Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
50 Милиони ќе бидат доволни за создавање на екипа која ќе биде конкурентна за во Лига на шампиони. Погледнето го тимот што го имавме од 98 до 2001 кога можам слободно да кажам дека бевме во топ три екипи тогаш ако не и први. Погледнето го составот тогаш , па овој сега. Овој сега е далеко подобар на некои позиции од тој тогаш. Само тогаш имавме екстра голман Кан, го имавме Лизеразу лево, одличниот Линке. Ете ни требаат три играчи од типот на претходно споменатите и ќе биде екстра. А 150 милиони да дадат за трансфери тоа нема да се случи.

bayern e mnogu pogolem klub i od man Utd i od Inter i od juve pa taka za dobra para bi gi napustile ic oko nema da im trepne , znaat oni koj e Bayern ama ocigledno ti ne znaes !
Океј,океј,не се нервирај и чекај ги Маикон,Евра,Видич,Киелини и сл..
Баерн е тим со голема историја ама моменталната ситуација е таква...
Нигде не пишав дека Јувентус или Интер и сл. се поголеми од Баерн зашто тие играчи играат таму... кога они дојдоа во Јувентус,Интер и Манчестер,беа никој и ништо.. ама сеа се најдобрите на нивните позиции и клубот би можеле да го напуштат само за најдобрите тимови(Реал/Барса) или воопшто нема да го напуштат.
Така и вие треба да направите,како што кажа Syn,да купите некој што има потенцијал да стане еден од најдобрите а не да очекуваш да ги купиш најдобрите.

Лелееее сите забегале ејјј.

Абе ај ако не да купиме друг клуб.Па ќе зееме 11 играчи па и нов тренер,може и нова управа ново лого,нов стадион.

БРУКА СТЕ БЕ! Наменето до сите во оваа дебата околу менување на целата екипа.

Лани кога се ложевте на победите во ЛШ и пласманот во финале убаво ви беше?

Сеа влеговме у гомна и одма све ќе мењате. 150 милиони за транфери :pos2::pos2::pos2:

Очигледно некој појма нема за кој клуб навива!

Lani ni se padna Fiorentina i Lyon Milco brat , da ni se padnese Barsa ili Chelsea ili Real sigurno ke go ebavme ezot , sreka bese sto ne ni se padnaa ,a za Man Utd vecno ke gi ebame poradi nezasluzenata titula koja ja dobija na sreka 98/99 .... Ako ne bese Robben lani nemase nisto da osvoime , sve sam si pravese covekot , zemi gledaj gi snimkite od natprevarite i ke vidis koj e koj vo bayern , Robben sea go nema i tolku , izvini bratu ama mislam deka ja imas sogledano situacijata kakva e NELI ?

Ekipa koja celi da stane prvak vo LS da se potpri na Ottl , Timo , bukvalno cel red pozadi so izmeni osven Lahm veruvaj deka ovaa godina treba da bideme srekni ako se plasirame vo Ls naredna godina , a vo slucaj na sprotivno , gubime igraci i pari ,a so toa i kolaps na klubot !!!

Спасо брат 150 милиони ти е сулодо да испрчиш. Ај да пробам една реално среднорочна анализа да направм на тимов:

- Голмани: Бут, Крафт

Јануари: нема интервенција. Лето: Ноер 20тина милиони (договор до 2012 има)

- Централна Одбрана: Брено, Бадштубер, Каменолом, Демикелис

Јануари: иделана варијанта е Даниела да се шитне за 2-3 мил макс и да се земе искусна замена која не би требало да чини повеќе од 15мил. Реалната варијанта е пак дека ќе си од Мичо а ќе ни се стави уште некој „талент“ во тимот. Лето: Зависно од тоа како ќе се пазариме сега во Јануари. Сигурно е дека сериозно треба да се размисли дали Бади и Брено се реална опција за иднината на нашата централна одбрана. Ако не се алтернативите се тука и во Германија: Кјаер ми остава ок впечаток за Хумелс и Суботиќ да не правиме муабет. Во секој случај потребна е некоја инвестиција тука.

- Странични Бекови: Лам, Контенто, Браафхајд

Јануари: Да не се лажеме, Прањо не е бек. Потребен е некој кој би можел да го замени и Лам кој веќе втора сезона по ред нема ни еден натпревар пауза ни за клуб ни за репрезентација. Не е машина да не се лажеме. За мене идеални би било некој кој може и лево и десно да се земе. Реално кандидатите се само за лево и тоа Тремулинас и Кришито за цена од некои 15тина милиони. Ќе мора Фичо по се изгледа да издржи уште една цела сезона пред да добие замена. А да и Браафхај МАРШ! За едно Евро ако го земе некој голема услуга би ни направил. Лето: Во зависност од зимскиот пазар. Сигурен сум ќе земеме лев бек солиден па по се изгледа ќе требаат уште 5-10 милиони за замена за Лам.

- Средина/Дефанзивна Средина: вБомел, Тимо, Прањо, Швајни, Кроос, Алаба

Јануари: нема интервенција. Лето: на Марк нејќам очи да му видам. Шахин за мене би бил перфектно азсилување летоска. Ефтин секако нема да е, а и колку е релано е прашање. Друга алтернатива за која одамна се зборува: Монтоливо. Во секој случај 20-25милиони тука веројатно че одат курбан.

- Офанзива: Рибери, Робен, Милер, Хамит, Олиќ

Јануари: алтернатива би сакал да се земе некоја. Олиќ е во аут до крај на сезона, Робен Господ знае кога ќе се биде 100% фит и Рибери кога ќе се врати во форма. 10тина милиони. Лето: Зависно од зимскиот пазар. Ако земеме сега алтернатива за офанзивата ок ако не тогаш на лето би требало. Марин можеби? Алтернатива за цела офанзивна средина и напад (слично ко Милер би можел баш секаде да пополни).

- Шпиц: Гомез, Клосе

Јануари: без интервенција (и Милер може да пополни не дај Боже ако затреба). Лето: Ќе треба да се интервенира. Клосе аут за 3-4 милиони, млад напаѓач ин за 5-10мил.

Сума сумарум математикава за Јануари е 20-30милиони за централен, крилен бек и евентуално алтернатива за офанзивата. Летоска и јас чекам добри засилувања во средина и Ноер секако кој би чинеле 5-60 милиони.

Тимот е долгорочно обезбеден со Лам, Швајни (прилично сум сигурен дека ќе остане), Милер, Кроос и Гомез. Робен и Рибери треба да се вратат во стара форма. Бади и Брено треба да се покажат па ќе коментираме.

Мислам дека со овој костур на играчи што го имаме е греота да се жалиме и уште погреота е да не ги направиме последните мали 2-3 чекори за да станеме навистина конкурентни во Европа. Управата мора да го види тоа и да интервенира.

А за моменталната ситуација срамота е и покрај сите повреди да ни бега Дортмунд 17 бода со овој играчки потенцијал кој го имаме.

Ако не се лажам за Демикелис Челзи, Јуве и Севиља нудеа од 5-10 милиони. Или се лажам? А со сегашната форма на Бајтен ке ни понуди некој пари за него?

Да за Нојер, имајќи ја во предвид сегашната ситуација со Шалке и ако продолжат така, со договор кој му истекува во 2012 ке може да се земе за ефтина пара. Секако на крајот на сезоната.

Мора да се земе еден квалитетен бек, на пример Контрао. Со него во тимот ЛВГ може да го искористи Контенто и како десен бек за Лам да се одмори малку.

За централен дефанзивец е очигледно. Хумелс, Суботиќ, Ховедес, Ташчи, Кјаер, Мертесакер.

За во средината Марк ке си се врати во Холандија, а Тимошчук ке биде малку остарен па мора да се земе некој. Де Роси ми изгледа како најдобро решение но ке биде прескап, па во комбинација би дошле Сахин, Дефур.

За шпиц Клосе не напушта, Олиќ со 32 години и со тешка повреда не верувам да остане па така ке се отвори место за минимум еден напаѓач. Деновиве прочитав некаде дека сме биле заинтересирани за Руиз од Твенте.

^Со сегашната форма на Ван Бајтен ние треба да понудиме пари на некоја екипа за да го земат .

Како сакаш врти,ако не избориме пласман за ЛШ до година ни од CZ Jena нема да ни дојде никој.

Ако наредните две утакмици не ги тепаме , тогаш дефинитивно се откажуем од гледање фудбал и од форумот. Едноставно толку разочаран од Баерн никогаш не сум бил.

Околу пласманот во ЛШ за идната сезона тука немам дилеми.Второ место е сосема реална варијанта,и лесно остварлива.За шампиони не би се осмелил да прогнозирам,малце е невкусно сооглед на огромната разлика,но се додека е математички остварливо,ондак е можно.

Околу моменталната ситуација.Во наша полза е што доаѓа зимскиот преоден рок.Дефинитивно тоа е голем плус за моменталната ситуација,да се смири работата,убаво да се анализира,и паметно да се делува.

Дека ќе има активност на трансфер пазарот,тоа сум веќе убеден. Бек ќе се донесе,за централен исто е можно по мене.Очајна е ситуацијата во одбраната,свесни се сите за тоа.

Евентуално ќе биде паметно,а мислам дека и ван гал планира такво нешто,да се донесе офанзивен играч.Па макар и талент некој.Некој што ќе покрива позиција на шпиц/полушпиц.

Како заклучок не е сјајна ситуацијата,но не е ни толку очајна како што ја прикажувате.За мене ќе беше очајно да испадневме ЛШ по групи.Напротив испадна одлично.Незнам што толку се потресувате за Бундес.Па и да не стигнеме до прво место,и да сме второ што???? Голем пенис! Дали ќе е 22 или 23 титула.

Ако добро се претставиме во ЛШ и догураме далеку ќе биде топ сезона.Па можеби играчите се помотивирани за тоа натпреварување.Знам дека врзано е едно со друго во однос на формата но немора да значи.Останува да видиме.....

Ако не се лажам за Демикелис Челзи, Јуве и Севиља нудеа од 5-10 милиони. Или се лажам?
Овие клубови +Атлетико Мадрид нудеа 8-10 милиони евра за него.
...И како што рече и Ченто погоре,и јас не мислам дека Баерн е до толку очаен.Ситуацијата не е сјајна ама нека освои ЛШ сезонава па за Бундес ич не ми е гајле (само некако песимист сум за ЛШ)

Ама ај да бидеме реални после тоа што го прикажа нашава одбрана со Гладбах на пример или Клуж дома или Рома во Рим што да чекаме со екипи со стварно јак напад?

Јас верувам дека онака како што играме во моментов ама баш на секоја екипа во светов сме кадарни да и бутнеме 2-3 гола во нормален ден ама сме кадарни исто толку да примиме од нискокласни противници... не ми се ни мисли за јаките...

Ne smetajte na Kroos da znaete taka cisto bidejki deckovo e daleku daleku od formata sto ja imase lani , mora da se igra 4-3-3 bez nego za da sfati malku deka ne dava maksimum !!!!

--- надополнето ---

Ама ај да бидеме реални после тоа што го прикажа нашава одбрана со Гладбах на пример или Клуж дома или Рома во Рим што да чекаме со екипи со стварно јак напад?

Јас верувам дека онака како што играме во моментов ама баш на секоја екипа во светов сме кадарни да и бутнеме 2-3 гола во нормален ден ама сме кадарни исто толку да примиме од нискокласни противници... не ми се ни мисли за јаките...

Welcome to the club !

bayern e mnogu pogolem klub i od man Utd i od Inter i od juve pa taka za dobra para bi gi napustile ic oko nema da im trepne , znaat oni koj e Bayern ama ocigledno ti ne znaes !

Баерн не е воопшто поголем клуб од твојте набројани туку е во иста класа со нив..само ти тоа сакаш да го гледаш бидејќи си нивни фан..едноставно поголеми клубови од другите екипи се Реал и Барселона и скоро на секој играч во светот сон му е да игра за еден од овие гиганти и воопшто да присуствува на магијата на Ел Класико!..ако мислиш дека Мајкон или Киелини ќе ги напуштат Јувентус и Интер само за да дојдат во Баерн многу се лажиш..едноставно фантазираш а и некако нереално ми е Баерн да купува играчи од друг европски гигант ..едноставно не е таква политиката на клубот..се знае Баерн ги купува најдобрите играчи во германското првенство или па ќе создаде играчи од нивната школа која е една од најдобрите во њемачка ако не и најдобра!

Баерн не е воопшто поголем клуб од твојте набројани туку е во иста класа со нив..само ти тоа сакаш да го гледаш бидејќи си нивни фан..едноставно поголеми клубови од другите екипи се Реал и Барселона и скоро на секој играч во светот сон му е да игра за еден од овие гиганти и воопшто да присуствува на магијата на Ел Класико!..ако мислиш дека Мајкон или Киелини ќе ги напуштат Јувентус и Интер само за да дојдат во Баерн многу се лажиш..едноставно фантазираш а и некако нереално ми е Баерн да купува играчи од друг европски гигант ..едноставно не е таква политиката на клубот..се знае Баерн ги купува најдобрите играчи во германското првенство или па ќе создаде играчи од нивната школа која е една од најдобрите во њемачка ако не и најдобра!

pfff kako da ne
do vcera vikase son na sekoj igrac e da igra u real sea i barca ja dodade
kako ne ... gluposti se toa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom