Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
кога ќе се орави Ромањоли ќе се иде на формација 3 5 2. Донарума Неста Мусачо Бонучи РР Конти Биља кеси во средина турчинот како полушпиц и Силва со новиот шпиц напред. Ова ќе е најидеална формација за Милан.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Абе нека играат 3-5-2 дури и додека не е спремен Ромањоли. Ете ги Гомез и Запата се тука. Немаме ни сигурност ни време за луксузирање и менување систем на пола сезона или неколкупати во тек на сезона.

Дури јас мислам дека ја влечат со Нијанг затоа што доколку остане, го планираат и како напаѓач или втор напаѓач во формација со двајца напред.

Зрели сме овојпат да играме со треквартиста комотно, Чалханоглу/Сусо/па и Бонавентура (најлош избор) мислам дека супер би ја покриле таа позиција. Кога јас би бирал сега би играл или 4-3-1-2 или 3-4-1-2 и би барал да дополнам играчи за таа формација.

Сеа се спомнаа Андре Гомеш и Данило (играчи од Мендес, сеа со све живо негово не поврзуваат). Гомеш е mezz'ala, да или може да биде. Ама иако е тип на средњак каков што ни треба, не го сакам ич, многу преценет и многу превара играч ми делува.

Данило - важеше за голем талент коа беше во Бенфика и Валенсија пред година-две, ама стагнираше чак и се уназади изглеа.

Ке требa мнoгу дa верувaме вo Мoнтелa и вo негoвaтa зaмислa кaкo требa Милaн дa игрa нaреднaтa сезoнa.

Во овој момент на Милан според играчите што ги има му одговара само формација со еден напаѓач без разлика на тоа дали ќе играме со три или четири играчи позади. Во случај да се донесе класа напаѓач тогаш веќе ќе може да се зборува и за формација со двајца напаѓачи.

Силва
Чаланоглу Сусо
Родригез Биља Кеси Конти
Ромањоли Бонучи Мусачо
Донарума​

Вака на хартија и не изгледа лошо тимот, но пак ќе повторам дека огромен проблем за Милан е тоа што е веќе август месец, а голем дел од играчиве или не се доволно физички спремни, или воопшто немаат изиграно утакмица од мај месец, а богами и не знаеме како би делувале на терен затоа што дури 8 играчи се новајлии. Друг проблем е тоа што освен Бонавентура скоро сите останати со минимални исклучоци се само ‘‘добри‘‘ играчи за од клупа, но лично сметам дека отсуство на некој клучен играч од првата екипа за кој што ќе немаме соодветна резерва ќе значи промена на формацијата во 4-3-1-2 или 4-2-3-1 во зависност од тоа кои играчи ќе дојдат во Милан до крајот на преодниот рок. Трет проблем е што сеуште не се знае што ќе биде со Бака, Нианг, Палета, Монтоливо/Соса ... пак ќе повторам, во моментов ако некој знае што формација ќе игра Милан и кои играчи ќе ги има во тимот после 31 август јас глава сечам.

Andre Silva i Lokateli se spomnuvaat za prvi 11 protiv Craiova.Toa se super vesti,skoro poln San Siro,se nadevam i na Conti pred Abate ali tesko,i Hakan pred Niang ili Borini.Vreme e muvla igracite da igraat sto pomalku.

Макар и да е флоп целосен Силва, мора да се игра со него и уште еден напаѓач напред. 4-3-3 формација е толку предвидлива, никаков успех нема да ни донесе. Мора да се форсира 3-5-2 или 3-4-2-1, многу повеќе опции ќе има за игра ем офанзивно ем дефанзивно, да не спомињам тоа шо моментално имаме перфектни играчи за оваа формација. За 4-3-3 да биде ептен успешна ни требаат Роналдо/Бејл тип на играчи пошо реално сите играат подефанзивен фудбал против име екипи.

My two cents, бар, како ќе биде на крај ќе видиме.

Montella: 'Milan 4-3-3 with variations'

Vincenzo Montella admits Milan are “still a bit behind” in gelling the squad, but confirms they will build on a “4-3-3 with variations” after the Europa League win at Craiova.
“The plan at the moment is to have a basic system with a few variations, as otherwise we run the risk of getting muddled. We are trying to work on the 4-3-3 with variations, we can also move to three, but it’s early days with some players who have never trained with the squad.

Andre Silva i Lokateli se spomnuvaat za prvi 11 protiv Craiova.Toa se super vesti,skoro poln San Siro,se nadevam i na Conti pred Abate ali tesko,i Hakan pred Niang ili Borini.Vreme e muvla igracite da igraat sto pomalku.

Фала богу нема да го гледаме Монтоливо на терен, инаку мора Кутроне да добие барем триесетина минути има голем потенцијал во него

Изјавата за Нианг е само кревање цена.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пак се шушка за Ибра, дај боже. Чоеков ми е убедливо најомилен фудбалер у свет моментално, права животиња е. Е сеа дали ќе биде на исто ниво со повредава и годините, тоа останува да се види.

Ја Ибра би го зел и минута да не заигра нека седи само нека ги научи копиљациве на ред !

И ја би го зел Ибра па макар играл и со една здрава нога.....гледам дека стриктно избегнуваат играчи што порано биле во Милан(ваљда да нема флешови од констант,ачерби,траоре итн итн..)ама за Пато,Тијаго и Ибра луѓе што уште играат активно и на некое ниво а се дел од последната шампионска титула би направил исклучок.

Свињчето не знам само колку ќе сака да го врати овде после пиздариите со копиљот,ама Ибра ако реши да се врати мислам дека свињата нема ни да зуцне,чисто зошто Ибра е Ибра,а се знае дека буквално го избркаа со Силва за да наполни Силвио џебчето.
Во него и Бонучи ќе имаат да гледаат и да учат децава кога ќе згусне на терен,во одбранта земаа лидер,во среден ред да,уште напад,јас освен него и Диего Коста би го вброил овде во инат играчи што до последно се борат и ги прават тие околу нив да играат и изгледаат подобро,а Ибра од нелуѓе како абот,ночерино и боатенг направи играчишта не па од децава што ветуваат нешто.

И ја би го зел Ибра па макар играл и со една здрава нога.....гледам дека стриктно избегнуваат играчи што порано биле во Милан(ваљда да нема флешови од констант,ачерби,траоре итн итн..)ама за Пато,Тијаго и Ибра луѓе што уште играат активно и на некое ниво а се дел од последната шампионска титула би направил исклучок.

Свињчето не знам само колку ќе сака да го врати овде после пиздариите со копиљот,ама Ибра ако реши да се врати мислам дека свињата нема ни да зуцне,чисто зошто Ибра е Ибра,а се знае дека буквално го избркаа со Силва за да наполни Силвио џебчето.
Во него и Бонучи ќе имаат да гледаат и да учат децава кога ќе згусне на терен,во одбранта земаа лидер,во среден ред да,уште напад,јас освен него и Диего Коста би го вброил овде во инат играчи што до последно се борат и ги прават тие околу нив да играат и изгледаат подобро,а Ибра од нелуѓе како абот,ночерино и боатенг направи играчишта не па од децава што ветуваат нешто.

Наводно Свинчето бил тој што го нудел Ибра на Милан, колку има вистина у тоа никад нема да дознаеме :D

Пато е играчиште бе,него го ебаа повредите и лошиот медицински тим што беше во Милан тогаш.
Инаку за сите кловнови,куртони и полуиграчи ко Балотели,Шарави,Нијанг,Матри што го извозеа тимов до таму кај што сме,го има измислено фудбалот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom