Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Одамна не сум се нервирал вака на утакмица на Барса. Не толку за резултатот, бидејќи на крајот резултатот е и преодличен за Барса (да не беа чудесните одбрани на тер Штеген, ќе изгубевме 3-0), туку ме нервира тоа што многу лоши работи кои се случуваат на теренот се преочигледни и никој (т.е. Валверде) не го менува тоа.
На пример, уште во 20та минута реков дека овде ќе биде ептен чудо ако постигнеме гол.
Зошто? Затоа што играме со најНЕкреативната средина која може да ја извадиме, Буски како ДМ и пред него Ракитич и Видал. Во отсутво на креативност во средината, Меси се враќаше на центарот да ја организира играта, а со тоа што тој се враќа назад, во нападот остануваат Кутињо и Бенз.. овај де, Суарез. Првиот е вон форма 2 месеца, а за вториот не ми се трошат зборови.
Исто така замените се премногу предвидливи. За првата, океј е, сите знаевме дека ќе го смени Видал, ама и повеќе од заслужено беше, едноставно не му одеше воопшто. За втората замена (која ја направи дури во 75та минута), исто така бев 99% убеден дека ќе го извади Кутињо (а бев 102% сигурен дека нема шанси да го смени Суарез). Па у пичку матер, или извади го еден од Бускетс/Ракитич и префрли го Кутињо во средина или дај еднаш смени го Суарез, со што заслужи да изигра денеска 90 минути? ЕДНА ебана работа не направи како што треба, а милион грешки направи и тоа грешки што се смешни за просечен фудбалер, а не за првотимец во Барселона.
За кој кур го купувавме Боатенг? Кој што сака нека каже, полошо од ова што го игра Суарез веќе некое време, не може да изигра ни Боатенг ни некој шпиц од Барса Б. Срамота е ова што го игра, криминален е...
И преку кур ми е од екипи како Билбао и Валенсија, кои ќе изгубат од Леганес, Алкоркон, Сарагоса и слични екипи, ама кога ќе играат против Барселона се напалени до бескрај.

И преку кур ми е од екипи како Билбао и Валенсија, кои ќе изгубат од Леганес, Алкоркон, Сарагоса и слични екипи, ама кога ќе играат против Барселона се напалени до бескрај.
Ова болдирано треба да е. Жива вистина.
** Треба да се проба 2-3 партии без Суарез. А за средината подобро С.Роберто да игра наместо Ракитич. Барем малце ќе добиеме на креативност.[DOUBLEPOST=1549846575][/DOUBLEPOST]Цел тим добил 2 дена одмор од Валверде. Со тренинзи ќе продолжат во Среда

Последно уредено:
По бод дојде Валверде, со бод си отиде. То је то, целта исполнета (y)

Да бар умре племе му ебам смотано. Излегува со најмртва средина на свет. Во што ја само претвори Барса откако стана тренер. Немам ама баш никаква желба да ги гледам. Мртвак еден, кој ќе го трпи бар уште година и пол.

По бод дојде Валверде, со бод си отиде. То је то, целта исполнета (y)

Да бар умре племе му ебам смотано. Излегува со најмртва средина на свет. Во што ја само претвори Барса откако стана тренер. Немам ама баш никаква желба да ги гледам. Мртвак еден, кој ќе го трпи бар уште година и пол.
Повеќе време ќе биде тренер на Барселона и од Пеп Гвардиола...

Повеќе време ќе биде тренер на Барселона и од Пеп Гвардиола...
Некои работи не се за споредба
9c7c355c5f5d78793c4cd24d05148b7f.jpg

Како што пренесуваат медиуми блиски до клубовите,Јович се договорил со Барса да дојде на лето.
Меѓутоа немало уште договор меѓу Барса и Франкфурт.
Спортскиот на Франкфурт барал најмалце 60 милиони.
Ние колку пари фрливме за други играчи ова ќе биде супер ако се оствари.:)

Не верував дека некогаш ќе го пцујам Суарез. Секоја почит за се што има направено за клубот до сега ама веќе ги потроши кредитите. Време е да седне на клупа неколку мечеви. Ова веќе не личи на ништо. Нека проба Валверде бар еднаш со Кутињо на средина и со напад Малком - Меси - Дембеле.

Јовиќ се спомнува како сериозна опција, заедно со Родриго од Валенсија. Ако го лапнат Јовиќ за 60 ќе биде стварно добро. Тоа и не е многу за денешниот пазар.

Попрво би платил 200 за Кејн, знаеш на што си. Јовиќ може и превара да испадне како и многу други што дале 10-15 гола за некој мал тим. Торино едно време за Белоти бараа 100 милиони и многу тимови се нафрлија со големи понуди, за среќа нивна никој не се зафркна да плати 100. Милинковиќ-Савиќ исто и уште многу други.

На што ќе бидеш со Кејн, поголем влекач од Суарез е. На Барса и треба брз напагач пробивен што нема да ги кочи акциите а не тип на играч како што е Кејн. Се согласувам за Ињаки, топ играч (y)

На што ќе бидеш со Кејн, поголем влекач од Суарез е. На Барса и треба брз напагач пробивен што нема да ги кочи акциите а не тип на играч како што е Кејн. Се согласувам за Ињаки, топ играч (y)
Ептен си грешка за Кејн. Убедливо најдобар и најкомплетен напаѓач е во светов. Игра подеднакво добро и со нога и со глава, страшна техника има за неговата висина, пас, визија, шут, прием фантастичен, ја лепи топката, речиси не губи дуел со стоперите. И најмала шанса да има да се доведе, воопшто не треба двоумење, макар да се сруши и светски рекорд со трансферот.

Нека му даде шанса на Боатенг неколку натпревари,секако од Суарез не може да биде полош.Сега ќе кикснеме со Реал и Севиља и збогум титуло ќе биде.Многу ќе не чини оваа победа со Севиља од 6-1 ,летнаа у облаци сите

Требаше пред 3 год кога отиде Гвардиола у Сити да тргнеме по Агуеро, скарани беа тогаш, нема напаѓач што повеќе би ни легнал од него.. ама тогаш Суарез беше во форма...

Ако киксов со Билбао е за да успеат да одат понатака во финале Copa Del Rey и да ги победат Реал во Ла Лига . Тогаш би било оправдано , се друго е безсмислено
ПС: All in треба против Реал Мадрид за да бидеме пак на +8.

Во овој тим одлично ќе легнеше Гризман ама тоа е завршена приказна.
Јас би го зел Бен Једер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom