Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пеп се жали!
http://www.setanta.com/uk/Articles/Football/2009/04/29/Champions-League-Barca-reaction/gnid-50704/

Јас и не знам шо искрено очекувал, можеби празен терен, па негојте играчи со се топка в гол да влегуваат? Се гледа оти е новак во менаџерската работа, и ова му е прв ваков тест, ама ќе навикни, млад е. Дотогаш, ние да го поминиме...
Впрочем, и ја бев лут ко не можевме да го победиме Њукасл, или Хул со Сколари, со просек 15-20 удари на гол на утакмица. Знајме дека е фрустрирачки Пеп.:smir:

Јас би замолил некого да најди цело видео од моментов. Мене прво ми делуваше дека Анри беше во пад уште пред Босингва да го „завлечи“, односно нема пенал (особено не во олку важна утакмица).
Впрочем, уште мислам така, па бидејќи не е јасно, барам видео за да си разјаснам самио себеси, но и воопшто да разјасниме каква е работата. :smir:

Во право си и тоа како.....и јас го делам истото мислење.

Анри се потпре на Босингва, овој му се истргна и по инерција Анри почна да паѓа а тек после малку го подзавлече за дресот, што е недоволно убедливо за пенал у ваков битен натпревар....
Може судијава го видел баш овој момент што го објаснив погоре, и затоа не досуди пенал. Ако сакаше можеше и да свирни - ама тоа е само негово убедување :toe:

Како што кажав се е можно во вториот полуфинален натпревар но еве ги изјавите на Хидинк по натпреварот со Барселона.

Хидинк верува дека Челзи покажал доволно на првиот натпревар, но прифаќа дека сеуште треба многу да се работи за да се победат Каталонците.

“Барселона игра убав фудбал и поседот на топката е многу важен за нивната игра.” – рече Холанѓанецот.

“Единственото нешто што не можеа да го сторат е да постигнат погодок, и мислам дека Петр Чех одлично го бранеше нашиот гол.”

“Тие неможеа да креираат голема шанса и ние бевме малку несреќни со шансата на Дрогба во првиот дел но мора да прифатиме дека тие преставуваа поголема закана. Се боревме многу храбро.”

“Знаевме дека ова е единствениот тим на светот што може веднаш да ја искористи вашата грешка или недисциплина и да ве казни. Момците одиграа многу добро.”

“Единствено нешто што го посакуваме е да имаме поголем посед и да бидеме поопасни, но ова е еден од најдобрите тимови.”

Хидинк исто така го пофали Френк Лампард за манирот и начинот на кој ја прифати замената во вториот дел, разбирајќи ја тактичката замена што беше потреба за доброто на колективот.

“Имаме добро однесување во тимот кога тоа е потребно. Дури и голем играч како Лампард мораше да излезе поради тактички причини.”

“Тој тоа го прифати и одлично е да се има играчи со правилно однесување. Тоа е неопходно за остварување на резултатот.”

Јоже Босингва исто така доби пофални зборови за својата работа при маркирањето на Лионел Меси, но Хидинк верува дека Сините можеби нема да имаат среќа на возвратниот дуел.

“Меси оваа вечер беше тактички неутрализиран.”

“Босингва одлично го затвори а добиваше помош и од Малуда на левата страна како и добра поддршка од централните дефанзивци кога Меси пробуваше да влезе во шеснаесетникот.”

“Една вечер можете да го сопрете, но не верувам дека тоа ќе се случи два пати.”

Пеп се жали!
http://www.setanta.com/uk/Articles/Football/2009/04/29/Champions-League-Barca-reaction/gnid-50704/

Јас и не знам шо искрено очекувал, можеби празен терен, па негојте играчи со се топка в гол да влегуваат? Се гледа оти е новак во менаџерската работа, и ова му е прв ваков тест, ама ќе навикни, млад е. Дотогаш, ние да го поминиме...
Впрочем, и ја бев лут ко не можевме да го победиме Њукасл, или Хул со Сколари, со просек 15-20 удари на гол на утакмица. Знајме дека е фрустрирачки Пеп.:smir:

Да де, едноставно игравме затворена игра, и се боревме да не примиме гол.

Во врска со Билич...не е лош тренер ама јас би сакал Мур да се врати или Гус да остане,се друго би било....

Абе луѓе што се деси со Деко има ли некој информација за човеков???
Дали уште е жив а и ај малку да развиеме дискусија дали Шевченко сакате да се врати од позајмницата во Милан???
И има ли некоја нова информација за Синклер???

Шева нека остане кај што е,Деко нека замине што побрзо од Челси,а Синклер?Неам коментар.

6 Dec 08 Barcelona 4 - 0 Valencia
25 Apr 09 Valencia 2 - 2 Barcelona

4 Oct 08 Barcelona 6 - 1 Atlético Madrid
1 Mar 09 Atlético Madrid 4 - 3 Barcelona

Еве доказ дека барса се магични само на свој терен.. се гледаме на стамфорд бриџ :baeh:

6 Dec 08 Barcelona 4 - 0 Valencia
25 Apr 09 Valencia 2 - 2 Barcelona

4 Oct 08 Barcelona 6 - 1 Atlético Madrid
1 Mar 09 Atlético Madrid 4 - 3 Barcelona

Еве доказ дека барса се магични само на свој терен.. се гледаме на стамфорд бриџ :baeh:
еве само да видете дека БАРСА се магични насекаде
http://www.fcbarcelona.com/web/engl...ts/llistat_tots_partits/tots_els_partits.html
а за реваншот на Стемфорд Бриџ ништо не се знае-Хидинк е многу мудар,ама Барселона се незапирливи,така да...

http://www.fcbarcelona.com/web/engl...ts/llistat_tots_partits/tots_els_partits.html
а за реваншот на Стемфорд Бриџ ништо не се знае-Хидинк е многу мудар,ама Барселона се незапирливи,така да...

:pos2::pos2::pos2:
Имаш смисла за хумор, добар си :smir:

Вистина,незапирливи се..ко Покемони!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom