Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Продужен договор доби Валверде до 2019-2020 со опција за уште една дополнителна година. Управава сам свој гробар. :facepalm
Управата верува во Валверде, во случај да не освои ниту еден трофеј оваа сезоната пак ќе биде тренер следна сезона.

Ајде со среќа нов договор, слушам Фелаини е слободен може летово да го земеме таман ќе ни се уклопи во новиот стил на игра

Повеќе време во клубов ќе остане и од Пеп. Можно е да стане и симбол на Барселона, креатор на една нова ера,идеја и филозофија.

Сега не е ни битно кој ќе потпише, однапред му е уништена кариерата. Де Јонг ќе зажали што не го одбра ПСЖ, да ти се плукнам во управата ретардирана.

Ајде со среќа нов договор, слушам Фелаини е слободен може летово да го земеме таман ќе ни се уклопи во новиот стил на игра
Фелаини си замина во Кина, не ќе ве чека вас.

Valverde: "Pred nama je jako zahtjevan period od četiri jako bitne utakmice. Osim domaćeg prvenstva počinje i Liga prvaka te se sada moramo fokusirati i na duele sa Lyonom. Naravno, idemo korak po korak. Sutra igramo protiv dosta neugodnog protivnika te je od iznimne važnosti da osvojimo tri boda."

"Jasno mi je potpuno u kakvom se klubu nalazim i da je ovo momčad koja je naviknuta da se bori na sva tri fronta i naša je dužnost da svojim navijačima donesemo sreću, a to ćemo i učiniti."

"Rotacije? Ekipa koja sutra izađe na teren će se sastojati od 11 igrača kojima ja iznimno vjerujem i smatram da su više nego sposobni dobiti meč. Razumijem da je za navijače bitnija utakmica protiv Real Madrida ili Lyona, ali za nas je Valladolid bitniji trenutno."

"Da li se osjećam poštovanim? Naravno. Svi ljudi koji su povezani sa ovim klubom me cijene i poštuju, od igrača, preko uprave pa do navijača. Nadam se da ću im se moći odužiti."

"Strah od Real Madrida? Zašto bih se plašio Real Madrida? Nalazimo se na prvoj poziciji i imamo šest bodova prednosti. Ne vidim razlog zašto bismo mi bili ti koji bi se trebali nekog plašiti. Uostalom, u domaćem prvenstvu uvijek imamo iste protivnike Atlético Madrid, Real Madrid, Valencia..."

"Lyon? Oni su jako kvalitetna momčad. Odlični su u napadu i vrlo dobri u odbrani, ali trenutno ne razmišljamo o toj utakmici toliko. Sutrašnja utakmica je važnija za nas."

PS: Доста позитивен говор од Валверде, внесе малце надеж у мене дека ќе ги поминеме Реал и Лион ...

Се прашувам кој кого го убеди да го продолжи договорот Валверде,зошто не беа на иста бранова должина,а и читам дека Валверде имал поддршка и од клупата?

Се прашувам кој кого го убеди да го продолжи договорот Валверде,зошто не беа на иста бранова должина,а и читам дека Валверде имал поддршка и од клупата?
Па и ти да играш за Барса,да си тутурутка во последно време поради пад во форма ама да играш секоја утакмица скоро по 90мин ќе сакаш да остане тренеров. Пошто ако дојде нов тренер клупа ќе грееш. Ова се однесува за Ракитич,Суарез,С.Роберто итн..

Сите ѕвезди во тимот добро стојат со Валверде,нема никој ни да е скаран со него(барем колку што пишуваат)плус 2 трофеја лани земавме што не е лошо воопшто.
Неможат сега тек така да го шутнат посебно кога немаат некоја подобра варијанта,ако не му го продолжеа договорот можеше да дојде и до конфликти помеѓу Меси и компанија против управата.
Можеби вака и најдобро е за клубот,ако направи некоја катастрофа можат да го избркаат.
Ние гледаме само како изгледаме на терен и како играме(а не играме толку лошо),треба да видиме какви проблеми имаат Интер на пример,Јунајтед додека беше Мурињо итн.
Не сме виделе што значи секој со секој да е испокаран,да не игра за инат,тренерот да не го става да игра зашто така му е кејф(како Мурињо Погба).,
Не треба и да претеруваме ептен, малце се занесуваме ние навивачите со барањата,неможе туку така да се освојат сите трофеи,немаме ни доволно играчи за тоа.
Ако се споредиме со останатите клубови,кој имаат подобри резултати?Сите кикснуваат,сите имаат проблеми.
Треба да се сетиме дека и низ цела сезона не јадат повреди,незнам дали имаше утакмица да изиграат сите комплет.

Месецов ќе се прекрши сезоната,после тоа може да судиме.
Ептен згуснат е распоредот,ќе видиме како ќе се носат,најдобро е да се одмараат првотимците со Ваљадолид,после со Лион да ги средиме уште на првата утакмица па на Кампот по лежерно да биде.

VAMOS BARCA:oleee:

Нормално дека играчите од прва постава сакаат да остане. Ваков ќутук никогаш нема да најдат повторно. Нема авторитет на никого да му нареди или да подвикне, седи со рацете во џеб цела утакмица и ќути. Кој не би сакал таков тренер? Да не знаеш кај тераш како Суарез и никој да не те чепка, па ќе го браниш и тоа како. Отепаните Ракитиќ и Роберто исто.

Минатиот пат против овие Дембеле не извади. Ќе видиме утре што ќе биде. Најбитно е да победиме па било и 1:0.

Тогаш на каков стадион игравме уште стативите камења да беа.:pos:

Мој Состав:

Дембеле-Кејн-Меси

Артур-Де Јонг-Рабио

Алба-Умтити-Де Лихт-Семедо

Тер Штеген​

Кутињо би играл во некоја 4-2-3-1 формација зад напаѓачот :D

Ленгле, Видал и Ракитич се со по 4ти жолти. Нареден викенд играме со Севиља. Ја би да почнеме со Вермален, Алења и Кутињо мести нив, а напред Дембеле, Меси и Боатенг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom