Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Не би рекол.

Прво Швајни никој не го прашува, Швајни не вади пари од џеб и тоа е одлука на тренерот и управата. Второ тоа е целосно извадено од контекст, интервјуто е на ТЗ и Швајни си кажува дека Ројс треба да размисли зш доста таленти се заебале во Баерн низ годиниве (што е факт) и дека со оглед на тоа што Баерн моментално ги има Рибс и Робен, на Ројс ќе му биде многу тешко. Со ова не се сложувам, со повредите на овие двајца Ројс ќе си добие натпревари ич да не се сеќира не мора за тоа. Плус време е за свежа крв, Робери не се подмладуваат :P

Претера и тоа многу. Вака викаше и за Озил и Кроос па еве го Месут е во дупка (далеку од тоа дека му ги отпишувам квалитетите - топ играч е) а Кроос одигра 6 месеци скоро перфектно на 10ка. Реално е дека и двајцата се класа играчи со различни квалитето при диригирање на играта.

Нијанси решаваат и тука, може да речеш дека Геце е нешто поискусен со една сезона ЛШ и ЛЕ и неколку пријателски повеќе од Ројс ама тоа е тоа. Ројс моеш да кажеш сам ги носи Гладбах на грб, Геце има доста помош, лани од Шахин годинава од Левандовски, Гроскројц и компанија...

Околу Геце се билда многу повеќе хајп заради титулата на Дортмунд тоа е се. Затоа Геце би бил многу поскап од Ројс, а според мене реалната разлика во квалитет не е толкава.

Дефинитивно,и ја се слагам.

Гетце е поише стрит фудбалер,налик на Рибери,со доста трикови,сака да дрибла,технички е одлично поткован.

Ројс од друга страна па е можда поише налик на Робен.Експлозивен фудбалер.Нема да ти ја протне топката меѓу нозе,ама затоа од 0 до 100 забрзува за 3 секунди,и ќе те прелета.
Плус некако е по гладен за голови,има и голгетерско чувство,шутот му е плус БОМБА,баш налик на Робен е!

Лично не би можел да ги одвојам.Реално Ројс е во подобра форма моментално.

Сепак тоа е вистина,дека Баерн е Баерн и ништо не важи од тоа што постигнале претходно.Но ќе се снајдат дефинитивно.

Озил ако не се снајде со притисокот го чекаме назад во Германија!

И Среќни Празници на сите баварци! Се гледаме у СК!

Не би рекол.

Прво Швајни никој не го прашува, Швајни не вади пари од џеб и тоа е одлука на тренерот и управата. Второ тоа е целосно извадено од контекст, интервјуто е на ТЗ и Швајни си кажува дека Ројс треба да размисли зш доста таленти се заебале во Баерн низ годиниве (што е факт) и дека со оглед на тоа што Баерн моментално ги има Рибс и Робен, на Ројс ќе му биде многу тешко. Со ова не се сложувам, со повредите на овие двајца Ројс ќе си добие натпревари ич да не се сеќира не мора за тоа. Плус време е за свежа крв, Робери не се подмладуваат :P

Точно, но ако сериозно се размислува за Ројс во клубот, толку клучен играч како Швајни нема да излезе со ваква изјава. Може не сите, ама Лам и Швајни се кладам дека знаат за све околу клубот и за сите идни планови во клубот. Плус, зависи до карактерите, ама со ова може одма да дојде до несогласување меѓу двајцата, а Швајни е мноогу поважна личност за Баерн отколку некој си Ројс што се вика и верувај дека мислењето на таквите личности многу се вреднува кога се прават планови.
А тоа што најверојатно е извадено интервјуто од контекст, тоа не ме чуди ни најмалку, навикнати сме ние од ПЛ на тоа. :D

Точно, но ако сериозно се размислува за Ројс во клубот, толку клучен играч како Швајни нема да излезе со ваква изјава. Може не сите, ама Лам и Швајни се кладам дека знаат за све околу клубот и за сите идни планови во клубот. Плус, зависи до карактерите, ама со ова може одма да дојде до несогласување меѓу двајцата, а Швајни е мноогу поважна личност за Баерн отколку некој си Ројс што се вика и верувај дека мислењето на таквите личности многу се вреднува кога се прават планови.
А тоа што најверојатно е извадено интервјуто од контекст, тоа не ме чуди ни најмалку, навикнати сме ние од ПЛ на тоа. :D

Ројс према сите вести во медиумите е 99% готова работа за на лето,тоа и од управа 100 пати го изјавија дека се доста заинтересирани,плус Нерлингер изјава дека кога Баерн сака некој играч го добива мислејќи на Ројс.

Такада Ројс е изборот на Баерн....

Интервјуто на Швајни е извадено апла од контекст како што кажа баварец. Иначе нас моментално боље ни одговара Ројс пошо за нашата тактика ни треба крило што е брзо што претрчува ,Геце е повеке средина игра и крило али не баш типично крило како во нашата тактика туку како во Германија што играат Милер и Подолски да не зборам за цена Геце ова лето нема шанси да се земе прво бидејки има договор до 2014 Дортмунд нема ни да помисли да ни го дадат а ко второ и да сака да ни го дадат ке бараат 40 милиони и више за разлика од Ројс кој за 18 може да се земе, За Геце може да се размислува другата година коа ке има една година преостанато од договорот само се надевам Ројс нема никој да ни го земе глеам и Дортмунд пројавиле интерес посебно ако го шитнат Бариос ке имаат пари за да го земат Ројс кој е дете на Дортмунд и можеби би ги одбрал Дортмунд зашо знае ке игра прва цело време

Се слагам со баварец и баерн_фан. Мислам дека Ројс ни е многу попотребен од Гетце во моментов. Нашата игра е најмногу базирана на брзи и експлозивни крила, но тие се повредуваат. Затоа ни треба замена за нив. А Гетце игра повеќе во средината каде ги имаме и Крос и Милер. Плус да не збориме шо Гетце е дупло поскап и Дортмунд нема шанси на нас да ни го даат. Кога сме кај плејови, питање на време е кога Реал ќе го исфрлат Озил и ќе ни го даат гага. Кај они ќе држат играч ако не е у топ форма, макар да е талент како него.

Тоа ми е муабетот - изјавата не е ни „ваква“ ни „онаква“, Швајни чисто вика дека не е сигурен колку ќе игра Ројс ако би дошол. Играч со позицијата на Швајни, заменик капитен, има право да каже свое мислење вака во јавност. Посебно што не беше ова нешто лошо формулирано. А Ројс ако е мајчин ќе знае да го заработи респектот од играчи како Лам и Швајни. Фудбал не е балет, ако се навреди од изјавава Ројс нек оди да плаче во некое ќоше а ако е добар нека дојде и нека докаже и во Баерн.

Јас сметам дека е доволно добар да стане носечка фигура во Баерн после 2-3 сезони. Сум се заебал или не времето ќе покаже.

Уште Милер и Робен да си влезат во старата форма од јануари а другиве да продолжат кај што застанаа и топ сме (y) Ројс сега би бил премија на бинго ама не верувам, сепак би внел и малку немир во тимот да дојде сред сезона и мислам дека и на тоа мислат од управата и „се кладат“ на билдање на Робен за овој да влезе во серија до Мај.

Тоа ми е муабетот - изјавата не е ни „ваква“ ни „онаква“, Швајни чисто вика дека не е сигурен колку ќе игра Ројс ако би дошол. Играч со позицијата на Швајни, заменик капитен, има право да каже свое мислење вака во јавност. Посебно што не беше ова нешто лошо формулирано. А Ројс ако е мајчин ќе знае да го заработи респектот од играчи како Лам и Швајни. Фудбал не е балет, ако се навреди од изјавава Ројс нек оди да плаче во некое ќоше а ако е добар нека дојде и нека докаже и во Баерн.

Јас сметам дека е доволно добар да стане носечка фигура во Баерн после 2-3 сезони. Сум се заебал или не времето ќе покаже.

Уште Милер и Робен да си влезат во старата форма од јануари а другиве да продолжат кај што застанаа и топ сме (y) Ројс сега би бил премија на бинго ама не верувам, сепак би внел и малку немир во тимот да дојде сред сезона и мислам дека и на тоа мислат од управата и „се кладат“ на билдање на Робен за овој да влезе во серија до Мај.

Дефинитивно!

Да не се лажеме,Робен за Ројс и слични е Горан Пандев такада многу повеќе во моментов ни одговара Робен во топ форма отколку било каков нов играч.

Робен е вон сериски,тоа го знаеме,и знаеме дека скоро сам не однесе прехлани до финале.Сега комплетниот тим е екстра и Робен може да биде само круната на сето тоа!

Јас мислам дека Ројс е подобар, ама може треба да го отпишете чим еден од најважните фудбалери на Баерн излегува јавно против Ројс.

Тој не е против Ројс туку мисли дека не е време Ројс да дојде во Баерн бидејќи сме имале добри играчи на таа позиција
затоа не ги мешај работите, друго е да си против ;)

Toчно! Ројс нема да го донесат додека Робен не потпише за продолжување на договорот. Ако дојде Ројс во јануари Робен може да се почуствува загрозен и да игра слабо и на крај сезона да си оди. Кога ќе го продолжи договорот и Ројс ќе дојде тогаш ќе им цврста конкуренција за крилните позиции.

Клубот игра на картата Робен да влезе во топ форма, како наш најголем адут за освојување ЛШ у мај.

Инаку што мислите за вгодина, дали ќе се зема замена за Швајни или конечно Емре Кан ќе биде промовиран у прв тим?

Интересни мислејна околу Геце и Ројс, ија да додадам нешто ;)
Геце и Ројс се двајцата фантастични играчи кој во иднина ќе бидат многу важни за Германија.
Но има разлики кој се и фактор за поскапата цена на Геце. Геце има 19 години а Ројс 22, тоа се 3 години разлики и уште сега Геце е понапред од Ројс па дур стигне до 22 кој знае што ќе биде со него, можно до тогаш ќе игра во еден од топ 5 клубови во Европа...значи статусор како топ талент, мислам во Европа, го има Геце. Мислам пред некоја недела доби нова награда за најдобар Европски талент. Значи Геце за разлика од Ројс има доста награди добиено. Плус Ројс ова му е втора година во фокусот а Геце веќе во младинците имаше име во Европа. Венгер го бараше уште ко имаше Геце 14-15 години, Геце со ДФБ-младинците освој титули, сега стана шампион во Германија. Значи овие се фактори што ја креваат цената на Геце.
Иначе не се согласувам дека Ројс ја крева Борусија а Геце има корист од својте јаки соиграчи. Лани Геце со 18 беше фрлен во ладна вода покрај повредите во Дортмунд и одигра феноменална година. Исто и годинава игра одлично, се гледа разликата во играта на Дортмунд. Без Геце Дортмунд е далеку послаб него со него, ја би рекол најважен играч е на Дортмунд слично како Ројс во Гладбах. А околу головите. Геце игра на десната страна иако сам вика лево и вцентар му е појјака, Ројс е веќе полушпиц значи не е само битна споредбата на голови. А и Гладбах има солиден тим, не е за фрлајне.

Значи, двајцата се одлични играчи. Дортмунд не би го дал Геце испод 30-40м Евра, Ројс има клаузула и може да си оди за 18 и мислам дека би била подобра варианта за Баерн, иако читам дека и Дортмунд има око фрлено на него ;)

Не би рекол.

Претера и тоа многу. Вака викаше и за Озил и Кроос па еве го Месут е во дупка (далеку од тоа дека му ги отпишувам квалитетите - топ играч е) а Кроос одигра 6 месеци скоро перфектно на 10ка. Реално е дека и двајцата се класа играчи со различни квалитето при диригирање на играта.

Нијанси решаваат и тука, може да речеш дека Геце е нешто поискусен со една сезона ЛШ и ЛЕ и неколку пријателски повеќе од Ројс ама тоа е тоа. Ројс моеш да кажеш сам ги носи Гладбах на грб, Геце има доста помош, лани од Шахин годинава од Левандовски, Гроскројц и компанија...

Околу Геце се билда многу повеќе хајп заради титулата на Дортмунд тоа е се. Затоа Геце би бил многу поскап од Ројс, а според мене реалната разлика во квалитет не е толкава.

Coek , abe ako Kroos e tolku dobar neka mu go zeme mestoto na Ozil vo reprezentacija sto ceka togas , Ozil ne igra vo Real na prirodnata negova pozicija ( PLAYMAKER ) tuku go rotira nasekade , aj da go stavam Kroos vo Real i da igra denso krilo ke vidam dali i uopste ke se primeti , nemozam Ozil da go prezalam so Khedira , mora da gi gledam Gustavo i Timo c c c .
Ajde sega i za sporedbata goetze - reus ..... Toa sto go ima osvoeno Goetze na negovi 19 godini , Reus go ima sonuvano togas ili ucel da zonglira plus moze da se koristi i kako playmaker za rezerva , znae i pass da dade i sve ,a za fizicki e mnooooogu popodgotven i od Reus i od nasiov staklen kade kade povekje . Zamisli sega uste i Ozil da ni bese kaj nas , slobodno go prakav Robben kompiri da lupi u kujna !
Ednostavno Baern mora da go angazira Goetze !
--- надополнето: 26 декември 2011 во 16:02 ---
Toчно! Ројс нема да го донесат додека Робен не потпише за продолжување на договорот. Ако дојде Ројс во јануари Робен може да се почуствува загрозен и да игра слабо и на крај сезона да си оди. Кога ќе го продолжи договорот и Ројс ќе дојде тогаш ќе им цврста конкуренција за крилните позиции.

Клубот игра на картата Робен да влезе во топ форма, како наш најголем адут за освојување ЛШ у мај.

Инаку што мислите за вгодина, дали ќе се зема замена за Швајни или конечно Емре Кан ќе биде промовиран у прв тим?

Schweini ke ostane , a Emre Kan ke si poceka uste malku .

Крос ќе биде стартер вгодина, дали на местото на Кедира во 4-1-4-1 формација, или на местото на Озил во 4-2-3-1 формација.

Крос ќе биде стартер вгодина, дали на местото на Кедира во 4-1-4-1 формација, или на местото на Озил во 4-2-3-1 формација.

Aj moze i ova cudo da se desi , realno nemoze da se nosi na pozicijata na Khedira poradi toa sto Kroos nemoze da brani na sredina i da odzima topki , fizicki e nesoodveten za taa pozicija ,a na mestoto na Ozil da igra samo na Playstation , Ozil e prebrz i mnoogu pointelegenten za play , Kroos e dobar samo na sred da dodava po krilata i do play-ot nisto povekje , moze do Khedira da go staat vo slucaj 4-2-3-1 , ako Podolski ne igra vo prv sostav pa Ozil da odi levo , samo vo toj slucaj inaku bi bil odlicen od klupa , premnogu silna e Germanija na sredina so Schweini , Khedira i Ozil pa da si dopusti dupka Jogi , ako sakas i ke opneme edna kladba deka Kroos nema da igra nitu prva postava :) milijarda nasto sum siguren vo toa .;)
--- надополнето: 26 декември 2011 во 16:30 ---
Inaku btw eve presno so procitav , http://24fudbal.com.mk/vesti/1310/gece-sonuva-za-barselona nema da me cudi ako odi vo Barca , kvalitet e i se gleda kako edvaj da ceka da si odi od Borusia Dortmund , ali nasive sve po vtora klasa trcaat ali ne im zameravam neka praat so sakaat koga ke im pukaat petardi posle vo mrezite koj znae koj ke krivat , ali vo nikoj slucaj ne smeat Heynkes posto heynkes ne dava pari !

Спасо,подзапри малку и прочитај убаво,Боби прашуваше дали ке се донесе back-up играч за Бастиан, или ќе се промовира Емре Кан.

А за Крос штом имаш вакво мислење,во сезона кога дечкото е феноменален,секоја наредна дискусија е излишна.И дај пишувај кирилица,сепак такви се правилата на форумов.

Да се произнесам и јас за дебата Ројс/Геце,нема да должам доста добри аргументи од двете страни, но и јас повеќе би сакал "Ролс" Ројс да го видам во Баерн наредното лето. Ме импресионира дечкото со играта оваа сезона иако и Фавре има голема заслуга за одличната сезона на Гладбах. Ројс одлично би се вклопил во Баерн, а верувам дека Јуп ќе го ротира со Робен,нешто налик како што сега прави со Тимо и Густаво.

Спасо,подзапри малку и прочитај убаво,Боби прашуваше дали ке се донесе back-up играч за Бастиан, или ќе се промовира Емре Кан.

А за Крос штом имаш вакво мислење,во сезона кога дечкото е феноменален,секоја наредна дискусија е излишна.И дај пишувај кирилица,сепак такви се правилата на форумов.

Да се произнесам и јас за дебата Ројс/Геце,нема да должам доста добри аргументи од двете страни, но и јас повеќе би сакал "Ролс" Ројс да го видам во Баерн наредното лето. Ме импресионира дечкото со играта оваа сезона иако и Фавре има голема заслуга за одличната сезона на Гладбах. Ројс одлично би се вклопил во Баерн, а верувам дека Јуп ќе го ротира со Робен,нешто налик како што сега прави со Тимо и Густаво.

Ne go sporam jas toa sto kroos e odlicen sezonava vo Bayern , kaj vide ti deka ja kazav deka kroos e slab igrac i oti igra loso vo BAYERN , samo replicirav na toa sto Bobi napisa deka vgodina Kroos ke zavzemel mesto na Khedira i na Ozil sto ne doaga vo predvid . Inak vo Bayern godinava e TOP , a za pisuvanjeto , nemozam na kirilica me mrzi da baram bukvi kako љњѕшѓќчџ i tako dalje i tako dalje , ajde teraj sega .
--- надополнето: 26 декември 2011 во 16:48 ---
GK: Neuer
DR: Rafinha
DL: Lahm
DC: Badi
DC: Vidic
MC: Schweini
MC: Khedira
AMR: Robben
AML: Ribery
AMC: Goetze
ST: Gomez

Vaka nesto i veruvajte deka i Barsa bi mozelo da go jade .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom