Cent, The Game, Нели Фуртадо, Џувенајл, Pussycat Dolls...

Овај човек внесе многу новитети во музичкатаи успеа да го смени сивилото кое владееше на музиката сцена.
Новиот и препознатлив Тимберленд ритам започна со песните на Нели Фуртадо - Promiscuous и SexyBack на Џастин, новите и интересни битови внесоа свежина во увото на слушателите. Препознатливиот звук на електрична гитара измешана со тапани и сето тоа зачинето со робо-семплови денес стана карактеристика на секоја втора песна, значи Тим-мен денес претставува лидер на музичката сцена. Минатата година беше продуцент на најдобриот машки албум на Џ.Т и на најдобриот женски на Нели Фуртадо, моментално работи со Мадона на нејзиниот нов албум, помогна во продуцирањето на албумот на Џеј Зи како и на албумот на Др. Дре. Неговиот нов сингл Apologize(ft. One republic) полека но сигурно се искачува кон врвот на топ листите(веди да го слупните, според мене е еден од новите хитови)

Како ли само престигнува да го направи сето ова не знам...

Значи што мислите за него, ви се допаѓа неговата работа, како го оценувате неговиот албум и сл.

И ја му се чудам на човеков како успева да постигне толку многу.Веројатно него денот му трае 27 часа.
Ми се допаѓа музиката што ја прави,позитивна е и може да се игра,што мене ми е многу битно.
Иако мислам дека треба малце да успори со ритамот на работа,затоа што може да им здосади на луѓето,ама па додека прави хитови,нека прави.

Епа, човекот се гледа дека го бива и соработува со големи музички ѕвезди. Јас мислам дека човекот е ѕвер, и дека ќе направи уште многу песни и албуми кои ќе бидат популарни.

За Тимберленд 10 од 10 има од мене :)

Навистина опасен е ... Гласот му е доста специфичен и несекојдневен:nesvest:

Ок е човекот.... ама е настроен кон побрзи песни без разлика на жанрот. Па така знае и да здосади бидејќи сите песни му се и во брз ритам,и слични(сакам да чујам некоја балада од него...а можда и направил ама еве не сум чул).... Инаку песните што им ги направи на Пусикет Долс беа хитови,ама според мене се губриња на квадар. За другите пејачи повеќето песни им беа ок(а сепак далеку од добри или одлични).

Сепак..... оној зборот феномен...
bl.gif

добар е.. ми се допаѓаат песните што ги прави.. :)

Сите ѕвезди ги издигна до музичките награди.
Да не беше тој,Нели Фуртадо,Пусикет Долс,и мн други немаше да ги има на секоја минута на радио станиците.

Фаца е да му ебам дебелиот ради него чат-пат почнав да пуштам MTV опасен е од каде му енергија таква и идеи?? Едно брдо хитови направи диско траки за цурите да тресат тртнициsd динамични песни нека пеекинува кажете му sd

Јас се надевам дека моето(објективно според мене) мислење нема да боде очи некому па да го брише само за да докаже дека многу е добар.

Не знае да свири ни еден инструмент, не знае да пее, сите песни што ги прави се буквално по еден ист кичовски шаблон. Нема талент нема кративност, но има една работа! Има два грама мозок и укапирал на какви срања се пали публиката, уште побрзо сватил дека фала богу за тоа не треба талент туку само памет за да ги заебеш сите, и човекот почнал да си продуцира и да прави пари.

За музика не го бива тоа е очигледно, но секоја му чест за тоа што си искористил мозокот до некаде.

Јас се надевам дека моето(објективно според мене) мислење нема да боде очи некому па да го брише само за да докаже дека многу е добар.

Не знае да свири ни еден инструмент, не знае да пее, сите песни што ги прави се буквално по еден ист кичовски шаблон. Нема талент нема кративност, но има една работа! Има два грама мозок и укапирал на какви срања се пали публиката, уште побрзо сватил дека фала богу за тоа не треба талент туку само памет за да ги заебеш сите, и човекот почнал да си продуцира и да прави пари.

За музика не го бива тоа е очигледно, но секоја му чест за тоа што си искористил мозокот до некаде.
Ко да ми ги зема зборовите од уста. Нормално музиката не е само уметност туку забава, бизнис, пријатно време. Зависи за што си кадарен и кон што ќе се ориентираш. Секоја чест на типов, за квалитетот на музиката тоа е веќе друго.

Koga pocna so aliah,bese ekstra i sega e ne go promenil stilot no sepak te pravi da dignes noze i da pocnes da igras.

Болдираново искрено, и мене ме зачуди. На спотовите има прилично добар глас, да не речам јебозовен, ама кога го слушнав на една изведба во живо ми се згади. Бревташе како вепар и чат-пат потпевнуваше нешто неразбирливо.

За песните од друга страна, немам зборови. Има талент човекот, тој факт е неоспорлив. Не се раѓа двапати песна како Say it right од Нели Фуртадо (ја спомав како една од поомилените).

И новата песна од него и една (не ми текнува на името) ми се допаѓа, биче хит (ако веќе не е :)).

скул сигурно мислиш на The way I are со кери хилсон.типот го бива,може не прави различни песни,и да,си има некој шаблон,ама кој нема?си го фатил штосот и сеа му иде.шо не му текнало на некој друг кој му е крив.секоја чест,сите песни што ги има направено без разлика за кого се-се хитови и мислам дека уште долго време ќе биде #1!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom