Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.903
- Поени од реакции
- 89.852
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Незнам за тебе но јас повеќе сакам кога играме по дефанзивно.За во Италија ни треба тренер?
Ова што сега го играме е нешто за пофалба и ниеден друг тренер не може да го достигне, победи по 1-0 со индивидуални потези и доза на среќа без никаква убавина во играта каде што 2 месеци очите ни поцрвенуваат после утакмиците?
Дај не ме заебавај. Титули и онака имаме многу, наместо да гледаме фудбалот да го кренеме на едно ниво погоре, нам ни треба грешка од Заза за да може гол на Торино да му дадеме.
Има ли смисла секоја сезона да чекаме Февруари да дојде за да покажеме нешто? И што ќе кажеме ако ни се деси некој блекаут како лани, 0-3 пораз на домашен терен или меч како оној против Тотенхем дома каде што само заради нивна неспособност извадивме 2-2 нерешено?Јас сеуште тврдам дека лошата игра во Италија во поголемиот дел (али не целосно) се должи на тоа што сме прејаки спрема другите екипи. Кога ќе ти дојдат некои мртви противници кои знаеш дека ќе ги добиеш со 20% од силите, немаш желба нит да се надигруваш, нит да правиш акции... и со таква мртва игра сме колку 7 или 9 бода предност пред другите
Ќе ги видиме во Февруари во ЛШ
Брат не знам дали си сериозен или не, ама Италија со рандом тренер може да ја освоиме.Незнам за тебе но јас повеќе сакам кога играме по дефанзивно.
Би било убаво ете да видиме и повеќе голови, зошто да не, но победата е поважна него убавата игра, ако сака некој да гледа убав фудбал нека ја гледа Барселона.
Јас мислам дека Зидан ќе биде чекор надолу, неможам да зборувам за ЛШ затоа што таму во игра се повеќе фактори но Италија ќе биде тешко да ја освоиме со него, трофеј според мене поважен за Јуве во овај момент, уште 2-3 фалат за да бидат 10 по ред, нека го направат тоа после слободно нека бркаат ЛШ.
За во Италија ни треба тренер?
Ова што сега го играме е нешто за пофалба и ниеден друг тренер не може да го достигне, победи по 1-0 со индивидуални потези и доза на среќа без никаква убавина во играта каде што 2 месеци очите ни поцрвенуваат после утакмиците?
Дај не ме заебавај. Титули и онака имаме многу, наместо да гледаме фудбалот да го кренеме на едно ниво погоре, нам ни треба грешка од Заза за да може гол на Торино да му дадеме.
Има ли смисла секоја сезона да чекаме Февруари да дојде за да покажеме нешто? И што ќе кажеме ако ни се деси некој блекаут како лани, 0-3 пораз на домашен терен или меч како оној против Тотенхем дома каде што само заради нивна неспособност извадивме 2-2 нерешено?
Мислам не ве сфаќам, океј е дека не може секоја утакмица да се везе по теренот, ама овој тим има квалитет да продуцира поквалитетна игра од досега прикажаната. Резултатите во Серија А секако ги имаме, тоа е веќе исполнета цел и треба да се гледа нагоре.
Pa podobro e sega da brkame LS koga gi imame Kiki i Kielini i Pjanic mladiči, a ne za 3 god koa kiki ke ima 37 kielo 40 a pjanic 35... Jebala te Seria AНезнам за тебе но јас повеќе сакам кога играме по дефанзивно.
Би било убаво ете да видиме и повеќе голови, зошто да не, но победата е поважна него убавата игра, ако сака некој да гледа убав фудбал нека ја гледа Барселона.
Јас мислам дека Зидан ќе биде чекор надолу, неможам да зборувам за ЛШ затоа што таму во игра се повеќе фактори но Италија ќе биде тешко да ја освоиме со него, трофеј според мене поважен за Јуве во овај момент, уште 2-3 фалат за да бидат 10 по ред, нека го направат тоа после слободно нека бркаат ЛШ.
Фокусот на Јувентус секогаш бил прво Серија А, па после настапите и титулите во Европа. Макс е тренер кој е ориентиран на резултати. Ако ги следиш неговите изјави ќе видиш дека не му е битно како игра тимот се додека победува. 4 дупли круни за 4 години е неверојатен резултат. На ова додај и 2 финалиња ЛШ. Тоа значи дека Алегри е еден од најтрофејните тренери на Јувентус, ако не и најтрофеен (најдобар).
Кога имаме вакви резултати и успеси нормално е да бараме повеќе. Човечка природа е. Точно е дека играат досаден фудбал и во последниве 2 сезони не играаат со вистинскиот потенцијал. На ова треба да се додаде и заситеноста на играчите после 7 последователни титули.
Подобри резултати од овие нема да добиеме со тренери како Зидан, Анчелоти, Пеп и ред други од тој калибар. Еве на пример Баерн. Го имаат најдобариот тим во Бундес, ама играат килаво и не се во борба за титула. Барем не сега за сега.
Дури и кога го имаш најдобриот тим, не е лесно да победуваш.
Со Алегри го неаме тој проблем.
Најважната работа што ја почитувам кај Макс е тоа што дава континуитет на резултати. Во Италија има огромно искуство кое ти носи гаранции. Покрај тоа, што победува и носи резултати во исто време има формула со која играчите напредуваат, посебно младите. Тоа најмногу се познава кај играчите што ги продадоа Погба, Мората, Бонучи, Заза, Коман. Сите играат слабо.
Порано или подоцна Алегри ќе замине. Само клубот треба да направи се тоа да биде подоцна.
Фокусот на Јувентус секогаш бил прво Серија А, па после настапите и титулите во Европа. Макс е тренер кој е ориентиран на резултати. Ако ги следиш неговите изјави ќе видиш дека не му е битно како игра тимот се додека победува. 4 дупли круни за 4 години е неверојатен резултат. На ова додај и 2 финалиња ЛШ. Тоа значи дека Алегри е еден од најтрофејните тренери на Јувентус, ако не и најтрофеен (најдобар).
Кога имаме вакви резултати и успеси нормално е да бараме повеќе. Човечка природа е. Точно е дека играат досаден фудбал и во последниве 2 сезони не играаат со вистинскиот потенцијал. На ова треба да се додаде и заситеноста на играчите после 7 последователни титули.
Подобри резултати од овие нема да добиеме со тренери како Зидан, Анчелоти, Пеп и ред други од тој калибар. Еве на пример Баерн. Го имаат најдобариот тим во Бундес, ама играат килаво и не се во борба за титула. Барем не сега за сега.
Најважната работа што ја почитувам кај Макс е тоа што дава континуитет на резултати. Во Италија има огромно искуство кое ти носи гаранции. Покрај тоа, што победува и носи резултати во исто време има формула со која играчите напредуваат, посебно младите. Тоа најмногу се познава кај играчите што ги продадоа Погба, Мората, Бонучи, Заза, Коман. Сите играат слабо.
Порано или подоцна Алегри ќе замине. Само клубот треба да направи се тоа да биде подоцна.
Шо му фали на Инзаги од Лацио ?Ти мене ме тролаш, или да?![]()
Titula meheheheheheШо му фали на Инзаги од Лацио ?
Ако ги избришеме од колективната меморија Липи и Трапатони, можеби и ќе биде. Убаво си велиш, две финалиња во ЛШ. Не две победи. И ќе бидат три финалиња(ако стигнеме до таму) во случај да продолжиме да негуваме само резултати, а да не обраќаме 8 од 9 месеци внимание на играта. Тоа што велиш дека Јуве е пред се фокусиран на Серија А може да држеше вода до пред некоја година. Сега (иако ретко кој ќе признае) од фанови до управа за титула во ЛШ, голи ќе шетаат по улица.Фокусот на Јувентус секогаш бил прво Серија А, па после настапите и титулите во Европа. Макс е тренер кој е ориентиран на резултати. Ако ги следиш неговите изјави ќе видиш дека не му е битно како игра тимот се додека победува. 4 дупли круни за 4 години е неверојатен резултат. На ова додај и 2 финалиња ЛШ. Тоа значи дека Алегри е еден од најтрофејните тренери на Јувентус, ако не и најтрофеен (најдобар).