Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Нормално дека првиот....

Во првиот случај доволно ќе биде еден центаршут на Сисоко како оној со Хул....останатото би го завршил Фалкао!;)

Во вториот случај....сезона 2012/13
Луис Суарез
Шутови вкупно 298
Голови 30
Асистенции 5

Досега оваа сезона
Шутови вкупно 141
Голови 20
Асистенции 5

(статистика од тука)

Дали ме сваќате шо сакам да кажам... дали ми ја свативте поентата?

Те сфаќам. Сакаш ѕверотињи во напад и мизерна и некреативна средина. Јас сакам еден ѕвер во напад, со есктремно креативна средина која со заврзани очи ќе го пронајде ѕверот и ќе даде гол. Исто така, креативната средина во случајов е способна и сама да даде гол.

Можеби Арсен Венѓер е грешка шо кука постојано по напаѓач!

Да не се цитирам сам... случајот...Пасторе...Аспас...замижи и кажи?

Очигледно дека не ме сваќаш......
Ти кажав, да не го вртиме муабетот дека Ален е ѕвер.
Средина треба....но не повеќе од Напад.

Во моментот со таков потег кажав што добиваме.....
Исполнување на желбата на Суарез и Желба за докажување во нападот.

Пред Кутињо сите викавме дека ни фали креативец....ни фали човек да го најде Суарез.
Ете го имаме Кутињо....сега пак ни фали таков човек?....НЕ!
Ни фали уште еден како Суарез.

Да ви се убацам.

Заборавате дека Сити ги имавме под контрола. Да погодеше Кутињо кога излезе 1 на 1 ќе беше водевме со два гола до 30-минута. Таа утакмица не кошташе поени чисто ради лошата интервенција на Мињоле.Челзи беше друго,не мрднавме.Али како да мрднеме кога играме со средина Лукас,Ален ,Хендо ?? Кој од овие е креативец како Кутињо пример?? Никој.

Нападот е битен али напад имаме,да имаме играч како Силва,Мата кој заедно со Кутињо ќе ги хранат Суарез,Стариџ и Стерлинг верујте дека нема да имаме никаков проблем.Кративец фали кој во трк може да направи пасс,како Кутињо. Џерард кога праи пасс се гледа од авион дека ќе додаде,Кутињо во трк само ја поткопува и топката отишла во фор за Стариџ или Суарез..такви играчи требаат.
Креативец фали .

Двајца на Кантар.... ви бирате...едниот напад другиот средина.
Тоа е разликата другото...цена, години...се е исто!

Левандовски vs Мата

Можеби Арсен Венѓер е грешка шо кука постојано по напаѓач!

Да не се цитирам сам... случајот...Пасторе...Аспас...замижи и кажи?

Очигледно дека не ме сваќаш......
Ти кажав, да не го вртиме муабетот дека Ален е ѕвер.
Средина треба....но не повеќе од Напад.

Во моментот со таков потег кажав што добиваме.....
Исполнување на желбата на Суарез и Желба за докажување во нападот.

Пред Кутињо сите викавме дека ни фали креативец....ни фали човек да го најде Суарез.
Ете го имаме Кутињо....сега пак ни фали таков човек?....НЕ!
Ни фали уште еден како Суарез.
а за кој играч арсен прво лупна 50-на милиони? да не беше озил случајно? ако толку му треба напад, оти не лупна за напаѓач?
не споредувај средина со артета-озил-ремзи со хендо-лукас-стиви. плус, тука му е и вилшир, а кај нас е ален. е па спореди. какви топки дава озил до нападот, а какви хендо? арсенал има тон креативци, зато и нападот му е добар. на тацна му е дадено се на жиру или кој да е таму. идиот да е, ќе реализира. ако купи уште еден напаѓач, како игуаин, арсенал ќе биди непобедлив. ако ние купиме еден како озил и еден крилен играч, НИЕ ќе бидиме непобедливи.
ме сваќаш?

Левандовски vs Мата

Мата секој ден.

Левандовски неможе без Мата.

Годинава Левандовски има 11 гола а Фалкао 9.. Суарез има 20 ,Стариџ 9 ..Разликата е што првиве двајца веќе ги немаат у тим Гетце,Туран,Коке и компанија да им креираат до толку шанси па затоа статистиката им паѓа.
Еве прост пример ќе го земам Манџукич,се шина од голови давање.Дали мислиш дека ќе дава толку говови да ги нема поред него,Робен Рибери,Милер ??
Напаѓачот е зависен од средината,средината не е зависна од нападот.
Коа си отиде Алонсо,Ливерпул и Торес паднаа у форма. Не паднаа зашто го немаше Арбелоа туку зашто го немаше Алонсо кој креираше шанси и држеше средина.Алонсо коа беше Џерард се утепа од голови давање али не ради тоа што му тргна туку зашто имаше човек позади него кој го хранеше со топки + му ја држеше цела средина и креираше игра.

Мата,Силва,Иниеста,Алонсо,Хазард,Гетце,Ројс,Озил секогаш пред Левандовски,Фалкао,Манџукич...

Да го невавме Стариџ ќе беше друга прича.Тогаш приоритет ќе беше напаѓач за да отргне очи од Суарез али вака креативец брат.

а за кој играч арсен прво лупна 50-на милиони? да не беше озил случајно? ако толку му треба напад, оти не лупна за напаѓач?

За кој , за кој.... за кој беше спремен да лупне?
Го криевме Суарез во шкаф како грешни ѓаволи!
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 13:55 ---
Мата секој ден.

Левандовски неможе без Мата.

Годинава Левандовски има 11 гола а Фалкао 9.. Суарез има 20 ,Стариџ 9 ..Разликата е што првиве двајца веќе ги немаат у тим Гетце,Туран,Коке и компанија да им креираат до толку шанси па затоа статистиката им паѓа.

Дека ние го имаме Кутињо затоа....така?
Дека Торес со кретивците во челзи се растури од голови?
До тука е муабетов.....

Тие ги немаат наведените.... ама ги имаат
Мкхитарјан
Сахин
Бендер
Ројс

Џејмс Родригез
Мутињо
Тулалан
Кондогбија
Окампос

Него муабетов оди накај шо е постаро... кокошката или јајцето!

Да скратам со муабетов.... напаѓачите за головите.....креативците за асистенциите.
На крај на сезона цела јавност бара од напаѓачот 20 плус голови
На крај на сезона цела јавност НЕ бара од креативецот 20 плус голови....туку асистенции!

ПС. Кога Кутињо имаше период кога играше без Стариџ и Суарез сите пишувавте уште да има кој да ги прифати тие негови топки!

Па така бе брат, ние имаме напаѓач кој на полусезона има 20+ голови ама цела средина да ја собереме немаме 20+ асистенции. Значи, ни фали тој во среден ред што ќе дели топки ко сладоледџија у чаршија што дели топки. Секаде за по 5 денари.
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 14:08 ---

Левандовски vs Мата

Мата во секое време брат.

Па така бе брат, ние имаме напаѓач кој на полусезона има 20+ голови ама цела средина да ја собереме немаме 20+ асистенции. Значи, ни фали тој во среден ред што ќе дели топки ко сладоледџија у чаршија што дели топки. Секаде за по 5 денари.
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 14:08 ---

Мата во секое време брат.

Која е разликата од периодот пред Стариџ и со Стариџ ?

ПС. Ја би и двата....јебеш кантар!!!:P

Која е разликата од периодот пред Стариџ и со Стариџ ?

ПС. Ја би и двата....јебеш кантар!!!:P

:vozbud:М:vozbud:О:vozbud:Ж:vozbud:Е:vozbud:
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 14:34 ---
Не знам зошто викаш пред и по Стариџ. Јас не реков дека Стариџ е подобар од Суарез :) Само велам дека повеќе ни е потребен играч/и од среден ред, одколку во нападот.

Еве и трансфер целите на ЛФЦ според Скајспортс
http://www1.skysports.com/football/news/12691/9106773/liverpool-targets
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 14:53 ---
<James Pearce Transfer web chat>

Q. You think the club is looking for a new right back? Johnson being so poor for so long now surely makes the club think?

A.James Pearce :I think the right-back situation is something which probably won't be addressed until the summer. Johnson's form has dipped in recent months and you wonder whether that's got anything to do with his contract situation. Only 18 months left to run and I can't see him signing a new one as he would have to accept a pay cut. It wouldn't surprise me if Liverpool sold him in the summer as they won't allow a situation to develop where he leaves for nothing in the summer of 2015.

Q.apart from Salah's deal, which other deal is expected soon?

A. James Pearce :"I wouldn't say that Salah is anywhere near being done. Liverpool have been quoted £13m by Basel and they won't go that high. It remains to be seen whether one of the other clubs in for him agree to pay that amount, or whether the Reds can agree a compromise with the Swiss outfit. Liverpool are prepared to wait until the summer when they believe Salah would be available for less. As for other deals, I don't think anything is close. Most business is done in January towards the end of the window and I'm sure that will once again be the case."

Q. Michael Phillips (Facebook): Any chance of signing Mata?

A. James Pearce :"There is more chance of Liverpool signing you Micheal! I think Mata would be ideal for Brendan Rodgers' side but Chelsea simply wouldn't sell him to Liverpool. The clubs are rivals at the top end of the table this season and the Londoners aren't going to do anything to help the Reds' pursuit of glory."

Q. are the club interested in bringing in a big hitter this window? A. Eg a £20m+ signing.

James Pearce :"The owners insist that kind of money is available to spend for the right player. However, Liverpool found back in the summer that landing top class players in that bracket is tough when you are operating outside the Champions League. Rodgers was confident of getting Henrikh Mkhitaryan before his head was turned by Dortmund. Diego Costa's agent used Liverpool's interest to get an improved new deal for the striker at Atletico and the owners wouldn't pay the £30m Shakhtar Donetsk wanted for Willian. Despite the fallout at the time, 6 months on it's hard to argue with that as the Brazilian has shown little for Chelsea to suggest he's worth that kind of figure."

Q.Have the club shut up shop re transfers, seems very quiet!? A.

James Pearce :"No, they haven't. If you look around all the Premier League clubs, very little business has been done so far. It's only Jan 9. I know Sturridge was wrapped up in advance last year but that was the exception to the rule. The longer the window goes on, the more active clubs will become. I still expect Liverpool to make additions to their squad."

Q.What about Morata, Is true we are interested and want on loan?A.

James Pearce :"I've heard nothing about any LFC interest in Morata. With Sturridge now back training and Suarez flying I don't believe signing a striker is a priority for Rodgers during this window."

Трансфериве ќе се влечат бајаги, според мене двајца ќе земеме, појма неам на која позиција, едниот би требало да дојде 10 дена пред завршетокот, а другиот на последниот ден од трансфер прозорот чисто за да ме држат у неизвесност дур полагам испити.

Него коа се враќа Енрике бе? Според мене од највише фали :unsure:

Овој Пирс многу депресивен ми е,ништо не кажува цело време нешто врти..
Тапа ќе биде преодниов рок,многу споро,многу тактизирање итн..како што ќе проаѓа времето цената на играчите ќе рипа..

Од овој список на Скај, најдобро би било да дојдат Ракитич и Салах..

http://anfieldindex.com/7048/liverpool-fc-set-pieces-2013-14-analysed.html
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 15:16 ---
Овој Пирс многу депресивен ми е,ништо не кажува цело време нешто врти..
Тапа ќе биде преодниов рок,многу споро,многу тактизирање итн..како што ќе проаѓа времето цената на играчите ќе рипа..

Од овој список на Скај, најдобро би било да дојдат Ракитич и Салах..

Ех кога би дошол Ракитич....тој и Негредо години наназад ми се неостварена желба да ги видам во црвениот дрес (овај вториов веќе отпадна од комбинација). Замислете Ракитич и Кутињо, како би ги хранеле со топки Суарез, Стариџ, па макар и Стерлинг ....неможиме во зимава да очекуваме ремонт на екипата. Еден евентуално двајца ќе се купат.

Мислам дека ако дојдат Ракитич и Салах....Скаузеров наш и Хјуз би го опростил на лето :)

Мислам дека ако дојдат Ракитич и Салах....Скаузеров наш и Хјуз би го опростил на лето :)

Го гледавме и ти и ја Хјуз.. не би им опростил од тоа што го видов.Д-Р-В-О :)

Ако го донесат Хјуз само ќе ми покажат по којзнае кој пат кој незналици се за трансфери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom