Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Брз е Барзаљи не зафркавај, ти ли беше што ми рече пред некое време дека не е јака страна брзината на Барзаљи, баш денеска покажа дека брзината му е исто така јака страна ...

Јас ти реков, и останувам на зборот дека на Барѕаљи единствената мана му е тоа што е бавен, ама ете дечкото си ја користи снагата, и противниците изгледаат како мали деца покрај него...
За натпреварот со Фиорентина.... шта речи...:cuc:

Еве и кај вас да споделам :)
Скамбег Јуве- Гостуваат на Стемфорд. Тактиката ја запишуваат со траен маркер.

Уште им стои тактиката на Стемфорд :D

B9gyj0Q.jpg

Гросо ѕверот!!! Коа ќе ми текне на голот против фиорентина кое радување :vozbud:...Иначе Бириндели ми беше душа играч немаше некој квалитет но секогаш коа ќе добиеше шанса беше повеќе од солиден.И никогаш нема да заборавам како одигра во финалето 2003 и плус пеналот како смирено го шутна за разлика од Трезеге:place:

VIVIANO PIRLO JUVENTUS FIORENTINA – Ha fatto molto discutere il gesto di Emiliano Viviano nel dopo gara contro la Juventus di sabato scorso. Il portiere viola, noto tifoso della squadra in cui milita, ha gettato a terra la maglia di Pirlo, il quale l’aveva scambiata con Borja Valero. Viviano spiega così l’accaduto: ”Non era mia intenzione mancare di rispetto a Pirlo, che stimo tantissimo, nè alla Juventus nè al pubblico di Torino. Non volevo assolutamente mancare di rispetto a nessuno, tantomeno a Pirlo che stimo moltissimo o alla Juve. L’ho fatto solo per impedire che il mio compagno di squadra si presentasse sotto il settore che ospitava i sostenitori viola con una maglia bianconera, per evitare di ferire i loro sentimenti”.

Колку што разбрав јас ова, Вивиано се извинува демек не сакал да навреди никого ни Пирло ни Јувентус, туку сакал да го тргне дресот од Валеро за да не му се налутат навивачите на Фиорентина дека има дрес од Јуве на него...:cautious: Драпај си меот...

Spored poslednive informacii , nashiot sostav za utreshniot mec treba da bide vaka :

JUVE , 3-5-2

Buffon​
Barzagli-Bonucci-Caceres​
Lichsteiner-Vidal-Pirlo-Marchisio-Peluso​
Vucinic-Matri​

Spored poslednive informacii , nashiot sostav za utreshniot mec treba da bide vaka :

JUVE , 3-5-2

Buffon​
Barzagli-Bonucci-Caceres​
Lichsteiner-Vidal-Pirlo-Marchisio-Peluso​
Vucinic-Matri​

Подобро би било да си ги заменат местата Пелусо и Касерес.

Подобро би било да си ги заменат местата Пелусо и Касерес.
ваљда заради претпазливост е клаен Касерес во одбрана,поискусен и постабилен делува,а нападите главно од Лихштајнер и Артуро ќе одат. Најарно ќе беше Асамоа место Пелусо ама Конте си знај :) а и не е дефинитивна поставата

Пази ја иронијата, МВП вредат вкупно 11 мил евра, колку што го купија Видал, и автоматски му доага дека играчи како Исла, Мартинез, Падион, Џак ги исполнуваат другиве 40 мил

Ајде нека се стегнат таму,неќам шокови да претрпувам.

ваљда заради претпазливост е клаен Касерес во одбрана,поискусен и постабилен делува,а нападите главно од Лихштајнер и Артуро ќе одат. Најарно ќе беше Асамоа место Пелусо ама Конте си знај :) а и не е дефинитивна поставата

Така е, сепак е на гостински терен а сигурен сум дека 60та минута ќе влези Асамоа, не е некој нов трансфер за да се уигрува а и би требало да има сила за барем 30тина минути.

Kwadwo Asamoah arriverà a Glasgow questa mattina, e molto probabilmente domani giocherà dall'inizio contro il Celtic. Nella notte il volo Johannesburg-Londra, quindi scalo e ripartenza per la Scozia intorno alle 8.30. Sorride Antonio Conte per un rientro ancor più necessario dopo l'infortunio muscolare che ha messo fuori causa De Ceglie.

според gazzetta Азамоа ќе стартува од прва минута,ама ќе видиме се е ова шпекулации

Глазгов Ренџерс им го отстапиле тренинг центрот на Јувентус таму да тренираат дури и им понудиле нивните помошници да им ги кажат слабите страни на Селтик.:cool: Тоа нивното ривалство е преголемо, ако се у 4 лига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom