Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не се надоврзувам за претходните муабети него ќе се вратам претходно на реакциите од вас за тоа зошто Алта банка која ја купила Стопанска банка АД Битола, решила да го спонзорира Вардар, место Пелистер.

Еве гледам на утакмицата со Магдебург, Реплек спонзор. А што бара Реплек, скопска фирма да го спонзорира Пелистер? Ај сеа ние од Скопје да не купуваме производи од Реплек (не оти кујзнае колку им се купуваат ама тоа е друг муабет :)) ). Или од сега ќе купувам од Зегин место од Еурофарм бидејќи Еурофарм го спонзорира Пелистер.
Многу неинтелигентни и ниски муабети правите место да ги фатите за уши вашите бизнисмени таму зошто не вложуваат во спортот.
Drugar eden kup gluposti pisa,mesas babi I zabi,pogore ubo e objasnato zosto se bumime okolu sponzorite so vlegvat vo skopkiot tim.Ne e problem koj vlozvat,nacinot na koj vlegvat e problemot.

Ја утнав бе во пишењето:P
Повторно да добиеме***:D:D

Мајтапо на страна, не знам зошто толку плачат одма кога темата ја запустија, не се читаше поќе.Кај нас сме ги банирале (то еден член доби 7 дена) а на Рк.Вардар темата пола битолчани перманентен имат.
Секој шо сака да дебатира има право, без разлика од кај е и за кој навива, па и ситни провокации во границата на нормално е океј.

Ама за вакви коментари како на последните страни нема милост поќе.:)
Абе блокирај ги , мене два пати бан ми манаа за ништо кај нив

Соопштението на Чкембари дојде во прав момент, не дека ќе се смени нешто во "мајндсетот" кај нашите локал политичари,ама барем ќе знат дека не е улав народот овде, барем во спортскиот дел од рајата, за останатиот дел од народот не се осмелвам да кажам дека е така.:kuracc::kruna:
И Двојче си мислеше дека ко Фидел Кастро ќе владеј, на крај со то празно ветување шо го даде за стадионо му тргна колата надолу.:kluc:
ГАЗЕТО:D Јаки времиња беа тие.:cujte:
Во реалноста, пак ќе биди истата песна, без амин од УЌУМАТОТ буквално ништо не прат.
Зборојте ЛОКАЛНА САМОУПРАВА се само еден термин во Закон во Битола, ништо друго, и така 35 години.
Не се најде во овие 35 години ниту еден политичар со КОХОНЕС, кој ќе ги клај битолските интереси пред партиските, шо ќе му стропа на газдите од горе, од партија, а се изредија еден куп "ЈУНАЦИ', а ниту еден со прст не мрдна од таа зона на комфор да остај нешто за градот по шо ќе биди запамтен, се за личен интерес и за тој мал круг околу нив.
За доброто на градот, животна средина, стратешки развој, инфраструктурата која ни е очај, во секој сегмент, за спортот да не прајме муабет, тој е последен на мапата.
Ко стигна Охрид, да напрај само преку Општина буџет од 2 милиони евра, значи можело, ако се сака, ама изгледа кај нас нејќат да влезат во ризик.
А во 2014 распаднати беа Охрид, дојде чоек со јајца на чело на општина и ги придвижи работите.
Има начин, има модус, ако се сака, како да се натерат сите тие тајкуни ако нејќат милум, тогаш силум, да вложат во клубот, еве не мора да е во ракометот, нека биди во друг спорт.
Ама кај нас, прво чекат амин од горе, па после одат на работа, шо ќе му издиктират то прат.
Е, па ко стигнавме централната власт да го крој развојот ( *стагнацијата) на градот овие 35 години не треба да се чудиме зошто на Битола и се десија триста глупости, до нигде не сме стигнати, ниту ќе стигниме со ова темпо
И како се погоди со та банка да се напрај ЏЕФАТА, ко кец на десетка, та банка само на хартија се води како битолска, а одамна не е то. ( знајме зошто), како шо не се појќе битолски брендој ЗК Пелагонија, Пелистерка, Млекара Битола, Рек Битола, Кромберг и Шуберт итн.
Ај, за првите 3 спомнати се знај кои луѓе стојат/стоеа зад нив и шо се случи во тие фирми, ама за останатите.
Освен за ситни спонзорства на некои атлетски настани и слично, справи во паркот, трим патека на Тумбе Кафе, јас не памтам Млекарата еве во толку години под новите сопственици да дале ќора банка за било шо го градот, ( ако грешам нека ме попрај некој), а се компанија со мултимилионски профит.
Кромберг, компанија со над 6000 вработени, од нив над 5000 од Битола исто така ќора банка немат даено за нешто позначајно во градот шо вреди да се спомни, нормално е дека се компанија со странски капитал ориентирана на чист профит, денес се тука, утре се паковат и бегат, ама пак, осет да се немало за било каква општествена одговорност, да се помогни заедницата од која го црпиш главниот работен потенцијал.
За РЕК да не прајме муабет, од времето на Невеновски во тие први неколку години од новиот милениум. ко успеа да привлечи сериозен буџет за ФК Пелистер, ние како спортски град не видовме ништо значајно од РЕК, освен некои ситни спонзорства низ годините пред платформата, а има над 4000 вработени битолчани овде. децении наназад, точно е дека е компанија со државен капитал, дека се оди преку строго контролирани бирократски процедури, ама пак ако се сака можи да се изнајди некој начин да се вклучат во спортот.

И сега идиме на најглавното,
Според мене во право се од ЕУРОФАРМ, шо се бунеа уште одамна дека фалат уште спонзори и дека треба да се вклучи овде Оштината како главен партнер со некоја логистика околку привлеквањето на нов капитал.
Фалат и то како, а за тие спонзори да се најдат мора некој да поттурни, некој со ЈАКА РАКА, а за жал такви нема на лагер.
Оти се кренаја сега апетитите и сите барат резултати небаре ние Искра Киелце сме, секоја години на Ф4, е не оди така.
Е па и Искра Киелце ќе пропаднеа за малку, па одвај најдоја некој начин да опстојат.
Праев муабет за буџетите, за европски натпревари, колку е важен тој буџет, да не се повторвам.
За во домашно првенство, според мене не е толку значајно дали ќе имаш или не дупло поголем буџет од другите.
Ете, ние имавме далеку поголем буџет од другите во 2022,2023. па и 2024, па на терен не беше така розово и немаше никаква улога тој буџет.
Охрид имаше далеку поголем буџет од Тиквеш, па и од Алкалоид во 2022.2023. па на крај губеа ко магариња од Киро.
За домашна лига кај нас, е најважно да имаш добра хемија во екипа, солидна прва постава, тренер солиден, пред се кој е добар мотиватор и сериозен фокус на тие дерби утакмици, да не киксниш негде со послаб противник, то ги решаваше титулите овие сезони ( освен ланската сезона,ама добро, та местена беше, нерегуларна:kluc:, за доброто на државата, па не се број:D).
Околу изнаоѓањето на спонзорите, помалите спонзори кои се појќе од потребни во овај момент.
Кај нас газдите-т.н. тајкуни, не само во Битола, туку и на државно ниво, за да вложат некоја банка настрана, очекуват МАКСИМАЛЕН ФИДБЕК, демек АКО ДАМ ЈАС ЗА СПОРТОТ ШО ЌЕ ДОБИЈАМ. ДАЛИ ТО ЌЕ МИ СЕ ВРАТИ, И НА КРАЈ КОЛКУ ЌАР ДА ИЗЛЕЗАМ?
Шо да ви се врати море, рекламата на вашата фирма во ЛШ ќе ја гледат низ цела Европа, поголема реклама од то кај има?
Шо ви треба појќе? То е поентата на спонзорството, продавање на рекламата за фирмата преку клубот. без очекување на профит од резултатите на клубот.
"Спонзорите'' кај нас ги мешат улогите, си мислат дека се акционери и дивиденда треба да делат на крај на година.:masa:
Кај нас, менталитето на просечниот тајкун е дека за се шо ќе се фрла надвор од џепот е да се чека нешто повратно.

Додека во нормалните ракометни земји, тие ситни спонзори се тепат да бидат помагатели на локални екипи, се чека на ред за да влезиш во ред на ЗЛАТНИ/СРЕБРЕНИ СПОНЗОРИ. ПОДРЖУВАЧИ НА КЛУБ. кај нас треба да те фати некој од партија за уши, салам да те истегни, за да те натера насила ти да вложиш од фирмата некоја банка, а во меѓувреме ти како тајкун му кратиш на работниците права од работен однос, регрес. одмори, додатоци на плата, не си ги сервисираш обврските кон доверителите, те тужи кој стигни и слично:D, ама ако ти се јават од партија е тогаш е друго, тогаш се ќе напрајш, оти знајш дека ќе има нешто ќар.
Е дури така размислуваме не тераме далеку.
Дури не се искоренат овие работи не треба да чекаме квалитетен спорт.

И идиме до македонскиот лузерски менталитет, АБЕ ШО ЌЕ ВЛОЖВАМ ЈАС, КО ЗАД ДРУГИТЕ СТОИ ДРЖАВАТА.:sramezliv:
Менталитето на Минчо и слично, ко виде дека ќе си ги фрла парите џабе.
Кој сака нека стој зад нив, ти ако работиш систематски, со план, со визија можиш да напрајш макар и локален успех и со далеку помал буџет, ако успејш да скоцкаш нормална екипа со солиден тренер.

Ако беше по таа логика, газдата на Нексе одамна ќе требаше да се откажи од спонзорирање.
Клуб од мала средина, подржан од локална компанија за градежен материјал, од мал град, помал од нашиот, во држава во која се е насочено кон РК Загреб, ама луѓето и покрај се имат визија, имат надеж дека еден ден ќе дојдат до целта, и секоја сезона вложват се појќе и појќе за да се конкурентни во Европа,во 2022 година стигнаа и до Ф4 во ЛЕ, во една доста силна конкуренција таа сезона.
Ако ти се тебе репер за вложвање само шампионските титули тогаш џабе прајме муабет.
Оти еве и да се освојват шампионски титули секоја сезона, ти ако не прајш конкурентна екипа за меѓународни рамки тогаш џабе ти е се.
Ко МЗТ во кошарката на пример, шампиони се со ред појќе години, деценија и кусур и шо фајде? Меѓународен предизвик немаат, ниту сакаат да го имаат, нема афирмација, нема напредок на екипата, нема публика, а ја имаа на времето. и тоа во доста голем број, ама изгледа му се смачи и на луѓето да гледат монотоност во функционирање.
Ако беа репер за вложвање тие шампионски титули и константни успеси, Фленсбург одамна требаше да се повлечи од Бундеслига, а тие децении наназад се се појаки, а се град помал од Битола, ама си имат долгорочна стратегија која не ја менват без разлика кој е локална/централна власт.

Последно уредено:
Имаш големо непознавање во бизнисите другар. Прво ЗК Пелагонија е АД Битола не е АД Скопје и профитот си останува во Битола (реинвестира), Пелистерка плаќа за испумпана вода во Битола, РЕК Битола си е на централно ниво и тука не одлучува директорот туку тој над него. Млекарата истото како и за другите.
И сега идиме на најглавното,
Според мене во право се од ЕУРОФАРМ, шо се бунеа уште одамна дека фалат уште спонзори и дека треба да се вклучи овде Оштината како главен партнер со некоја логистика околку привлеквањето на нов капитал.
Се нафатиле на орото нека го тераат до крај. Никој не ги тераше да го напишат името Еурофарм Пелистер тоа ти е исто како што беше Телеком Веспрем. Тогаш Телеком не се откажа туку си остана дури можеше, а не ни побара спонзори како овие што плачат.
"Спонзорите'' кај нас ги мешат улогите, си мислат дека се акционери и дивиденда треба да делат на крај на година.:masa:
Кај нас, менталитето на просечниот тајкун е дека за се шо ќе се фрла надвор од џепот е да се чека нешто повратно.

Додека во нормалните ракометни земји, тие ситни спонзори се тепат да бидат помагатели на локални екипи, се чека на ред за да влезиш во ред на ЗЛАТНИ/СРЕБРЕНИ СПОНЗОРИ. ПОДРЖУВАЧИ НА КЛУБ. кај нас треба да те фати некој од партија за уши, салам да те истегни, за да те натера насила ти да вложиш од фирмата некоја банка, а во меѓувреме ти како тајкун му кратиш на работниците права од работен однос, регрес. одмори, додатоци на плата, не си ги сервисираш обврските кон доверителите, те тужи кој стигни и слично:D, ама ако ти се јават од партија е тогаш е друго, тогаш се ќе напрајш, оти знајш дека ќе има нешто ќар.
Е дури така размислуваме не тераме далеку.
Дури не се искоренат овие работи не треба да чекаме квалитетен спорт.
Овде мешаш баби и жаби. Кај нас клубовите се АД и според мене општитната треба да ги проде, но да задржи дел од акциите и да добива дивиденда така функционира модерниот спорт. Спонзорите се фактички акционери и нормално е да очекуваат дивиденда. Подржувачите на клубовите (физички или правни лица) немаат дивиденда туку одредени попусти при сезонски карти или реквизити.
Ако беа репер за вложвање тие шампионски титули и константни успеси, Фленсбург одамна требаше да се повлечи од Бундеслига, а тие децении наназад се се појаки, а се град помал од Битола, ама си имат долгорочна стратегија која не ја менват без разлика кој е локална/централна власт.
Фленсбург има приватен сопственик само плаќа рента за салата на општината како и сите клубови во Германија и затоа без разлика кој е на власт нема проблеми, а кај нас општината ги држи клубовите и си перат пари оние кои се на власт. Гледај го ова како ЈП Комуналец. Ако Комуналец беше приватно немаше да има толкав долг и затоа мислам дека се што има дел општината освен ревизорските и надзорните елементи како и културните треба да си оди на продажба (овде не спаѓаат водоводот, канализацијата и стрежево) на приватници. Кај тие тајкуни од кои ти земаш плата и нон стоп кукаш, а не знаеш како е да се води бизнис во оваа држава. Уште нешто. Во Германија она тркалото да почнеше да вика: ,,Сите на куро Магдебург е шампион“ не само што ќе добиеше казна туку немаше ни да заигра за репрезентација. Во Германија се цени односот и надвор од теренот и детално се анализираат играчите и им се плаќа плата. Важно кај помладите категории е тоа што им го потенцираат школувањето за да не бидат на товар на клубот или социјални случаеви бидејќи клубот е приватен, а тоа кај нас не се практикува и имаме работи какви што имаме.

Имаш големо непознавање во бизнисите другар. Прво ЗК Пелагонија е АД Битола не е АД Скопје и профитот си останува во Битола (реинвестира), Пелистерка плаќа за испумпана вода во Битола, РЕК Битола си е на централно ниво и тука не одлучува директорот туку тој над него. Млекарата истото како и за другите.

Се нафатиле на орото нека го тераат до крај. Никој не ги тераше да го напишат името Еурофарм Пелистер тоа ти е исто како што беше Телеком Веспрем. Тогаш Телеком не се откажа туку си остана дури можеше, а не ни побара спонзори како овие што плачат.

Овде мешаш баби и жаби. Кај нас клубовите се АД и според мене општитната треба да ги проде, но да задржи дел од акциите и да добива дивиденда така функционира модерниот спорт. Спонзорите се фактички акционери и нормално е да очекуваат дивиденда. Подржувачите на клубовите (физички или правни лица) немаат дивиденда туку одредени попусти при сезонски карти или реквизити.

Фленсбург има приватен сопственик само плаќа рента за салата на општината како и сите клубови во Германија и затоа без разлика кој е на власт нема проблеми, а кај нас општината ги држи клубовите и си перат пари оние кои се на власт. Гледај го ова како ЈП Комуналец. Ако Комуналец беше приватно немаше да има толкав долг и затоа мислам дека се што има дел општината освен ревизорските и надзорните елементи како и културните треба да си оди на продажба (овде не спаѓаат водоводот, канализацијата и стрежево) на приватници. Кај тие тајкуни од кои ти земаш плата и нон стоп кукаш, а не знаеш како е да се води бизнис во оваа држава. Уште нешто. Во Германија она тркалото да почнеше да вика: ,,Сите на куро Магдебург е шампион“ не само што ќе добиеше казна туку немаше ни да заигра за репрезентација. Во Германија се цени односот и надвор од теренот и детално се анализираат играчите и им се плаќа плата. Важно кај помладите категории е тоа што им го потенцираат школувањето за да не бидат на товар на клубот или социјални случаеви бидејќи клубот е приватен, а тоа кај нас не се практикува и имаме работи какви што имаме.
ДРУГАР, пред да ме цитираш 500 пати во 04:00 сабајле, прво прочитај добро шо сум напишал и во која конотација и поента беше то шо беше напишано.
Значи, јас напишав дека само на лист хартија ( тековна состојба), седиштата на горенаведените компании им се во Битола ( не знам од кај заклучи дека на Скопје мислев кога такво нешто не беше напишано), ама никако Битола да види некаков бенефит од "успешното работење на овие гиганти", зборам за било каква помош шо вреди да се спомни ( спонзорство на клубови, спортски настани, културни настани, инвестиција во некакви паркови, игралишта за деца и слично), без очекување на некаков ќар.
А за РЕИНВЕНСТИРАЊЕТО НА ПРОФИТОТ НАЗАД ВО БИТОЛА, посебно од страна на првата компанија шо ја спомена во твојот прв цитат, на друг да му кажваш тие приказни и бајки, можи ќе ти верва некој, ама шо не е од Битола, со мојата професија низ годините од прва рака сум бил директен сведок и учесник во постапките во кои се анализирало тоа нивно "реинвестирање на профитот назад во Битола, и колкава "грижа" воделе за своите вработени и доверители, освен секако за нивниот ќар како фирма.
Единствено ќар од нив видоа многуте адвокати кои напраја тешка пара тужејќи ги за се и сешто.

Не знам од кај заклучи дека јас кукам од тајкуните, јас ДРУГАР платата си ја заработвам на поштен начин, и сум презадоволен од висината на истата.
Фокусот на постот беше, ако успеа да го дочиташ и да сфатиш пред да ме цитираш, дека појќето битолски фирми шо вртат голема пара не водат грижа за своите вработени, се гледа да се скрати прво од работникот, ама ко ќе се јави партијата тогаш се спремни ако треба да вложат во ФК АРСИМИ од Чегране, само да ја задоволат партијата.

П.С.
И за тој шо го нарекваш "ТРКАЛО". :facepalm:
ДРУГАР, ако не знаеше, да ти кажам, то ИГРАЧИШТЕ, е КАПИТЕНОТ НА ШАМПИОНОТ НА МАКЕДОНИЈА и МОМЕНТАЛНА ИКОНА МЕЃУ НАВИВАЧИТЕ НА ПЕЛИСТЕР.:cuc:
И арно напрај шо скандираше
, оти чоеко славеше заслужена титула среде теренот на противникот и покажа емоција и страст шо е карактерстика на секој Битолчанец, секаде во светот каде има тимови со јаки навивачки групи играчите одат и слават со навивачите и пеат песни.
Ниту ги навреди Скопјани, ниту навреди било кој, само си ја скандираше вистината, а та е дека и ПОКРАЈ СЕ ПЕЛИСТЕР Е ШАМПИОН.
Тие за :kuracc: се драпаа кога славеа голови и титули среде Битола ( Министеро Борко, Талески ОРКАТА, Моралес, Џукиќ заб шо нема, Хансер Родригез, Гоце Портокало и ред други индијанци),па никој не крена фама околу то.
То скандирање е присутно в сала појќе од 30 години и секој горд битолчанец и навивач на РК Пелистер го скандирал и уште ќе го скандираат новите генерации навивачи шо идат.
Нема ништо навредливо, нема ништо за коси корнење.
Не сме ние Данци или Швеѓани, ние сме Битолчани и овде отсекогаш емоционално се доживувале сите успеси и порази на клубот.
На тој шо не му се бендисваме можи слободно да го смени каналот на даљинското.

ДРУГАР, пред да ме цитираш 500 пати во 04:00 сабајле, прво прочитај добро шо сум напишал и во која конотација и поента беше то шо беше напишано.
Значи, јас напишав дека само на лист хартија ( тековна состојба), седиштата на горенаведените компании им се во Битола ( не знам од кај заклучи дека на Скопје мислев кога такво нешто не беше напишано), ама никако Битола да види некаков бенефит од "успешното работење на овие гиганти", зборам за било каква помош шо вреди да се спомни ( спонзорство на клубови, спортски настани, културни настани, инвестиција во некакви паркови, игралишта за деца и слично), без очекување на некаков ќар.
А за РЕИНВЕНСТИРАЊЕТО НА ПРОФИТОТ НАЗАД ВО БИТОЛА, посебно од страна на првата компанија шо ја спомена во твојот прв цитат, на друг да му кажваш тие приказни и бајки, можи ќе ти верва некој, ама шо не е од Битола, со мојата професија низ годините од прва рака сум бил директен сведок и учесник во постапките во кои се анализирало тоа нивно "реинвестирање на профитот назад во Битола, и колкава "грижа" воделе за своите вработени и доверители, освен секако за нивниот ќар како фирма.
Единствено ќар од нив видоа многуте адвокати кои напраја тешка пара тужејќи ги за се и сешто.

Не знам од кај заклучи дека јас кукам од тајкуните, јас ДРУГАР платата си ја заработвам на поштен начин, и сум презадоволен од висината на истата.
Фокусот на постот беше, ако успеа да го дочиташ и да сфатиш пред да ме цитираш, дека појќето битолски фирми шо вртат голема пара не водат грижа за своите вработени, се гледа да се скрати прво од работникот, ама ко ќе се јави партијата тогаш се спремни ако треба да вложат во ФК АРСИМИ од Чегране, само да ја задоволат партијата.

П.С.
И за тој шо го нарекваш "ТРКАЛО". :facepalm:
ДРУГАР, ако не знаеше, да ти кажам, то ИГРАЧИШТЕ, е КАПИТЕНОТ НА ШАМПИОНОТ НА МАКЕДОНИЈА и МОМЕНТАЛНА ИКОНА МЕЃУ НАВИВАЧИТЕ НА ПЕЛИСТЕР.:cuc:
И арно напрај шо скандираше
, оти чоеко славеше заслужена титула среде теренот на противникот и покажа емоција и страст шо е карактерстика на секој Битолчанец, секаде во светот каде има тимови со јаки навивачки групи играчите одат и слават со навивачите и пеат песни.
Ниту ги навреди Скопјани, ниту навреди било кој, само си ја скандираше вистината, а та е дека и ПОКРАЈ СЕ ПЕЛИСТЕР Е ШАМПИОН.
Тие за :kuracc: се драпаа кога славеа голови и титули среде Битола ( Министеро Борко, Талески ОРКАТА, Моралес, Џукиќ заб шо нема, Хансер Родригез, Гоце Портокало и ред други индијанци),па никој не крена фама околу то.
То скандирање е присутно в сала појќе од 30 години и секој горд битолчанец и навивач на РК Пелистер го скандирал и уште ќе го скандираат новите генерации навивачи шо идат.
Нема ништо навредливо, нема ништо за коси корнење.
Не сме ние Данци или Швеѓани, ние сме Битолчани и овде отсекогаш емоционално се доживувале сите успеси и порази на клубот.
На тој шо не му се бендисваме можи слободно да го смени каналот на даљинското.
Пелистерка го зеде ФК Пелистер и некои слични како тебе одма се почнаа да бараат се што треба и не треба, а тоа дека се тужеле ќе видиме на крај што ќе биди :).Паркови, игралишта за деца и слични работи се на општината не на фирмите, а ако сака опшитната нека направи реконсолидирање на ЈП и дел нека продај (ЈП Комуналец пример) па ќе видиш како ќе има пари ама не другар таквите ЈП иако во долгови им требаат за партиската машинерија. Ваквите работи со тие скандирања како тоа на тркалото од Лисолај (не може Битола да ја погоди од таму, а не пак да се кажува битолчанец) се последните 20 години, а пред тие работи и пред да дојдат некои луѓе во НГ низ тие клубови се вртеа бизнисмени, доктори и инженери, а не како сега секое копито го земаат било да е од НГ или од партија и одма директор. Од играорче во КУД до човек во ФК не оди така тоа. Ќе го спомнам Делов. Тој вистина знаеше како да отвори златни врати ама беше инженер, а не клошар глумец или доктор во ИМП во Ресен. Затоа другар треба да има одлични луѓе на тие позиции, а не клошарчиња по НГ или партија. Јас клубот си го гледам како нешто што сум вложил и да добијам назад, а тоа дали се вика Пелистер, Вардар или Металург не ме интересира како што не ги интересира арапите во ПСЖ или било кој друг клуб во светот. Тоа дали сопствениците гледаат во фирмите за вработените изгледа не си сопственик на фирма па не знаеш. Нема бе другарче еве од техничко бараш заварувач ти пуштаат деца со 2 леви, од автоматика бараш исто ти пуштаат 30 луѓе од кои само 5 вредат, а ти требаат 20 одеднаш да ги обучиш. После кукајте за плата ама прво научете да работите или просто кажано да ти игра срцето за што го работиш. Јас сум земал плата за битолски услови вистина голема ама сум работел по 8 часа и нонстоп по терени што во Македонија, а и многу низ Европа. Кај нас важи онаа старата: Не може некој малку да ме плати колку што можам јас малку да работам.

Vecer mislam dvojka pokraj ezeroto
Автоматски споено мислење:

JAs sum dolgo vreme baniran od fk i rk vardar.
Citam @kano gnasata se vrati, moram da mu repliciram.
Kaj da se obratam i koja e procedurata da bidam odbaniran?
Dobro, nikoj nemozi instrukcii da napisi?

Кираџиите
Vecer mislam dvojka pokraj ezeroto
Автоматски споено мислење:

Dobro, nikoj nemozi instrukcii da napisi?
5 разлика му водат по 20 минути. После утакмица ќе дај сениорот 66-та анализа, ние сакаме преку вечер да победиме тим како Вардар. Не оди то така. :pos:

Последно уредено:

Азиз беше нерешлива енигма за Куманово, со 11 гола му донесе триумф на Еурофарм Пелистер​

Детето има страшен потемцијал. Класичен лев бек шутер/разбивач. Малце на физикусот да поработи, ќе биди екстра играч.
Обавезно прекоманда треба да добие во прв тим на лето и тој и французинот десниот бек.

Кираџиите

5 разлика му водат по 20 минути. После утакмица ќе дај сениорот 66-та анализа, ние сакаме преку вечер да победиме тим како Вардар. Не оди то така. :pos:
Ама кој ќе победи на нивниот терен ќе биди шампион :pos: . Тренерот нивни да не мисли ова Аркус лига е.

Кираџиите

Dogovorena utakmica e, so se nervirate

Не одете офтопик, ќе ја напрајте попара темата пак.
Ако имате нешто за Пелистер пишете, ако не на нивниот фанклуб тегнете се со тие умрените.
Нејќам да читам на ова тема за други клубој.

Не ме интересира а вервам и останатите членој на овај фанклуб!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom