Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто се инсистира да се изнесе топката кога имаат висок пресинг??
Автоматски споено мислење:

Ако Енцо не е во офсајд ова МОРА да е гол. У уста да ги ебам.

Ги натераа сами да си ја угураат.

:vozbud::vozbud:

Последно уредено:
Штета само за црвениот, затоа што резултатот ќе беше ист и без него. Кога ќе влезат волку борбено во натпревар, имаат докажано дека можат секого да победат. Одлична победа.

BKdky2A.gif

Ензо од средина во напад држеше се, Каиседо средина и одбрана, Кукурела го затвори џуџето како им се викаше и Естевао изигра како левак Азар.

Одлично прочитана игра од страна на Мареска, се мислев дека без шпиц ќе бидеме лоши во напад ама ова беше порнич.

Играа со срце и со 110% сите играчи, еден не застана, сите изгинаа до крај.

Ваков Челзи ни треба, кучиња што гледаат крв и не запираат до крај.

Исто имаа одлични моменти каде што ја спуштаа топката, малку додавања измеѓу нив и пак да притиснат. Многу тактичкa и зрела игра во битни моменти.

9.9 од 10.

0.1 само заради тоа што заспаа на почеток малку па промашената шанса на Торес на 0-0, таму да влезеше многу ќе беше различен натпреварот.

Иако 3 или 4 голови им поништија ради офсајд, ама овакви шанси порано ги промашуваа, па и голот на Делап е премија ако се сетиме дека до вчера НИКОЛАС ЏАКСОН во овакви шанси можеше или да ја промаши топката или да ја најдеме на Марс.

Само се молам Мареска пак да ги здиви вака играчите а тој самиот да не прави екскурзии со тимот за со Арсенал.

Vcera beshe mnogu zrel mech od Maresca i od celata ekipa, golem naklon do site. Vakvi mechevi ni pokazuvaat deka sme na prav pat i deka rasneme kako ekipa. Sepak sme premnogu mladi i pak ocekuvam glupi kiksevi i nekonstantnost ama so tek na vreme sakam toa da bide se poretko i poretko, kvalitetot e ocigleden.
Gledate sega kako nikoj ne zboruva za transfer sumite na Caicedo, Enzo i Cucurella? Prerasnaa vo world class igraci, istovo ke bide i so Estevao mada i za nego nema takvi glupi muabeti veke posto e ocigledno deka se raboti za mega talent.
Enzo vo kakov stolb na ekipa i lider prerasnuva e merak za gledanje, siot potencijal pocnuva da go realizira, mini Lampard, lider, cela ekipa ja koordinira, go ima nazad, na sredina, vo napad, sekogas e vo centar na nastani.
Za Caidedo ne mi se ni zbori, ubedljivo najbolji DM na svet momentalno.
Cucu defanzivno e najbolji lev bek isto, vcera go usra Yamal.
Za James zarem ima potreba da se zbori..

Влеговме во меч со желба за победа тоа е најбитно, без разлика што Барса имаше црвен и пред тоа играчите на Челзи беа побрзи и влегуваа мотивирано во секој дуел.
Тоа го барам јас од Мареска верба во тимот, има голема разлика сега како излеговме во мечот од прва минута па како излегуваме во премиер лига против послаби екипи.

Он е тој што наметнува менталитет, желба и стандард кај играчите.

Замените Густо - Сантос и Гарначо - Гитенс му беа правовремени и одлични.

Седувањето на Педро кој е вон форма подолго време исто добар потег.

Ама ваков пристап или како оној против ПСЖ треба да ни е стандард, мора да почне да им внесува верба на играчите,
неможе уште во првите 5 кола да излезе со изјава дека нема шанси да го стигнеме Ливерпул.

Естевао и Квенда играат на иста позиција. Наредната година таа десна страна ќе биде со Палмер, Естевао и Квенда. Освен ако не го планира Палмер како 10ка и Квенда како десно крило. Така нема место за Нето, Педро и/или Делап.

Ама ако, подобро е кога ќе има конкуренција.

Јас би играл на подобрување на голман и стопер, плус Кукурела треба да има подобра замена од Хато.

Естевао и Квенда играат на иста позиција. Наредната година таа десна страна ќе биде со Палмер, Естевао и Квенда. Освен ако не го планира Палмер како 10ка и Квенда како десно крило. Така нема место за Нето, Педро и/или Делап.

Ама ако, подобро е кога ќе има конкуренција.

Јас би играл на подобрување на голман и стопер, плус Кукурела треба да има подобра замена од Хато.
И Кенди Паез не го заборавај, мада он повеќе е 10ка колку што знам, инаку е левак, така што втора позиција му е исто десно крило. Паез мислам го пуштија во Стразбур една сезона за да има добра минутажа, а го земаа Буонаноте на позајмица чисто да има играч за ротација + шанса да видат дали е доволно добар за евентуално да пробаат перманентен трансфер да направат во иднина.

Инаку, Квенда има играно и лево и десно, со тоа што повторно, и овој е левак, така што поприродно му е да игра десно во ситуација кога во модерниот фудбал претежно се игра со Inside Wingers / Inside Forwards на крилните позиции.

За напаѓач, рано е за Сатпајев, тој сигурно ќе оди на позајмица една до две години некаде. На крајот од сезоната од Стразбур доаѓа Емануел Емега кој има доста солидни бројки сезонава од тоа што гледам. Очекувам да влезе во ротацијата, плус човекот е скоро 2 метра, воздушно треба да е подоминантен и од Делап и од Педро (го немам гледано).

Кога веќе се спомнуваат нашите идни играчи, вреди да се спомне и Анселмино. Вчера беше МОТМ и даде гол против Леверкузен, а имаше и асистенција против Виљареал во Лигата на шампионите. Висок и брз штопер, со одличен потенцијал, единствена мана му е склоноста кон повреди. Но, сè уште е многу млад и се надевам дека тие проблеми ќе останат зад него.

Почит заслужува и Фофана. Откако се врати од повредата, игра феноменално, а кога е целосно здрав, веројатно е нашиот најдобар штопер, само што, за жал, таквите периоди се ретки. Се надевам дека Мареска со него и со Анселмино во иднина ќе постапи како со Џејмс и ќе ги менаџира како што го менаџира Рис,за да можеме да ги гледаме како доминираат од недела во недела, и тоа здрави.

Интересно е што никој не спомна дека Палмер се врати. Денеска веројатно ќе влезе од клупата, и очекувам да одигра околу дваесетина минути. Исто така, ми се допаѓа што Естевао не се форсира многу за да не изгори веднаш, туку постепено го туркаат во оган, а детето на секоја утакмица дава 100% од себе, што ни дава можност да уживаме во сите негови квалитети.

Денеска одиме на победа и −3 од првото место! :kezec:

Се надевам Каиседо не е посериозно повреден.

А можда ќе добие црвен сега...
Ајде да видиме Ентони Тејлор дали ќе држи критериум, памтиме дека Тимбер го фаулираше Енцо за жолт (што не знам како не беше свирнат).

Се надевам Каиседо не е посериозно повреден.

А можда ќе добие црвен сега...
Ајде да видиме Ентони Тејлор дали ќе држи критериум, памтиме дека Тимбер го фаулираше Енцо за жолт (што не знам како не беше свирнат).
Овој е чист црвен много непромислен старт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom