Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Играчиве што се интересираме никогаш нема титула да видиме..со дечишта не бива титула чист пример е Арсенал кој има одлични таленти но ги продава одма играчите кој се издвојуваат и имаат профит исто е и кај нас Берлу си ги гледа повеќе парите одколку клубот и сакате да играме другава година ЛШ? додека е Берлу во Милан нема ние трансфер да видиме едино нервози кога ќе ги продава секоја година најдобрите играчи..летоска ќе му удрат пари за Ел Шарави и ќе го продаде и ќе рече имаме ние доволно шампиони во клубот и талент како Нијанг.
а Борусија Дортмунд? не е пример?

Играчот од серија Б треба да игра фудбал заедно со Ибра, Инзаги, Сидорф, Гатузо, Неста, Силва и многу други па да стане играч како што треба. У нашиов случај многу глупа политика се игра. Ќе станемо бетер Ливерпул и Арсенал со талентиве..

Наинголан, Oгбона и Верати покрај кои ѕвезди играа па станаа играчи?

13588802936656.jpg

Борусија Дортмунд? :) Да не е малце микс Дортмунд или слабо ги пратам швабите?
Па кај нив во прв тим едино Вајденфелер и Кел шо се поискусни...иначе другото се све млади...или па почнале како млади и се земени од послаби клубиво..у главном успешен проект има борусија...и тие земаа порано млади играчи и види што добар тим направија...и продолжуваат во тој ритам...и тоа све играчи скоро ги земаа од слаби тимови...нешо ко милан што праи моментално....така да дур не поиграат малку не се знае дали ќе завршиме ко Арсенал или Дортмунд....

Наинголан, Oгбона и Верати покрај кои ѕвезди играа па станаа играчи?
Ниту еден од нив не го докажал статусот на добар играч.

Не викам дека се лоши, али играат у Каљари, Торино, тимови кој сваки момент може да ида у втора лига. Еден играч нормално дека ќе се истакне и ќе покаже подобри игри од другите. Немора да значи дека кога ќе иде у појак тим да ќе игра на исто ниво. 90% од таквите се губат. Верати замина за Париз а што прикажа до сега?
Ете го Џилардињо за кој со Челзи се јадевмо кој ќе го купи како "талент" од Парма за 25м.
Муабетот ми беше дека младиот "талент" што ќе дојде мора да учи од постари поискусни играчи па да ја достигне нивната класа. Во моментов во Милан нема играчи што може да работат со помлади колеги.

Куќата на Балотели е ставена на продавање, не ги ругајте вашиве гледате дека работат. :D

Недела дена му останаја, ако не земат никој подобар, ќе имаат огромни критики, и целата вина ќе биде нивна доколку Милан не освојт 3то место.
Нека му ја мислат тие, ако не инвестираат сега, на лето ЌЕ МОРААТ, ако не го направат тоа и на лето, значит навистина ќе гледаме нов Милан т.е Ајакс, тим во кој ќе се раѓаат таленти и ќе бидат продавани за огромни пари..

Да не беше играчот од сериа Б сега со Џенова ќе се боревме за опстанок. ;)
Мал доказ дека играчите од сериа Б не треба да се потценуваат
Nainggolan arrived at Piacenza Calcio
Немој само ти да ми објаснуваш за Шарави немој...
После Жирков 18 милиони Аршавин 15 милиони Павличенко 14 милиони Погребњак, Кержаков .... Никој не ги сака скапите руси. Дечкото едно време го спордуваа со доста звучни имиња и имаше демек интерес од елитата ама ништо не искочи по што има многу фанови што го делат ставот дека не е играч за европскиот врв...
Според мене лошо беше што уште на 18 години се крена фама за него а уште полошо што газдите на руските клубови си имаат пари и можат да се инаетат со европскиве клубови. Неговата игра за ЦСКА немора ништо да значи... ти текнува оној Домингез што играше во Рубин Казан што имаше јаки утакмици во европа....

Иначе таа позиција што барате „тркач“ во средина ништо чудно да го соберат Тимошчук...само се надевам дека нема да се заглават со некој долг договор и со некоја дебела плата....
И пак го заборавате Ел Шарави во пресметкиве за играч позади напаѓачите (n)
Сите заборавате на Шарави. Моја претпоставка е дека се калкулира за таа позиција се чека да се види напредокот на Шарави па после да се видат опциите. Витсел и Јермаленко може и да бидат непотребни ако се знае дека Шарави може да го понесе товарот а како алтернативи на таа позиција би биле Касано и Боатенг. Така да мене Ригони ми е поверојатна опција. :D
Постовиве се од 15ти Јуни моменти кога ти дркаше на Јермаленко Џагоев Витсел...
Ти најмалце треба да критикуваш нечие мислење зошто си у ситуација и Вајс (не оној од Пескара.. од Вардар) ако го донесат да онанираш на темава.

Јас се помалку гледам простор и време на трансфер маркетов за да ги затворат дупките кои ги имаме. Изгледа стварно се надеваат на Сулеј Мунтари и Фламини као замена за Де Јонг. Бог да не дае!

Се појше ми се чини дека ќе чекаат последни два дена за со “земи или остави“ понуди да ги тестираат Балотели и Кака, па МОЖДА ако Сити и Реал наседнат на тоа, ќе земат некој од нив двајца, кои во моментов не ни се приоритет. На двајцата заедно стварно се надевав, најмногу зошто ми е желба Балотели во Милан, ама ќе чекаат изглеа уште глупости негови да му ја паднат цената.

Како што поминува времево, јас се помалку се надевам на добри доаѓања во Милан и се појше се надевам на продавање на ова ѓубре што е останато.
Се утепаа од изјавување дека ростерот е преширок и дека треба да се смали, а никако да се отарасиме од Месбах и компанија. Па не е можно дотолку да не можат екипи да им најдат.

Досега Пато, пола Сапонара и никаква друга активност. Барем нека ги испопродаваат слепциве од екипа и да биде полу-успешен маркетов иначе многу ќе ме разочараат. :)

Немој само ти да ми објаснуваш за Шарави немој...

Постовиве се од 15ти Јуни моменти кога ти дркаше на Јермаленко Џагоев Витсел...
Ти најмалце треба да критикуваш нечие мислење зошто си у ситуација и Вајс (не оној од Пескара.. од Вардар) ако го донесат да онанираш на темава.

Не бе со играчи од Серија Б ќе освојуваме титули :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom