Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Мака ми е да ги гледам сезонава, искрено. Лошо, прелошо. Бенитез што е дебил, дебил е. Го става Бенајун наместо Марин кој колку-толку мрдаше утакмицава, а Бенајун е играчот што на позајмица во Вест Хем играше помалку него сега во Челзи. Да не речам, не играше ич.
Ама ајде тој дебил е, ама па играчиве бе, сепак тие играат? Па ништо да не покажат, а професионалци? Па играјте за навивачи бе, маму ви ебам, цела сезона не е завршена уште. А досега се влечат ко говна. Или парите им се битни, кој ги ебе фановите и останатите.

Браво за детево Оскар, фино и елегантно, ме потсети на Кака во најдобрите времиња, кога ги трескаше глава со глава дефанзивците на Манчестер.

Купивме играчи техничари, млади, океј. Ама ако сакаме да напреднеме и да се вратиме на стари патеки, тогаш одма да се ослободиме од ѓубрињата кои ни ги подметна Ливерпул.
Бенајун, Торес и Бенитез. Овој Торес мислам дека уствари не е свесен дека е најлошиот ебан трансфер во историјата на Челзи па и во ПЛ.
Па реков јас, Сатон и Богард можат вода да му носат.

Ајде дечки малце попозитивно :) знам дека е далеку од сјајно, ама ретки ни се победите во оваа 2013-та па мора да ги уживаме :D
Башка ептен интересно во Лига Европа ме потсеќа на менаџер кога ќе играш со некоја слаба екипа па сите демотивирани :) јесда нашите со сите се демотивирани...
Оскар е како колачено топло-ладно :) брао за денес

Браво за Оскар, гомна за Бенитез и Торес, лајна да јадете уз десерт да ви ебам тоа кохштаплерското.

Продолжува старате приказна, ништо ново кога ќе е топката кај нас само си кружиме околу шеснаесет. Нема креативност нема идеи. Ако не друго бар со Ди матето имавме квалитетни и убави акции, сеа се чека на некој индивидуален потег.
На Торес не знам што му се случува, како да заборавил да игра фудбал, такво лошо позиционирање немам у живот видено башка тоа и спор е како баба. Божем дебелив беше донесен да го опраи, тој уште толку го затупи со бившиот 100 пати подобро играше можеби не даваше толку голови ама бар асистираше, сеа ама баш ништо бе да му ебам чекаме у 10 утакмици да даде гол или една асистенција да напраи. Што ми е најкриво упроно се форсира.

Нене, најсериозно без нималку заебанција ве прашувам ова. Како е можно играч како Торес да заборави толку да игра? Дали е ова возможно ебаго? Не ми се верува, како да купиве fake Torres, а вистинскиот е на одмор у Ибица.

Мака ми е да ги гледам сезонава, искрено. Лошо, прелошо. Бенитез што е дебил, дебил е. Го става Бенајун наместо Марин кој колку-толку мрдаше утакмицава, а Бенајун е играчот што на позајмица во Вест Хем играше помалку него сега во Челзи. Да не речам, не играше ич.
Ама ајде тој дебил е, ама па играчиве бе, сепак тие играат? Па ништо да не покажат, а професионалци? Па играјте за навивачи бе, маму ви ебам, цела сезона не е завршена уште. А досега се влечат ко говна. Или парите им се битни, кој ги ебе фановите и останатите.

Браво за детево Оскар, фино и елегантно, ме потсети на Кака во најдобрите времиња, кога ги трескаше глава со глава дефанзивците на Манчестер.

Купивме играчи техничари, млади, океј. Ама ако сакаме да напреднеме и да се вратиме на стари патеки, тогаш одма да се ослободиме од ѓубрињата кои ни ги подметна Ливерпул.
Бенајун, Торес и Бенитез. Овој Торес мислам дека уствари не е свесен дека е најлошиот ебан трансфер во историјата на Челзи па и во ПЛ.
Па реков јас, Сатон и Богард можат вода да му носат.
Сатон даде гол против Манчестер за 5-0 памтам :))))
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 22:26 ---
А просветлете ме, што промаши Торес точно? Уште некое како легендарните против Манчестер и Коринтијанс?

Абе ај, победа си е победа, Св. Трифун е денеска, нека ни се трупат победи оваа година.

Желба за игра 0. Џабе им се коментарите на поединци у стил "сакаме да освоиме ЛЕ". Голема среќа шо Оскар има среќна ѕвезда во европските натпреварувања иначе гол тешко да дадевме. Незнам за вас, ама верувајте ептен се полнам со нервоза кога ги гледам кога играат безидејно како денес, па кусо нека е ваква победа бе. Па толку немотивирано да се влева на терен, толку без идејно да се трча, незнам шо е работава ама знам дека не е тоа ни 30% од тоа шо го знаат нашиве креативци. И фали на екипава вистински лидер, фали мотиватор. Ај го имаме Тери нели, кој важи за роден лидер, но се е џабе кога баш тој потфрлува најчесто, кога игра секако. Фали играч како Балак, како Дрогба кој соиграчите ќе го гледаат со почит, па од нив да ја црпат најголемата мотивација. И секако најбитното, Тренер(Мурињо).

Желба за игра 0. Џабе им се коментарите на поединци у стил "сакаме да освоиме ЛЕ". Голема среќа шо Оскар има среќна ѕвезда во европските натпреварувања иначе гол тешко да дадевме. Незнам за вас, ама верувајте ептен се полнам со нервоза кога ги гледам кога играат безидејно како денес, па кусо нека е ваква победа бе. Па толку немотивирано да се влева на терен, толку без идејно да се трча, незнам шо е работава ама знам дека не е тоа ни 30% од тоа шо го знаат нашиве креативци. И фали на екипава вистински лидер, фали мотиватор. Ај го имаме Тери нели, кој важи за роден лидер, но се е џабе кога баш тој потфрлува најчесто, кога игра секако. Фали играч како Балак, како Дрогба кој соиграчите ќе го гледаат со почит, па од нив да ја црпат најголемата мотивација. И секако најбитното, Тренер(Мурињо).
Што по твое е потфрлување?
Тоа што во Москва финалето се слизна на водениот терен и погоди статива?
Или што мораше да превземе одговорност бидејќи Дрогба беше исклучен по една голема судиска грешка?
Тоа што со Барселона добри црвен картон, играше со напукнати ребра а гомното Санчез баш таму преферираше да го удира при дуел?

Немојте бе со вакви постови, Тери не чинел. Дрогба и Балак чинеле.
Балак па ако гледаме нема никогаш освоено Лига Шампиони и што да правиме да го наречеме дека е лузер?
Неможам да ги споредувам така играчите.
Имаме лидер во Тери,имаме во Лампард, Чех тука се и Иванович, Ешли,Мата. Играчи кои се за пример и респект.
Ама џабе ти е се тоа.
Не рекле старите подобро е лав да води стадо овци, него овца да води стадо лавови.

АЛО РАФАЕЛ КРОФНАТА ни е тренер, не очекувајте чуда.
торес не ни вреди веќе да го спомнувам rip

Што по твое е потфрлување?
Тоа што во Москва финалето се слизна на водениот терен и погоди статива?
Или што мораше да превземе одговорност бидејќи Дрогба беше исклучен по една голема судиска грешка?
Тоа што со Барселона добри црвен картон, играше со напукнати ребра а гомното Санчез баш таму преферираше да го удира при дуел?

Немојте бе со вакви постови, Тери не чинел. Дрогба и Балак чинеле.
Балак па ако гледаме нема никогаш освоено Лига Шампиони и што да правиме да го наречеме дека е лузер?
Неможам да ги споредувам така играчите.
Имаме лидер во Тери,имаме во Лампард, Чех тука се и Иванович, Ешли,Мата. Играчи кои се за пример и респект.
Ама џабе ти е се тоа.
Не рекле старите подобро е лав да води стадо овци, него овца да води стадо лавови.

АЛО РАФАЕЛ КРОФНАТА ни е тренер, не очекувајте чуда.
торес не ни вреди веќе да го спомнувам rip

Значи никогаш нема да го оспорувам тоа што Тери го има направено за тимот. Според мене со Лампард се најголеми легенди на клубот своевремено. Секогаш ми биле и ќе ми бидат омилени. Значи играч кој би изгинал на теренот за својот клуб, ретко се раѓаат вакви легенди. Но да кажеш дека баш тоа што го наброи не е потфрлување незнам што би било. Нема да го земам во предвид лизнувањето при пеналот. Но ударот врз Санчес? Значи и самиот требаше да биде свесен и да не паѓа на вакви провокации од педерчево. Мораше да има во предвид дека игра против Барса и дека секој наш мал контакт ќе го санкционираат во нивна корист. Не смееше да си дозволи вакво однесување. И шо се деси? Не остави уше во 30та минута со играч помалку. Фала богу на крај поминавме добро. Еве последен пресен пример ти е утакмицава со Њукасл. Види го првиот и вториот гол кои ги примивме, ќе ти стане јасно за што зборувам. Вакви излети и грешки се недозволиви за играч како него. Можеби влијаат премногу свирежите кон него на гостинските стадиони, или гадните англиски медиуми, кои секоја мала грешка на нивен спортист ја користат да му го оцрнат името. Се надевам дека ќе се врати во форма, и ќе докаже дека сеуште го нема кажано последниот збор. По шо годинава и повредите го убија.

Балак. Значи самото тоа што Балак е германец ти влева некое чувство да го гледаш со голема почит. А знаеме и дека германците никогаш не се предаваат. Човекот и немаше среќа со трофеите. Изгуби финале и со нас и со Леверкузен. Во Германија беше лидер во тимовите. Еден од најценетите и најпосакувани играчи своевремено. Немаше среќа со Леверкузен со самото тоа шо се падна со Реал во финале. Со тогашниот Галактико кој влеваше страв кај секој противник со Зидан на чело кој и ги реши во финалето. Немавме среќа и ние со пеналите, немавме среќа и следната година со Барса во полуфинале, каде ако стигнавме до финалето убеден сум дека ќе го освоевме. Но тоа АКО, е џабе кога не било како шо сме сакале или очекувале да биде.

Работава е што откако ќе се навикнеш на високи резултати, секој мал неуспех те заболува премногу. Така и во нашиот случај. Значи неможам да го гледам Торес во нападот, кога претходно таму царувал Дрогба. Неможам исто да го гледам и Рамирес во средината кога претходно таму биле Макелеле, па Есиен, па и Балак. Свесен сум дека беше и најзаслужен за влез во финалето со асистенцијата кон Дрогба, и голот за 2:1 против Барса, но однесувањето како камиказа на теренот не ми влева доверба да го гледам со почит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom