Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Убаво ви препорача Бернд Шустер, и минимален пораз би бил успех.
Сепак му посакувам успех на вашиот старо-нов тренер Рамос.

^Се разбираме битно :)
За класико, сметам дека ќе треба да се браниме. Хави Гарсија и Гаго ќе мора да играат заедно, Гаго да помага за Меси, Хави да седи на средина и да брка. Се надевам Снајд ќе се опорави, затоа што вдВ ќе биде бескорисен на таа утакмица.
Нешто вака би играл јас.
-----------Икер------------
Салгадо/Рамос----Рамос/Метзелдер---Канаваро----Антон
--------------Хави Гарсија-----Гаго----------------------
-------------------------Гути--------------------Дренте
------------------Игуаин-----Раул-----------------------

А што е со Ван дер Варт?? Не ми се сфиѓа ич тренерсково менување... Од Дел Боске немало некој тренер што се задржал на тренерска функција подолго од две години:nesum::nesum:

Честито новиот менаџер , друштво:) Па ај со среќа.
По Хунтелар , и на тренерсково место ми ставија мој човек.
Само што требаше до ова да дојде малце порано.
Се согласувам , ама и спротиставувам со двете струи на форумов (проШустерската и проРамоската).
Значи , за неуспехот во досегашниов дел од превентсвото не е крив само едно лице , или еден фактор.Во комбинација , бевме демолирани.
Факт 1: Крива управа.Зошто? Па летоска како дето по лижавче беа затрчани по оној португалскиот нарцис.Мислам , ок , јак играч е , ама да го консултиравте тренерот (Шустер) , дали нему му беше најнеопходен тој играч , или требаше повеќе енергија да се потроши на донесување на други играчи за засилување на другите линии?
Факт 2: Лоша карма со повредите.Стварно неочекувано голем број на играчи се повредија , што стана ѓаволски тешко да се оформи еден добар 1 до 11 тим.Но , овој факт е малце подложен и зависен од фактот 1.Да се купеа асални (па дури и полу-асални) играчи летоска , можеби до кризава немаше да дојде , или пак немаше да биде толку голема.
Факт 3: Целокупна одбрамбена линија.Катастрофа.Во најголем дел од натпреварите играа Канаваро, Пепе , Рамос, Хајнце и голман Касиљас.Еден до еден , одлични играчи.Со огромно искуство позади нив.Дозволуваа премногу лесни и смешни голови.Просто невероватно.Незнам до што е работата, дали до недостиг на права мотивација или запаѓање во лош период (форма).Касиљас , очаен.Какви голови прими последниве десетина натпревари , нема примено за негова цела кариера.Пачовски би бил подобро решение од него во моментов.Рамос - индиспониран максимално.Некако по десната страна не е тоа што беше.Како централен и така и така.
Пепе игра као да е играч на Чегране од Гостиварско , трета лига запад.Кога игра дома , и кога е веќе суден пенал , игра "mind games" со судијата - "веќе судеше пенал , ептен сум сега накурчен , судијата ништо веќе против мене несмее да суди"- ебате менталитетот.Канаваро му пушташе лесни голчиња и позиции на другар му ДелПиеро и не е толку сигурен поазди.Хајнце , ај за него подобро да не почнувам.
Везата креира а нападот реализира доволно , но премногу голови се допуштаат да бидат примени.
Факт 4: Шустер. Сепак некако млитаво се справуваше со новонастанатата состојба.Ветуваше дека ќе биде подобро , од натпревар во натпревар , ама ништо. Се вадеше нон-стоп на повредените играчи , што до некој степен беше оправдано , но сепак , се си има свои граници.Никој неможе да ми докаже дека Реал треба да игра толку бедно , и да изгуби од еден Реал Унион или Ваљадолид , кога сепак ги имаш на располагање еден Гаго , Рамос , Касиљас , Раул , Снајдер , Дренте , ВДВ ... Сепак се тоа големи имиња кои мора некако да ги укомпонираш и да се избориш за упсех против споменатите "велесили".Резултати немаше , а игра само во некои 20-25 минути (ако и толку) во секој натпревар.Тоа е малку за еден Реал.
Секоја чест за лани , но баш би сакал да видам како би се справил Шустер со ланскиот тим (без повреди) против една овосезонска Барса.Лани , во добар дел, првенството го освоивме , не дека бевме толку супериорни , но дека немавме прав репер за споредување.
Само кога ќе ми текне колку пати Касиљас и Робињо не вадеа во круциалните натпревари , со нивните индивидуални квалитети ... но ок.

Како и да е Рамос според мене беше иделаното решеније за Реал мадрид.Се надевам дека ќе бидам во право.

ЧАО Шустер .Не беше лош тренер ама не беше ни добар :toe:.Така да сега ке го видиме Рамос што знае :tv:

Ленон мислам дека да, вториот не сум сигурен кој е. Неќам Бентли.

Ленон од Тотенхем?

Ццццц... Вие стварно сте биле за греота бе.

На какво ниско ниво ќе паднете ако купите фудбалер како Ленон. Ако беше добар немаше да игра уште за Тотенхем.

Уствари кога ќе размислам многу е сличен на Робен. Брз со добар дриблинг ама ефикасност нула, а и се повредува исто толку често како Робен.

Јас би сакал Капел и Навас....али и двајцата да дојдат тешка работа:tv:

Е сега веќе збориме за класа фудбалери.

Може да ги земете ако го направите тоа што ние го направивме со Алвес и Кеита.... плативме колку што бараа.

Капел има ниска откупна клаузула во договорот (околу 15 милиони), а за Навас ќе треба да се истурите малце повеќе ама добивате гарантиран квалитет.

Е сега веќе збориме за класа фудбалери.

Може да ги земете ако го направите тоа што ние го направивме со Алвес и Кеита.... плативме колку што бараа.

Капел има ниска откупна клаузула во договорот (околу 15 милиони), а за Навас ќе треба да се истурите малце повеќе ама добивате гарантиран квалитет.

Сепак мислам дека ке бидеме фузија од Тотнем и Сивиља
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

П.С
Zokora, the midfielder who likes to Juande more:kesa:

Мислам дека Аршавин ке го купат.

Еве денес играат против Зенит...се поклопија работите. Како со Рамос, ке се случи се во еден ден. :)

Мислам дека Аршавин ке го купат.

Еве денес играат против Зенит...се поклопија работите. Како со Рамос, ке се случи се во еден ден. :)

Ќе ни требаат играчи што ќе можат да играат лига на шампиони(8мина финале):helou:

Капел- непотребно, веќе го имаме Дренте. Спомнав дека Дренте има поголем потенцијал од него, само што овој има повеќе самодоверба. Не
Навас- мислам дека ќе плаче за дома, таков играч ми изгледа. Не
Ленон- не верувам да се снајде во Шпанија, лошо си поминуваат Англичаните во Шпанија. Не
Аршавин- одличен е, башка го бараше Рамос кога беше во Тотенхем.
Хамшик- исто е супер играч и голем талент, ама не ни треба играч на таа позиција. Очекувам враќање на Гранеро следната сезона, така да и овој не. Иако би било фантастично да го земеме.
Бентли- Никако.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom