Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Вечер се очекува Монтоливо и Џила да почнат за Италија,додека Гамберини имал ситна повреда па затоа Легротаље веројатно ќе почне на негово место.Истота така на клупата на Бразил е Мело кој би требало да влезе.

Прандели секогаш завршувал во зоната од Лига на Шампиони,така да Рома нема да помине лесно.Иако Рома заслужува почит голем но и Фиорентина.

Сега прочитав дека Корвињо ќе ги блиндира играчите кои играат во националниот дрес и ќе стави одредени клаузули.Прочитав дека на Монтоливо ќе биде околу 30 милиони а за Мело планира нешто над 20 милиони евра.Сега напрајте математиката за колку дојде Монтоливо и Мело а за колку може да заминат.Монтоливо дојде за некој 3,5 милиони евра а Мело за 8 милиони.Ама нема продавање:nesum:
a takvo nesto odamna trebase da se napravi... primer so luka toni go kupivme za 10 mil. i za tolku i go prodadovme a kaj nas se promovirase kako eden od najdobrite napagjaci so nad 50 gola vo 2 sezoni...
pa da ne ja pravime istata greska podobro e vaka :smir: (konecno se setija:uvo:)

Ama nekoj igraci sepak bez ogled na cenata jas ne bi gi prodaval.Montolivo,Melo,Frey,Jovetic,Gilla,Mutu,Kuz,Gamberini...NE

Melo igrase za Brazil, Gilardino i Montolivo starteri za italija....Kakov zver e Melo znaci, topka ne gubi, prav komandant...steta sto nema da igra so genova, ima kazna od 1 natprevar radi zuti kartoni

Мело одигра фантастично за Бразил.Плус добро е што Бразил баш на таа позиција нема некој добри играчи.Андерсон,Мело и Жилберто Силава,ама овој последниов е стар,така да еве шанса за Мело во првиот тим.Секоја чест.:salut:

Мело е у цела Италија најдобар на таа позиција.Нема кој друг.Виеира е веќе стар и повреден.Можеби Гатузо ама и него го одминуваат деновите.Така да роден е новио лав.:helou:

bravo be mister toa mi se sviga...
dosta se falat drugite daj malku i nie da si gi pofalime nasite igraci..
a tocno e deka melo e mnogu dobar na taa pozicija i mozam da dodam deka ke bide so tek na vremeto uste podobar :)

Штета што нема да игра против Џенова утре.Плуа и без Сантана кој е повреден,ептен тешко ќе биде.Очекувам Јоветич да улета на местото на полушпиц.

Ај малце за трансфер пазарот да кажам тоа што денес прочитав.

Иванович сигурно ќе си оди од Челзи.Така е решено деновиве и Хидник не смета на него.Манчестер Сити и Фиорентина се главни конкуренти за потписот.Е сега,Бане изјави дека сака Италија,така да можеби Фиорентина е поблиску.Од друга страна пак,Манчестер може да понуди повеќе.Сумата е околу 12-13 милиони евра.
Според некој други извори пак,Дунга го советувал Луисао од Бенфика да дојде во Фиорентина под водство на Прандели.Така што Луисао би се вратил во составот на Бразил.Сепак според медиумите во Италија Луисао е опција број 2 на Фиорентина(после Иванович кој е приоритет)

Ај малце за трансфер пазарот да кажам тоа што денес прочитав.

Иванович сигурно ќе си оди од Челзи.Така е решено деновиве и Хидник не смета на него.Манчестер Сити и Фиорентина се главни конкуренти за потписот.Е сега,Бане изјави дека сака Италија,така да можеби Фиорентина е поблиску.Од друга страна пак,Манчестер може да понуди повеќе.Сумата е околу 12-13 милиони евра.
Според некој други извори пак,Дунга го советувал Луисао од Бенфика да дојде во Фиорентина под водство на Прандели.Така што Луисао би се вратил во составот на Бразил.Сепак според медиумите во Италија Луисао е опција број 2 на Фиорентина(после Иванович кој е приоритет)
Заборави да споменеш дека Јуве е заинтересиран за Мелo, тој изјави дека е горд на интересот од Јуве, ама му било добро во Фиренца.

nema sansi, melo e veren na fiorentina
a jas sum za luizao poveke nego za ivanovic

e pa vaka ...
moze da gi zememe i dvajcata ! :)
sepak bilo koj da dojde nema da i problem ke se popolni dupkata vo odbranata...
tuku sredniot red e makata... mora nekoj dobar igrac da se zeme moj favoriti se ili diego ili mancini (od inter) zavisi od formacijata koja ke se praktikuva,dali 4-4-2 so poluspic so igrac kako diego ili 4-3-3 so mutu kako krilo i tuka bi se vklopil dobro mancini... ovie potezi da se napravat ke imame konkurenten tim na site vo italia, i ke ima poveke respekt za nas :helou:

Мене средниот ред не ме плаши.Нека си остане со тројца(Мело-Монтоливо-Куз).Полушпицот би можел да се менува.Значи Сантана!Или да се даде тотална доверба во Јоветич или некој нов играч на таа позиција.Што се однесува до одбраната ја сум повеќе за Ивановил пошто е помлад и побрз од Луисао.Овој е спор некако ама со глава добар.Најдобро би било Бане на десна бековска и Луисао партнер со Гамберини.

pa toa i jas go pisav vuki... zatoa gi spomnav sponematite gore igraci...
tuku ostaj toa ke tepame denes?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom