Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не се секирајте, кај нас есеноска донесоа цел топ плакати на кој што пишуваше "Средно основно училиште Р.Р. Ричко".

Леле мизерија еј!Како не му срам таков клуб кој бил некогаш нешто,барем да не го дорасипват.Срамота е онакви флаери бе,резил сте бе сите од клубот!:facepalm: од директори до менаџери до спонзори,играчи сите треба шо подалеку да замините од клубот и да не се вратите всала никогаш!Вие сте убијци на ракометот во Бт!Немам збор веќе ни шо да пишам ни да се нервирам,едноставно цел град (онај шо следи барем малку ракоомет) знај шо се случва со клубот и луѓето во клубот и сите ве зборат...па само некни на фудбал шо се изнаслушав критики за клубот...Срамота само пари и кабадајлук вие памето ненормални едни,зато како јас и уште еден куп луѓе ЖИМИ КУРО ШО ЌЕ ДОЈДИМЕ НА РАКОМЕТ ПОНЕДЕЛНИК!ГЛедајте си ги сами и тие шо сакат да дојдат треба да му платите за да дојдат ненормални едни па уште и 100 ден :X3:.Не одам немам ни план да одам недека е слаб клубот,туку се дури во градот упропастувачи на спортот така ќе биди!

rakometot vo bitola e slika na gradot... nikoj ne ni e kriv za nisto....kazete mi eden politicar od bilo koja partija koj uspeal a e od bitola....
jas sum ljubitel na rakometot od sredna vozrast, toa ke kaze deka sum gi videl zlatnite vreminja na pelister....
kako funkcionirase pelister togas: bogat grad, so dobra uprava na klub koja menagirase so parite, site davaa pari posebno REK, znaete sega, denes deka REK samo rani ogromna administracija vo skopje i ne dava nitu denar vo bt.
Prvo se sluci TAT, potoa propadnaa i ostatokot od bitolskite firmi koi zivurkaa.... Sega nemame bitolski firmi....igra vardar site reklami se od pelisterka...igraat vardar metalurg bitolski sudii sudat za vardar kornat..mislite niv mu e gajle za bt?
posle TAT Cile bese zavrsena prikaska..samo da ne zaboravime deka bese nasilno smenat za da dojde Spiro Mavrovski....Spiro go sakase klubot , ama go nemase djepot na CIle i smislata za biznis....
Dojde trifun go ispokradivme i si otide....
i Pelister se pretvori vo petparacki tip, so nisto vo djepot...nekoi luge vidoa prilika i od toa nisto da izvlecat nesto, pa i tie dokradoa nekoj dinar sto mu go frlaa na Pelister kako milostinja od vreme na vreme...
Kade e sega BT, nikade... makedonija se gradi avtopati fabriki proekti, kolku tolku ... od Bitola nema ni B....intelektualcite si zaminaa od BT, ostanaa samo sitnite djambazi .... koi glasaat za Dvojce...i cekaat Dvojce da im napravi stadion, a toj kutriot gradi kino...i kruzni tekovi sekoja godina po eden odvaj...
I pak mu se pomolivme na Cile, da ne bidi rezil, malce od malce da prknime...ne oti go sakame Cile , nemame drug....
I pak prorabotva ona samounistuvackoto vo nas, sopki na sekoj cekor....
Da go ostajme coekot da napravi nesto, da proba, ako saka neka stavi vonzemljani vo upravata , toa e negova rabota...
Cile na parata vraka so para, frflete nekoj tender kaj nego, ke frli duplo vo klubot, ne mu gi davajte tenderite na mihajlo mihajlovski ili na zingo...
Taka se raboti, mislite Samsonenko go saka Vardar , toj preku nego si tera biznisi....
Samo edna rabota, ako sakate da bidite BITOLCANEC I CKEMBAR DO GROB, nemojte da sedite na forumi , dajte da odime ponedelnik v sala i da mu pokazime na vardar od kaj teci DRAGORO.....

rakometot vo bitola e slika na gradot... nikoj ne ni e kriv za nisto....kazete mi eden politicar od bilo koja partija koj uspeal a e od bitola....
jas sum ljubitel na rakometot od sredna vozrast, toa ke kaze deka sum gi videl zlatnite vreminja na pelister....
kako funkcionirase pelister togas: bogat grad, so dobra uprava na klub koja menagirase so parite, site davaa pari posebno REK, znaete sega, denes deka REK samo rani ogromna administracija vo skopje i ne dava nitu denar vo bt.
Prvo se sluci TAT, potoa propadnaa i ostatokot od bitolskite firmi koi zivurkaa.... Sega nemame bitolski firmi....igra vardar site reklami se od pelisterka...igraat vardar metalurg bitolski sudii sudat za vardar kornat..mislite niv mu e gajle za bt?
posle TAT Cile bese zavrsena prikaska..samo da ne zaboravime deka bese nasilno smenat za da dojde Spiro Mavrovski....Spiro go sakase klubot , ama go nemase djepot na CIle i smislata za biznis....
Dojde trifun go ispokradivme i si otide....
i Pelister se pretvori vo petparacki tip, so nisto vo djepot...nekoi luge vidoa prilika i od toa nisto da izvlecat nesto, pa i tie dokradoa nekoj dinar sto mu go frlaa na Pelister kako milostinja od vreme na vreme...
Kade e sega BT, nikade... makedonija se gradi avtopati fabriki proekti, kolku tolku ... od Bitola nema ni B....intelektualcite si zaminaa od BT, ostanaa samo sitnite djambazi .... koi glasaat za Dvojce...i cekaat Dvojce da im napravi stadion, a toj kutriot gradi kino...i kruzni tekovi sekoja godina po eden odvaj...
I pak mu se pomolivme na Cile, da ne bidi rezil, malce od malce da prknime...ne oti go sakame Cile , nemame drug....
I pak prorabotva ona samounistuvackoto vo nas, sopki na sekoj cekor....
Da go ostajme coekot da napravi nesto, da proba, ako saka neka stavi vonzemljani vo upravata , toa e negova rabota...
Cile na parata vraka so para, frflete nekoj tender kaj nego, ke frli duplo vo klubot, ne mu gi davajte tenderite na mihajlo mihajlovski ili na zingo...
Taka se raboti, mislite Samsonenko go saka Vardar , toj preku nego si tera biznisi....
Samo edna rabota, ako sakate da bidite BITOLCANEC I CKEMBAR DO GROB, nemojte da sedite na forumi , dajte da odime ponedelnik v sala i da mu pokazime na vardar od kaj teci DRAGORO.....
За се си во право,алал да ти е за постот...(y)
Освен мала исправка,никој од овде шо сме поредовни на форум,не се ИНТЕРНЕТ НАВИВАЧИ...појќето ги знам одамна,со дел од тие луѓе речиси 20 години сме по утакмици,многу идат и на тренинзи.....
Ние сме само за Пелистер,сме биле в сала и ќе бидиме,критикуваме за негово добро,не можи некој да си игра мајтап со клубот,па после да кажва низ град АБЕ НЕ ИДАТ ЛУЃЕТО,НЕ НАВИВАТ...ем криви,ем памет солат,:tapp: со ваквите постапки самите ги бркат луѓето,мислат дека работат за Пелистер а се случва обратно,работат против Пелистер,не се знај ни кој пие ни кој плаќа...
Ова последното важи за тие тн МЕНАЏЕРИШТА кои донесоа кадро-некадро играчи,и кој е сега крив?ние сигурно не сме!!!!
Никој овде не критикува зошто на некој не му одговарал директоро и слично,ги критиковаме со право постапките(негови)и на управата,а пред се на бившите управи,најпојќе на чело со Спиро и компанија,ај Ефто колку можеше се трудеше,толку му беа можностите,и тој имаше испади,ама тој за разлика од Спиро ја немаше политичката позадина(која му беше ветена)го натераја да ја смени управата и го остаја сам цели 6 години....
Спиро можи го сакаше клубот,ама Спиро и само Спиро е гробарот на Битолскиот ракомет,него ќе го памтат луѓето дека го поеба клубот тотално,од вистински гигант за само 8 години напрај маалски клуб,да не спасват Трифун и Михајло(за да лапни тендер во РЕК) да ни ја плаќат котизацијата....:facepalm:
Ејјј до таму е дојдена свеста кај нашите лидери,да ти ебам градот да ти ебам со вакви луѓе на чело,со прст не мрднаја за Битола....
Истото и сега,го натераја сосила Циле да го земи клубот,ама пак имало некој мучки со тендерите,наместо него како шо мо било ветено му дале тендери на Ѕинго,и ништо чудно Циле за брзо да ги запали патиките,многу веројатно,и тој не пие мастило и знај како се игра играта...
Ако се случи ова слободно нека прогласат стечај на клубот.и да не се срамиме појќе...
Па после ќе треба од ФК Јенимале од општинска лига да барат играчи за во РК Пелистер...:)

Се ќе зависи од денешиот меч,ако тепаме со Јуниор ќе ја спасиме сезоната,ако изгубиме се бива....

Не сум чкембар но сум љубител на ракометот и кога можам одам да ги гледам Пелистер и гледам за со вардар 100 денари картата. Си велам добро ќе си купам да помогнам малку на клубот, играме со вардар ќе се собери публика ќе има пари. Истиот ден ми се јавува другар кој нема врска од ракомет и ми вели не купвај карта ќе ти дадам, зел 30 карти, така му ги давале во партија.

Ебати Битолата, дојде време да се берат педерчиња за да го гледаат вардар а тие што го сакаат клубот треба да плаќаат карта.

Ок е,нека барат карта,ќе си платиме,ама после овие работи шо се напраја во клубот некако немаат лице да барат од луѓето подршка и пари....
Прво треба со своето работење да ја вратат довербата кај луѓето,дека се прај некој сериозен проект,а вака е се на жими миле....
И на крај пак ние сме криви,луѓето шо живејме за клубот...

ЕЕЕЕ фала богу резултатот стигна...
Ми се тресеа коските цело време , да не изгубиме пак на гости.
Нема ништо подетален извештај за утакмицата , ни од Зоки(мислам дека е Будимпешта на Ф4) ни од некој друг портал.
Браво за победата , една мака помалце во ова стресна сезона.

п.с. Мило ми е за Ќани шо има добар старт со екипата.
2 утакмици 2 победи. Браво(y)

ЕЕЕЕ фала богу резултатот стигна...
Ми се тресеа коските цело време , да не изгубиме пак на гости.
Нема ништо подетален извештај за утакмицата , ни од Зоки(мислам дека е Будимпешта на Ф4) ни од некој друг портал.
Браво за победата , една мака помалце во ова стресна сезона.

п.с. Мило ми е за Ќани шо има добар старт со екипата.
2 утакмици 2 победи. Браво(y)
Дека тепавме. :D
Да изгубевме дури утревечер ќе објавеа

Дека тепавме. :D
Да изгубевме дури утревечер ќе објавеа
:pos::pos:
Во право си за ова , ако изгубевме дури в понеделник ќе го објавеа резултатот . Како деца мали се администраторите.

Сега мислам понеделник треба да се игра лабаво од двете страни , да нема несакани повреди за џебе кога сите знајме дека се две класи над нас Вардар. Чиста формалност да биди утакмицата па да се зачуваат силите за следниот натревар со Зомимак дома.
Незнам кога точно се игра , ваљда дополнително ќе известат.

ne treba nikogas labavo so vardar da se igra se znaj so e derbi do kraj do posledna sekunda zustro za da znat so gi ceka v godina ko ke se dosredi dokumentacijata za akcionersko drustvo to bil problemo so nema uste pres i red drugi raboti so gi lici za profesionalen klub

ne treba nikogas labavo so vardar da se igra se znaj so e derbi do kraj do posledna sekunda zustro za da znat so gi ceka v godina ko ke se dosredi dokumentacijata za akcionersko drustvo to bil problemo so nema uste pres i red drugi raboti so gi lici za profesionalen klub
Морее уште оптимисти имало во градот,то ме бендисва :D таман догодина шампиони сме :pos:

Добро е,едно гајле помалце..
Браво за победата,со овие 3 бода сме речиси сигурно 4ти..
Да не изгубевме со толкава разлика со Струмица ќе беше интересно,ама вака то е...

Ајде честито Челинџ догодина.
Малце од малце да мрднат работите барем во некој позитивен правец, да вратиме некој од битолчаните во тимот мислам дека најмалце пролет ќе дочекаме во европа.
ЕХФ ќе ни се паднеа некои скандинавци ќе не растуреа, вака да се закрпиме некако, да се клај ТРЕНЕР, колку толку редовни плати па со Господ напред. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom