Честито новиот менаџер , друштво

Па ај со среќа.
По Хунтелар , и на тренерсково место ми ставија мој човек.
Само што требаше до ова да дојде малце порано.
Се согласувам , ама и спротиставувам со двете струи на форумов (проШустерската и проРамоската).
Значи , за неуспехот во досегашниов дел од превентсвото не е крив само едно лице , или еден фактор.Во комбинација , бевме демолирани.
Факт 1: Крива управа.Зошто? Па летоска како дето по лижавче беа затрчани по оној португалскиот нарцис.Мислам , ок , јак играч е , ама да го консултиравте тренерот (Шустер) , дали нему му беше најнеопходен тој играч , или требаше повеќе енергија да се потроши на донесување на други играчи за засилување на другите линии?
Факт 2: Лоша карма со повредите.Стварно неочекувано голем број на играчи се повредија , што стана ѓаволски тешко да се оформи еден добар 1 до 11 тим.Но , овој факт е малце подложен и зависен од фактот 1.Да се купеа асални (па дури и полу-асални) играчи летоска , можеби до кризава немаше да дојде , или пак немаше да биде толку голема.
Факт 3: Целокупна одбрамбена линија.Катастрофа.Во најголем дел од натпреварите играа Канаваро, Пепе , Рамос, Хајнце и голман Касиљас.Еден до еден , одлични играчи.Со огромно искуство позади нив.Дозволуваа премногу лесни и смешни голови.Просто невероватно.Незнам до што е работата, дали до недостиг на права мотивација или запаѓање во лош период (форма).Касиљас , очаен.Какви голови прими последниве десетина натпревари , нема примено за негова цела кариера.Пачовски би бил подобро решение од него во моментов.Рамос - индиспониран максимално.Некако по десната страна не е тоа што беше.Како централен и така и така.
Пепе игра као да е играч на Чегране од Гостиварско , трета лига запад.Кога игра дома , и кога е веќе суден пенал , игра "mind games" со судијата - "веќе судеше пенал , ептен сум сега накурчен , судијата ништо веќе против мене несмее да суди"- ебате менталитетот.Канаваро му пушташе лесни голчиња и позиции на другар му ДелПиеро и не е толку сигурен поазди.Хајнце , ај за него подобро да не почнувам.
Везата креира а нападот реализира доволно , но премногу голови се допуштаат да бидат примени.
Факт 4: Шустер. Сепак некако млитаво се справуваше со новонастанатата состојба.Ветуваше дека ќе биде подобро , од натпревар во натпревар , ама ништо. Се вадеше нон-стоп на повредените играчи , што до некој степен беше оправдано , но сепак , се си има свои граници.Никој неможе да ми докаже дека Реал треба да игра толку бедно , и да изгуби од еден Реал Унион или Ваљадолид , кога сепак ги имаш на располагање еден Гаго , Рамос , Касиљас , Раул , Снајдер , Дренте , ВДВ ... Сепак се тоа големи имиња кои мора некако да ги укомпонираш и да се избориш за упсех против споменатите "велесили".Резултати немаше , а игра само во некои 20-25 минути (ако и толку) во секој натпревар.Тоа е малку за еден Реал.
Секоја чест за лани , но баш би сакал да видам како би се справил Шустер со ланскиот тим (без повреди) против една овосезонска Барса.Лани , во добар дел, првенството го освоивме , не дека бевме толку супериорни , но дека немавме прав репер за споредување.
Само кога ќе ми текне колку пати Касиљас и Робињо не вадеа во круциалните натпревари , со нивните индивидуални квалитети ... но ок.
Како и да е Рамос според мене беше иделаното решеније за Реал мадрид.Се надевам дека ќе бидам во право.