A
apidrone
Гостин
Знае ли Переира региста да изигра? Пошо Хернанес очигледно не.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас веќе се помирив со реалноста, оваа година е жртвена , и нема што да се плука по Алегри и играчите на секоја ебена утакмица, потребно им е време, не 2-3 недели , туку повеќе време ќе биде потребно да се стабилизира и да се уигра овој нов тим и најважно да закрепнат МАркисио КЕдира и Манџо. Хернанес не е крив што играше на позиција каде не може да дојде до израз и каде не играл никогаш, глупо е што е прогласен како флоп, за мене е жртва на повреди и на експерименти на Алегри ... За Погба мене ми е жал искрено, можеби , не можеби сигурно погрешија што му го дадоа товарот со 10ката, и тоа воа лош момент кога нема со кого да игра во средниот ред, ќе се среди и тој со враќањето на Маркисио и Кедира ....
Извор?Имале состанок челнициве, му дале ултиматум на Алегри да го врати тимот на победничките патеки, или ќе лета од тимот... не се спомнува колку натпревари ќе му дадат пред да ја донесат одлуката.
Ова го потврди Марота денес

... и да, Јуп Хенкес мене ме бендисува, секако нема ангажман, добро би било да внеси немачка дисциплина во моментално распашанава банда.Еден голем тренер еднаш рекол: Си замина Зидан и не ми треба негова замена, бидејќи таква работа не постои. Потребен ми е друг тип на играч со различни карактеристики кој ќе игра во нов, различен систем.
Мислам дека јасно е за кој тренер станува збор и уште појасно за кој играч станува збор. Летово имавме речиси иста ситуација. Замина Пирло, а замена за Пирло нема никаде на светот. Е сега додека бараме региста и на негово место ги пробуваме Падоин, Хернанес, Лемина и не знам уште кој едноставно требаше да се анулира таа позиција, односно да се промени системот. Барем додека се повредени трите играчи од средината. Ја споменав таа опција уште после второто коло мислам кога се виде каква дупка е Погба во нападот и колку неверојатен број на топки губи таму и колку огромен вишок на потези прави. Со играњето на двајца играчи во централна средина се намалува нивното влијание во нападот и се концентрираат повеќе на одбрана. Токму тоа му требаше на Погба. Да му се одземе слободата во нападот која за разлика од минатите сезони, на почетокот на оваа донесе само лоши резултати. Има различни опции за тоа како да изгледа централна средина со двајца. Од 4-2-3-1, преку 4-4-2 па се до 3-4-1-2. Али за жал не го гледаме тоа.
Е сега да се осврнеме малку на реалноста. 6 натпревари, 3 порази, 5 бодови. Два дерби натпревари на гости-загубени. Три лесни меча на домашен терен-два освоени бодови. Карастрофални резултати проследени со уште полоша игра. Гледам и овде почнавте да се залажувате со статистика и наводно немање среќа на некој од натпреварите. Истото и Алегри гледам почнува да го потенцира во отсуство на аргументи. Само едно ќе кажам по ова прашање: Дури и овие пет освоени бодови се малку повеќе од прикажаната игра на теренот.
Двата дерби мечеви заслужено ги изгубивме. А пак против Киево бодот ни беше и премногу. Ова е реалноста, колку и сурово да звучи. Јас повеќе од секој би сакал да не е така и да растуравме оваа сезона само да немавме среќа, ама не е така.Тимот годинава нема идентитет, нема идеја. Едноставно не личи на Јувентус.
Е сега овде доаѓа до израз негативната страна на онаа слободно водење на тимот од страна на Алегри. Ако ви текнува лани главно кога се правеа споредбите меѓу управувањето на Конте и на Алегри се споменуваше најмногу една разлика која што ја нагласуваа дури и играчите. Конте многу повеќе се водел според шаблон и имал доста стриктен начин на игра. Со точно утврдени позиции, со крајно утврден систем. Додека за Алегри се зборуваше за повеќе слобода во играта и за повеќе простор за индивидуалност креативност и маневрирање.
Е сега овде искрено и двајцата направија големи грешки. Конте направи грешка кога продолжи да игра со тој шаблон, иако ги имаше играчите да дозволи поразновидна и помодерна игра. Од друга страна пак Алегри сега нема доволно добар тим за неговиот стил и негова грешка е што во тимот нема утврдени методи и начини какви што имаше во тимот на Конте кога располагаше пред се со копачки состав, а помалку до квалитет.
Јас онака најискрено се надевам дека Алегри потпомогнат од управата ќе успее да најде решение за оваа огромна криза. Јувентус е ослабен од повреди и заминати играчи, али во никој случај не е толку слаб за да покажува вакви ужасни игри.
шо дека е спремен и тој е веќе 'старо моден' тренер ништо негово нема да успеј како потег сигурен сум, плус после 2010 не би го носел.А Липи сигурно е спремен? Нели се пензионира од клубски обврски или јанглаш сум?
Колку радо би го гледал како чади со пурата на клупа... и да, Јуп Хенкес мене ме бендисува, секако нема ангажман, добро би било да внеси немачка дисциплина во моментално распашанава банда.
А кој курац да му дадат ултиматум на Алегри... ќе ги добие пошто-зошто следниве 2-3 текми пример и после? Пак по старо? Очигледно е дека проблемот за моменталнава ситуација е кај него, сакал тој признал или не.
GDS - Ако Алегри добие отказ, спремни се Капело и Липи.
Ако го донесат Капело мртвиот ќе си пукам во глата и нема д ги гледам цела година уствари како ќе ги гледам ако си пукам.
Чоекот врвот во Кариерата му беше во Рома од тогаш со глата во зид освои титули со Јуве (со кој патем беше ужас во ЛШ со еден од најдобрите ако не и најдобриот тим во тоа време од екипи под наше тогашно ниво), дури РМ го избрка покрај титула поради очајната т.е. никаквата игра која ја прикажуваше. Ова е тип на тренер кој ќе го уништи секој креативен играч и ќе го седни на клупа.
А Липи сигурно е спремен? Нели се пензионира од клубски обврски или јанглаш сум?
Колку радо би го гледал како чади со пурата на клупа... и да, Јуп Хенкес мене ме бендисува, секако нема ангажман, добро би било да внеси немачка дисциплина во моментално распашанава банда.
А кој курац да му дадат ултиматум на Алегри... ќе ги добие пошто-зошто следниве 2-3 текми пример и после? Пак по старо? Очигледно е дека проблемот за моменталнава ситуација е кај него, сакал тој признал или не.
Нема да земиме странец тренер сигурен сум. Јуп лани велеше дека сака да се пензионираЗа Капело се сложвам. Мислам дека ќе прекинам да ги пратам ако дојди тој. Макар шо си има дебела плата од русите и нема туку така да си прај компликации на стари години.
ЗА Липи, има огромно добредојде али типот е веќе стар и не сум сигурен дека можи на дневно ниво да води тим. Колку и да личи на Јуп Хенкес со Баерн од пред некоја сезона, сепак мислам дека премногу ќе му биди.
Пред некое време срамежливо изјави дека би прифатил клуб со убав план. Па ултиматумот не е 2-3 утакмици туку среди си го дворот инаку си знајш.
Се сложвам. Друг фудбал е овај денес и бара свежа крв. Стариве се добри како консултанти ама се плашам дека неможат на дневна база да водат тим.шо дека е спремен и тој е веќе 'старо моден' тренер ништо негово нема да успеј како потег сигурен сум, плус после 2010 не би го носел.
Ако тоа се опциите а не гледаме кон Клоп (нормално за нас се е скапо) тогаш поарно нека го чуваат Алегри.
Јас уште имам доверба во него и мислам ќе се среди се.[DOUBLEPOST=1443360956][/DOUBLEPOST]Кедира повикан за со Севиља
Не викам да го земиме Јуп. Само го споредвам потенцијалното враќање на Липи со него.Нема да земиме странец тренер сигурен сум. Јуп лани велеше дека сака да се пензионира
Епа тоа и ќе велев не ми се носи тренер кој не е тактички поткован и беше надмудрен од Алегри на пример (Збораме во ситуација да го избркаат). Не велам дека Клоп е лош тренер ама сигурно нема да дојди во Италија.Се сложвам. Друг фудбал е овај денес и бара свежа крв. Стариве се добри како консултанти ама се плашам дека неможат на дневна база да водат тим.
Клоп. Која иронија, типот беше напраен магаре од Алегри лани а сега да иди да го заменва.
Патем да те потсетам дека и Борусија беа лани исти како овај Јувентус сега?
Бонус, Клоп го чека Баерн. Кај да е Гвардиола ќе замини ако не освои ЛШ годинава а тој ќе си преземи таму.[DOUBLEPOST=1443361345][/DOUBLEPOST]
Не викам да го земиме Јуп. Само го споредвам потенцијалното враќање на Липи со него.
Нема да биди истата приказна како Јуп го го спасваше Баерн од умрените.
После ЕУРО2008 не сакам да го смислам Донадони. Колку и да бил добар во Парма.Епа тоа и ќе велев не ми се носи тренер кој не е тактички поткован и беше надмудрен од Алегри на пример (Збораме во ситуација да го избркаат). Не велам дека Клоп е лош тренер ама сигурно нема да дојди во Италија.
Иначе знам те сватив поентата ми беше дека странец тешко да видиме. Слушам Донадони е слободен и Монтела.