Ѓорче 1932
тој сум...
ваква формација да извадиш на сред Англија против екипата која моментално сеуште нема примено гол во првенство и е прва на табела е рамно на самоубиство.
Јувентус нема да пројде средина на терен,камоли да шутне на гол
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова е истата формација што ги доби мечовите против дортмунд и реал. Формацијата си е тамам ако овие се способни да ја изиграат како треба. Искрено за гостински меч би го преферирал дибала место манџата али овде и искуството е пресудно за евентуална ваква одлука.ваква формација да извадиш на сред Англија против екипата која моментално сеуште нема примено гол во првенство и е прва на табела е рамно на самоубиство.
Јувентус нема да пројде средина на терен,камоли да шутне на гол
Ова е истата формација што ги доби мечовите против дортмунд и реал. Формацијата си е тамам ако овие се способни да ја изиграат како треба. Искрено за гостински меч би го преферирал дибала место манџата али овде и искуството е пресудно за евентуална ваква одлука.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Во мечот со Реал СТУРАРО беше на таа позиција.добро знам,ама во таа формација ги имавте Пирло,Видал и Тевез.
Огромна е разликата од Пирло до Хернанес,од Видал до Лемина и од Манџата и Тевез
Во мечот со Реал СТУРАРО беше на таа позиција.
Ако се егзекутира како треба нема проблем. Не се проблем играчите проблем е синхронизацијата.
Дечко јас навивав за Јуве кога противник ни беше Фросиноне, ама во Серија Б. Така да дното сум го видел и тоа како, само ме нервира тоа што ти од сите се најде да управуваш криви дрини овде.Eхеее колку такви моменти имам дочекано, ти толку години немаш.
Ти изгледа прв пат глеаш дека тимот ти е последно место па искачаат фрустрациите на виделина.
Иначе бегам сместа од темава, почнав гадно да се осеќам. Идам еден туш да мавнам.
Зато реков АКО фрлив сомнеш на гласинивеИ Марота изјавуваше дека бараат треквартиста, и дека имаат приоритет неколку играчи. Јас и ти овде можиме до сабајле да дебатираме кои се желбите на Марота, кои на Алегри, а тие комуницираат секојдневно, и сега сигурно Тутоспорт и ГДС не им ги имаат озвучено канцелариите да знаат точно што имаат зборувано. А и по нивниве изјави нема никаде експлицитно кажано ниту еден од нив, дека имаат различно мислење што би им дало повод на „новинариве“ да си пишуваат што сакаат.
Миџетот ја доби шансата, кои милион играчи од младинскиот погон, не ни сонувале дека ќе можат да ја добијат. Имаше минутажа, и тоа многу повеќе од она што ја заслужува во тим како Јувентус да покажи што знај, ама за жал покажа дека е уште еден тежок феил. Кога дојдоа од Емполи со Маркизио, овој вториов секогаш беше потиснат од големата ѕвезда и идниот Виери. Затоа сите јаки играчи во МЛС одат на 36 години тој на 25 фати патот. Зошто е квалитетен. Новиот Алекс![]()

[DOUBLEPOST=1442266251][/DOUBLEPOST]
Единствена логика е бидејќи дефанзивците се силни на Сити па му требаат корпулентни напаѓачи. САкам да ги видам Сандро и Куадрадо во 3-5-2 на бековската позиција мислам дека би добила нова димензија формацијата.Ова е истата формација што ги доби мечовите против дортмунд и реал. Формацијата си е тамам ако овие се способни да ја изиграат како треба. Искрено за гостински меч би го преферирал дибала место манџата али овде и искуството е пресудно за евентуална ваква одлука.
Премногу офанзивно ќе биди со нив. Можеби за бркање резултат е подобро.Зато реков АКО фрлив сомнеш на гласиниве
А за Џио се зафркавав[DOUBLEPOST=1442266251][/DOUBLEPOST]
Единствена логика е бидејќи дефанзивците се силни на Сити па му требаат корпулентни напаѓачи. САкам да ги видам Сандро и Куадрадо во 3-5-2 на бековската позиција мислам дека би добила нова димензија формацијата.
А и Переира сакам да го видам како треквартиста.[DOUBLEPOST=1442266560][/DOUBLEPOST]
![]()
Се смеам, низок играч нуди динамика шо можи да извај од копачки корпулентен дефанзивец.[DOUBLEPOST=1442266873][/DOUBLEPOST]
Од шо се воиграни секоја сезона знајме шо прат во ЛШ.ќе видиме,Сити е воигран многу јако,ќе имате проблеми
Па и Стураро против Реал требаше самоубиство да биде, ама испадна сосема спротивното. Дај почекајте да видиме што играч е, после судете.Лемина против Сити = Самоубиство
Толку...![]()
Во млс и јас со две леви ќе растурам. Го видовме колку го бива.Па и Стураро против Реал требаше самоубиство да биде, ама испадна сосема спротивното. Дај почекајте да видиме што играч е, после судете.
Миџетот маме ебава у МЛС, го видовте последниот потег? Начекал село без кучиња и удри.......
Јас сум ептен скептик за оваа формација во Европа.Со тројца во одбрана не смее да помисли да излегува Алегри против силен противник во Европа. Италија е башка, ама во Европа не смее да дозволи.Ова е истата формација што ги доби мечовите против дортмунд и реал. Формацијата си е тамам ако овие се способни да ја изиграат како треба. Искрено за гостински меч би го преферирал дибала место манџата али овде и искуството е пресудно за евентуална ваква одлука.
Абе не е 3 туку е 5.Јас сум ептен скептик за оваа формација во Европа.Со тројца во одбрана не смее да помисли да излегува Алегри против силен противник во Европа. Италија е башка, ама во Европа не смее да дозволи.
Со Реал комбинираја формациски, не беше класична оваа формација 3-5-2. Евра со Реал не се исфрлаше многу напред повеќе беше ориентиран кон одбраната. Конте ја правеше оваа грешка, се надевам дека нема и Алегри.
И мене ме интересира ептен и се согласвам за Меси, али сигурно нешто има во глата Алегри. Јас имам 100% доверба во него сеуштеПремногу офанзивно ќе биди со нив. Можеби за бркање резултат е подобро.
И Меси е корпулентенСе смеам, низок играч нуди динамика шо можи да извај од копачки корпулентен дефанзивец.[DOUBLEPOST=1442266873][/DOUBLEPOST]
Од шо се воиграни секоја сезона знајме шо прат во ЛШ.
Енивеј ептен ме интересира како ќе излези Јуве утре.
[DOUBLEPOST=1442269547][/DOUBLEPOST]Анализа од постер на Juventuzmo2119;5096738 напиша:I think we're gonna play 4-3-1-2 like last year. Stay solid defensively and counter when we win the ball. Man City will play 4-2-3-1.
Keys to the game:
1. It is of the utmost importance that we outnumber Man City in the midfield because Sterling cuts into the middle, Toure likes to make late runs into the box from the middle, and Silva is constantly dropping into pockets of space in the middle.
2. Our CDM. Marchisio is a huge loss. Ideally we would want Marchisio to mark Silva and be that pillar of consistency and composure he is when we have the ball. Either Sturaro, Pogba, or Lemina as CDM. My preference is Sturaro because unlike Pogba and Lemina, Sturaro does not make forward runs and is far less likely to be caught out of position (because he always stays back).
3. If Allegri plays Sandro, Juve need to target the left wing on the counter. Defensively, City have a very good opposite side (Fernando/Fernandinho is always stays back, Kolarov is a very very good defender). Left wing should be easier to exploit because Sagna isn't the paciest and Toure's roaming role means that there will be times when the left-side of their midfield is empty. If Allegri wants to minimize the effectiveness of De Bruyne and Toure's runs he should play Evra instead. Evra is far less likely to be caught up the pitch than Sandro.
JuveMandzukic DybalaPereyraPogba HernanesSturaroSandro Chiellini Bonucci LitchBuffon
Man CityBonySterling Silva De BruyneFernandinho ToureKolarov Mangala Kompany SagnaHart
- - - Updated - - -
If 3-5-2, Hernanes cannot play CDM. Also if we do play 4-3-3, we will play Cuadrado at RW and Mandzukic as CF (got a feeling Cuadrado's ability to get down the wing and Mandzukic's heading ability is a great combo) and Morata as lw (most of you probably disagree with me but Morata has good speed and has shown the ability to cut in onto his right foot or beat his man with speed)