Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Оф леле. :facepalm:
Ти очекуваш позитивна вест да слушнеш, а се случува спротивно. И ајде после не биди песимист.
Баш ме интересира кој ќе се појави наредната недела на прес (ако воопшто го одржат), а и што ќе каже.

а у ствари шо ќе ни се домашни ракометари,ќе си навиваме за молдавци,казахтанци,азарбејџанци и ќе си ги правиме зетови да ни останат за навек овде.........па и тие се чеда на Александар и имаат древна античка крв тече во нивните вени од времето на Александар :свиркам:

Ако не кажат ништо за брзо,сите топтап КОЛЕКТИВНА ОСТАВКА И АЈТ ТАМУ....
Доста е појќе со лажење,префрлање на топки,овај вака-тој така..
Доста е со чкрапање на салата Баге Профитеру,вистината излезе дрн,дрн....
Или излезете кажете шо е како е јавно,не со спрејој да чкртате по ѕидојте,или ојте си од клубот сите,еднаш засекогаш...

15 години иста песна е,15 години клубот е ПАРТИСКИ,само превари,само борчој,штрајкој на играчи,ќе се почни нешто да се работи,нема да се истера ни една сезона и пак се одново,па пред секоја сезона ќе пуштат некоја мува ЌЕ БИДИ,ЌЕ СЕ ВРАТИМЕ ќе се чека до август,ни план за припреми ништо,па после ќе речат АБЕ НЕМА СПОНЗОРИ,НЕМАТ СЛУХ ЗА СПОРТ БИЗНИСМЕНИТЕ...и така си врвеа годините....купи ден помини...
Се се прај со ќутенката,се се прај со лажни ветувања,секое лето иста песна...
По една добра работа, да праеја нешто,било шо,секоја сезона ќе личевме на нешто,вака греој сме....:tapp:
За последните 10ина години и 2и кусур мандати на докторо(по лажење)клубот и општо спортот во градот,уствари и цела Битола го допре дното,најдлабокото од сите можни дна....9та порта на пеколот....:facepalm:
Дури ја стопира и реновацијата на салата,по директива од коалициониот партнер Дуи,нормално од ко дојде да се слика прво дека поможил за паркетот да се смени....
Ејјј до кај сме стигнати,чекаме од глумец сала да ни напрај(не да напрај,да закрпи нешто,еден покрив го прат 5 години):tapp:,клуб да ни напрај,европски спорт...тешко нас колку сме за греој...
Ене ги во Охрид,влегоја во прва лига жени,одма од општина помош,на сметка се префрлија пари,ејјј жени...
Овде ништо,дури нејќат ни да ги исплатат домашните играчи,зошто?
Зошто требало некој друг да ги плаќа....
Јас не знам стварно шо мислат дека прат,мислат нивни е клубот?Нивна е салата?Кој е Двојче,Циле и компанија да кажват шо ќе биди со Пелистер?
Пелистер бил е и ќе биди на сите Битолчани,салата ја напрајле сите граѓани на Битола со САМОПРИДОНЕС и сега некој ќе ти кажва шо како со клубот и со салата,резили сме невидени...:facepalm:
Секоја нормална локална власт ќе напраеше нешто со салата,ама кај нас имаме ненормална локална самоуправа,па не треба да не чуди зошто сме дојдени на ова дереџе...

Пошо сите ја префрлат топката кај Циле , јас ќе пробам од друга перспектива да ги разјасниме работите.
Неколку прашања ми се вртат во глата и ми се нејасни и нелогични , па затоа го молам спортскиот директор , кој во последниот период има улога на калимеро и исправа криви дрини , се залага за виситината на виделина... Па еве него ќе го прашам преку овај форум (знам дека го следиш) :

1. Зошто Двојче (кој патем ти е шеф и те постави на та функција во клубот и во училиштето) не го испочитува договорот кој го имал со Циле , тој да ги плаќа домашните а Циле странските играчи ??
2. Зошто инсистирале цела партија да не бидиш сменет од функцијата директор во клубот ??
3. Зошто истиот тој Двојче сега од кога заврши сезоната ја префрла топката кај Циле и преку тебе сака да го дестабилизира клубот ??
4. Зошто Двојче ја стопира трансформацијата на клубот во АД и ја искомплицира процедурата во централен депозитар ??
5. Зошто се стопира реконструкцијата(ако можи така да се наречи) на салата??
6. Зошто сакат да го избркат Циле од клубот , како шо беше случајот во 98 година ??
7. Дали тој ќе обезбеди 200К евра по сезона , во случај Циле да се повлечи во иднина !?

Ако имате доблест и храброст излезете ова недела на прес и кажете шо се случва во клубот и кој е одогворен за ова ситуација , или ако ви е полесно напрајте еден акаунт и изнесете ги вашите ставови тука на форум ИЛИ во краен случај купете неколку спреови и напишете ги вашите ставови на спортската сала Младост (пошо ви стана пракса овој метод).

@Дуле Пацов конечно некој правилно малце да размисли...иначе да разјаснам некој работи околу клубот..точно дека дека имаше договор циле да ги плати странските играчи а двојче домашните пошто клубот не му е целосно префрлен на на циле од кој причини незнам....друго циле префрли 200к на полусезона и сега му бара извештај на сашо претседателот кај ги потрошија парите...за то кој ги донесе играчите читам цело време баге праел профит иве праел профит..на томче му беше даена целосна слобода да си донеси играчи и тој си ги донесе...баге го донесе само црногорецот шо се повреди кој и не беше слаб играч,а иве саамо голманот и филич но и тие не му ги донесе со сила спортскиот директор се сликаше прв со играчите изјавуваше како полека се враќа пелистер на старите патеки и наеднаш иве и баге профитери..едно прашање до него уствари шо си ти во клубот спортски директор па обезбеди пари нели то ти е функцијата,или дај си оставка..и за крај шо е најлошо му рекол на иве и на заре вас ви е забранато да влезите во клубот:facepalm:...ејј на заре и на иве па тркало едно ти е трофеите шо се сликаш таму и тие имале удел во нивно освојување а ти му викаш забранет влез имате...без разлика на то какви се тие се легенди на клубот утре истото ке му го напрајш и на кире и на ќани и на цревото и на еден куп ракометари шо поминале низ клубот...е зато нема спорт во битола оти го водат пропалици како пискачо,двојче и еден куп други профитери..позз

Дур не се избрка директоро и му се забрани да се приближи до салата а не па да чкрта на неа ко шо лепел плакати или пишел пораки по зидој низ град Пелистер аир нема да види! Срам за градо, клубо, навијачите и за спорто воопшто. Најголемио профитер си ти пошто знајш дека не си способен а пак седиш на фотеља. То е дефиниција за профитерство. Одважи се и гераре од клубо

Дур не се избрка директоро и му се забрани да се приближи до салата а не па да чкрта на неа ко шо лепел плакати или пишел пораки по зидој низ град Пелистер аир нема да види! Срам за градо, клубо, навијачите и за спорто воопшто. Најголемио профитер си ти пошто знајш дека не си способен а пак седиш на фотеља. То е дефиниција за профитерство. Одважи се и гераре од клубо
А шо тој го чкрташе то шо пиши БАГЕ ПРОФИТЕР?И вервам дека прецеднико (даскалот) не е достоен и нема никакви ингеренции да одговри на туку и погоре поставените прашања кон него,како и по обичај на друг ќе ја префрлат топката...Епа алав да му е,така се води клуб како Пелистер,чисто аматериски - чисто профитерски!Ова изгледа му е школа од Ефто,тој го учеше по овај пат :) вие па барате да си оди од клубот,чекајте сега дојде има за сркање и селфи праење со ѓупците..Значи на кој став е клубот неможам да вервам,и убо некој погоре напиша - си бегат најдобрите играчи па после пцуеме по нив (со исклучоци) ,читам и прес барате...каков прес какви црни камења,то 2 год а и нешто поќе збор се нема кажано за клубот освен (официјалната и неофицијалната фб страна) ,па прес колку шо знам последно имаше пред мечот со Брест ноевмри 2011

Edinstven koj ima pravo,mok,konecno da ja razjasni celata situacija po stoti pat e Cile,ne e prv pat ova.
100 pati e praen muabetot zosto ne izlegoa na pres da kazat so kako?
Ama i toj ne se zamara i gleda so koj si ima fateno rabota.
Znaci,pred 3 godini kaj Efto bea pecati,dokumentacija.demek to bese kocnica.
Sega ako ne se lazam dokumentacijata e kaj novata uprava.ili pak ne e?:)
Prvo rekoja 100% akcii vo sopstvenost na cile,pa posle nekoj velese 51-49%,na kraj ispaga nikako ne e.
Opstinata nema(barem pravni ingerencii)da se mesa vo rabotata na klubot.ako bese seriozen obidot za transformacija.
Zosto se mesat to e veke problem.
Znaci ne se odi ovde po zakon kako so trebase tuku se e na baza na dogovor na zimi mile,dogovor od interes pomegu cile i doktoro, bez nikakvo dejstvo od tipot abe vie plakajte gi strancite tie neka gi plakat domasnite igraci.:cool:
Kade be vaka?
Znaci i Cile od samiot start so dozvoli da mu klavat luge vo uprava,so se cekase tolku vreme za najobicna transformacija,so se dogovarase so doktoro,pokaza deka nema interes da go zemi klubot.(barem ne kako so treba i kako so dolikuva na takov biznismen)
Cim Dvojce e vo kombinacija ne me cudi so zakoci rabotata.
Ne deka vo drugite kluboj ne e vaka,segde ima primeri na vakvo rabotenje,ama kaj nas e kulminacija.:facepalm:
Drugi igri se vo prasanje so nemat vrska so sporto.
Dokaz deka politika i sport ne odat zaedno,barem ne vo Bitola,dokazano bezbroj pati vo praksa.

Последно уредено:
Игриве за, во и околу клубот подраматични се од игрите за престолот во Game of trones. :)
Се виде колку е сериозен проектот во ракометот уште со назначувањето на управата во клубот. :facepalm: Напишав пред месец-два, да не се повторувам сега. Не можи луѓе кои немале допирни точки со ракометот да го водат истиот. И тука завршува целата дискусија.
Уште кога излезе инфото, демек Циле е 100% сопственик, еден познаник ми рече нема врска, мачкаат очи и вистина испаѓа така.
Нема морал, нема одговорност, нема љубов. Сѐ е за личен интерес. Политички игри од типот нати го - дај ми го тендерот.
Општината е неспособна една улица да закрпи го пикнала носот секаде. Тројче е апла антиспортист и кога ќе излези да мели за спортот многу иритира. :вонзем:
Се договориле вака, се договориле така. Овај да давал толку, тој да плаќал онолку и на крај ништо, бидејќи сѐ е усно и на жими мајка. Сѐ е лук и вода.
Ама за сликање први.
ИМА РАЗЛИКА ама во нивните џебови.

Transformacijata vo AD e problem zaradi generirani dolgovi koj vo najgolema merka se kon salara i mal del za neisplateni igeaci od porano. Spored dogovorot trebase opstinata da gi rascisti dolgovite i da se dade klubot na Cile koj vprocem nema namera da plaka stari dolgovi. Zatoa i bese napravena uprava vo koj pokraj luge na Cile omase i partiski piuni kako direktorot ( koj vprocem site znaat deka e beskicmenjak profiter, a i so samite izjavi za stadionot se dokaza deka deckoto e siten profiter) se dodeka ne se transformira klubot odnosno ne se niliraat dolgovite i da se predade klubot na Cile. No dvojce resi pak da si poigra i ne gi otpisa dojgovite i bidna so bidna. Ne ocekuvajte od Cile press bidejki iako e premnogu moken nema da vlezi vo konflikt so vlasta a opstinata nema da ima press bidejki nema sto sa kaze. Taka da isto kako prethodnite godini klubot ke cmae ke se perat pari preku klibot i od silen Pelister ke nema ni S.

Sent from my GT-S6310 using Tapatalk

Овие од општина се тешки хоштаплери,како не се најде барем еден салам чоек во цела општина,ќе тргнеше барем нешто...
Зошто да биди просто ко можи да е сложено?:tapp:
Една обична улица се прај со месеци,некој со години,и ние чекаме градот да оди напред....
Толку неодговорни луѓе нема во Македонија,не треба да не чуди зошто сме тука кај шо сме....:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom