- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 23.654
- Поени од реакции
- 38.837
Стварно седмица го шитнале мајонезот за некој нов?
Тоа со Роло Гиро сега е префрлено карши Мирко 919 (Рагуза) на Тодор Чангов.Сега кога спомна аеродром и гиро, 2014та имаше одма до Капитол (не ми текнува на името на зградата) под Моцарт кладилница една пицерија правеа роло гиро. Цената мислам околу 150 МКД ама го правеа ептен јако. Одма од карши имаше и лесковачка во зградата секогаш свежа. Пу бе, сум заборавил имиња на локали, ама баш супер беше да работиш во Капитол. За храна се немаше проблем никогаш.
USTA DÖNERCI има веќе 3 ресторани кај нас - во Сити Мол, во Рамстор Мол и на плоштад Македонија. Препорачувам томбик донер - пилешки или говедски, сеедно, и тоа најубаво насабајле, зашто лепчињата сами ги прават и ги печат, секое утро, и вкусот им е прсти да излижеш. Само - ако земете пилешки томбик донер, побарајте место тој сосот што го ставаат, да ви стават гиро сос. Еве сега лиги ми потекоа!Истотака видов дека отвориле и популарниот во Турција Usta Donerci.
Кога бев во Истанбул ги видов на многу локации и ми делуваат на доста добар фаст фуд ресторан.
Не успеав да пробам. Друштвото со кои бев фураа филм дека традиционалните биле многу подобри па така цело време јадевме по некои локални кебапчилници.
Од лесковачка полоша плескавица амин, компирите исто не чинат полу-живи. Подобро ќе купам леб и паштета ќе јадам.Најчесто јадам донер, во Пласет во Чаир или во еден ресторан на Бит Пазар што не му го знам името (до тие продавниците 21јули или како и да се викаа се наоѓа). Во Пласет малце го уништија, не е тоа што беше, додека второво место е топ, не штедат на ништо.
Гирото сегде е 160-180 и не најадува, цена како во Грција, не се нормални.
Јадам лесковачка исто, позади Капитол се наоѓа местово и истото го има кај Мајчин дом.
На другиве места каде што има бургери лупаат сосеви ептен, а ја по сосови не сум. Додека па ако не им ставиш сос на нивните работи тогаш е ептен суво.
Заради истата работа не одам веќе во чаршија. Абе отидов еднаш во тоа Тетекс со срби демек ајде да видат чаршијата, кај отидов кај се заебав. Мислиш со Милошевиќ сум дошол.@Zlatikevichius не сум ги знаел овие, после постот обавезно ќе одам да пробам!
Иначе донер и дурум најчесто јадам од Хамза на железничка бидејќи ми се случуваше често да поминувам од таму.
Океј е, вкусно е ама не ми се допаѓа однесувањето на вработените...Цело време се некако намрштени и ти се понашаат како да не им плаќаш за храната... Многу слабо услужливи барем од мое искуство...
Може таква ти била среќата, јас летото често јадев таму и навечер/ноќеска имаше едни дечки, топ си беа, дури и муабет ни правеа онака рандом@Zlatikevichius не сум ги знаел овие, после постот обавезно ќе одам да пробам!
Иначе донер и дурум најчесто јадам од Хамза на железничка бидејќи ми се случуваше често да поминувам од таму.
Океј е, вкусно е ама не ми се допаѓа однесувањето на вработените...Цело време се некако намрштени и ти се понашаат како да не им плаќаш за храната... Многу слабо услужливи барем од мое искуство...
За мене е обратното Хамза >>>> Пласет. Мене месото ми е приоритет, и само во Хамза има парчиња месо (малце е помешано со донер месо - мелено месо, ама сепак има чисто месо, како традиционалните донерџии во Турска). Кај сите други донер „продавници“ е мелено пресирано месо, со речиси ист вкусМоже таква ти била среќата, јас летото често јадев таму и навечер/ноќеска имаше едни дечки, топ си беа, дури и муабет ни правеа онака рандом
Али у секој случај Пласет > Хамза
A она Prince кај балонот што е работи уште?За мене е обратното Хамза >>>> Пласет. Мене месото ми е приоритет, и само во Хамза има парчиња месо (малце е помешано со донер месо - мелено месо, ама сепак има чисто месо, како традиционалните донерџии во Турска). Кај сите други донер „продавници“ е мелено пресирано месо, со речиси ист вкус
Работеше убаво додека работеше и маркетот али сега еве година и нешто маркетот е скоро затворен ради хх причини и од тогаш иако сеуште работи али далеку се тоа што беа иако цената е мислам иста.Не препорачувам таму веќе со оглед дека во нивна близина имаш подобри места за слична цена.A она Prince кај балонот што е работи уште?
Добар бургер сум јадел таму на времето кога отворија. Потоа незнам дали се подобриле али сосема солиден бургер добиваш за 60вче. Сега се кладам и цената е друга.
Последен пат јадев у Хамза на Јаја Паша. Се разочарав колку беше мал. За убав убав е, ама мало.За мене е обратното Хамза >>>> Пласет. Мене месото ми е приоритет, и само во Хамза има парчиња месо (малце е помешано со донер месо - мелено месо, ама сепак има чисто месо, како традиционалните донерџии во Турска). Кај сите други донер „продавници“ е мелено пресирано месо, со речиси ист вкус
Јас земам дурум, не донер ( и тоа ексклузивно само месо, кромид и мнооооогу лут црвен сос, ништо друго од салатите)...а некогаш и порција и пол во тањир (со салата)...Последен пат јадев у Хамза на Јаја Паша. Се разочарав колку беше мал. За убав убав е, ама мало.
И тоа е добро. Изглеа ја многу обилно јадам и затоа ми беше мал. Може два ќе ме најадат Во Бутел последно јадев на автобуската кај трговскиот, не беше лош.Јас земам дурум, не донер ( и тоа ексклузивно само месо, кромид и мнооооогу лут црвен сос, ништо друго од салатите)...а некогаш и порција и пол во тањир (со салата)...
У принцип сегде донерот е мал, некогаш два зимам за да се најдам. Ама сепак подобро тоа него да земам гиро за 160ден и во зуб да ми застане.И тоа е добро. Изглеа ја многу обилно јадам и затоа ми беше мал. Може два ќе ме најадат Во Бутел последно јадев на автобуската кај трговскиот, не беше лош.