Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
spored mene moze a i treba da se razmisluva za slednite mladi napagaci
--> Arkadiusz Milik ( Napoli ) 24 god
--> Timo Werner ( RB Leipzig ) 22 god
--> Andre Silva ( Sevilla ) 23 god
a niso cudno da bide nekoj od latino amerika Gabriel ( inter ) 22 god

Агуеро, Фирмино или Ињаки Вилијамс се 3ца идеални според мене.
Ама Агуеро е веќе 30 години, Фирмино е 27 во најдобрите години, а Ињаки е 24 години иднината е пред него и има откупна клаузула од 80 милиони, што не е премногу за денешните цени.

Искрено многу саков Гризман да дојде во Барселона , ама он си одлучи. Мојот избор за замена за Суарез е Harry Kane или Mbappeee. Ама најпрвин нека најдат некој поасален тренер.

https://twitter.com/mas_que_pelotas/status/1095069305299976192

Незнам колку е вистина. Ако е точно, Валверде не сакал да продолжи, Куман можна замена. Која среќа ме обли кога го прочитав ова, се молам да е вистина

https://twitter.com/mas_que_pelotas/status/1095069305299976192

Незнам колку е вистина. Ако е точно, Валверде не сакал да продолжи, Куман можна замена. Која среќа ме обли кога го прочитав ова, се молам да е вистина
За следната сезона не сакал Валверде да продолжи. Само да не не остави без ниеден трофеј па да си замине. Нека освои барем Лига и Куп.

Се надевам дека ке се најде некој да направи за Валверде кога ке го шутнат како она што беше за Де Јонг кога дојде, what you've all been waiting for.

Ајде нека си оди Валверде, среќен му пат. На негово место за мене најдобро е Куман или Кике Сетиен.

Kakov Aguero be luge ste gledale Argentina vie? Likot e izguben pokraj Messi..
Абе што збориш брат, тоа не е до Меси, до другите е... не исто со Ле Целсо и со Бускетс, Артур, Ракитич да играш... Сигурен сум дека на би легнал како никој на 9ка моментално.

Од достапните, ја би Вилијамс, не се многу 80 милиони, плус 24 години е. Јович, Мович такви играчи никако со по 1 сезона, како Варди, Белоти и слични.

Икарди, Фермињо, Ројс, Родриго исто не се лоши привремени решениа за 2-3 години.

Каков Сетиен метиен, нека не прават пак глупости со тренери за просечни тимови. Толку ли не гледаат дека рецептот за успех е да поставиш доскорешен играч што ти е легенда, како сите тимови што прават. Сите постари тренери се загубија во времето, денешниов фудбал е многу поинаков од нивните сфаќања. Пујол, Чави, Иниеста се идеални за Барса. Од други тренери само Клоп е прифатливо решение, кога веќе Пеп си кажа дека нема повеќе да е тренер на Барса.

Каков Сетиен метиен, нека не прават пак глупости со тренери за просечни тимови. Толку ли не гледаат дека рецептот за успех е да поставиш доскорешен играч што ти е легенда, како сите тимови што прават. Сите постари тренери се загубија во времето, денешниов фудбал е многу поинаков од нивните сфаќања. Пујол, Чави, Иниеста се идеални за Барса. Од други тренери само Клоп е прифатливо решение, кога веќе Пеп си кажа дека нема повеќе да е тренер на Барса.

Добро, секој мислам би сакал Пеп да се врати или да дојде Клоп, ама во моментов не е остварливо. Од опциите што се споменуваат за мене Сетиен би бил добро решение. Настрана што до сега не водел голем клуб, сепак е тренер кој преферира офанзивна игра за разлика од отепаната игра на Валверде. Мислам дека би одговарал за стилот на Барса. Куман исто би бил идеален, мислам дека и порано требаше да биде доведен.

За Пујол и Чави е премногу рано. И самиот Чави го изјави тоа пред некој ден. Им треба барем некакво тренерско искуство пред тоа. И Пеп и Зидан на пример прво ги водеа младинските екипи. Иниеста пак уште е активен фудбалер.

За тренер искрено незнам кој би го земале сега.
Ама за напаѓач мислам дека Јович ќе биде идеален,нормално ако мислиме да го играме истиов фудбал и Меси со него да функционира како со Суарез.
Незнам зашто мислите дека ќе падне следна сезона,точно е дека изиграл само една сезона добра,па другите играчи што ги носиме колку имаат изиграно?Де Јонг ?Артур?
Ако не го земеме сега Јович,а да изигра и следната сезона вака,тогаш ќе треба 150 да го платиме.
Јас мислам дека ако имаме пари како што викате 100 и кисур милиони,тогаш треба да се продадат Суарез и Кутињо(или Ракитиќ)и да се тргне по Мбапе едноставно ако не го земеме сега нема никогаш,а сигурен сум дека ќе биде најдобар после пензија на Меси и Роналдо.
Прво би го играл на 9ка,па после пензија на Меси да се донесе уште една 9ка и нападот да биде Мбапе,Дембеле и уште еден.
Само вака мислам дека би останале во врвот уште долго,инаку тешко.

За беспари, од љубоФ ќе дојдат хехехе

како оди операцијата фирмино за сега? Оперативецот Кутињо успева да го убеди или треба и Меси да го ангажираат?:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom