Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Најјако е што Гвардиола ќе биде зафркнат сред сезона. Како што постиравте вие, а и налетав на други извори, Артета му врши 50% од работата :D
Можеби па стварно ќе го биде за тренер, ни фали тик-так фудбалот од 2010г па нагоре. Со моменталниот ростер, мора максимално да се искористи потенцијалот на нападот.

Aрсенал од страна делува како контаминиран клуб од страна на неколку играчи во комбинација со неамбициозна управата. Пред се мислам на Озил, кого мора по секоја цена да го продадат, зашто со својата незаинтересираност оддава некоја лажна сигурност дека колку и да не се трудиш, најлошото нешто што може да ти се случи е да те изостават од мечот, и да си лупаш Фортнајт дур лапаш 350.000 неделно.

Некако сум убеден дека кој и да дојде, за да успее би му требале одврзани раце, за да го исчисти ѓубрето од тимот, со Озил на чело, па Давид Луиз, Најлс, Сократис, Чејмбрс, Колашинац. Кога ке размислиш, на Арсенал му се потребни двајца квалитетни ball playing CB, под услов Холдинг да си ја врати формата што ја имаше пред да се повреди со Јунајтед.

Потребни се квалитетни и проверени играчи, затоа што со овој состав, може да менуваат тренери на секои 3 недели, едноставно, толку е квалитетот на овој тим. Премногу половични играчи во составот. Озил, не покрива дефанзивно. Колашинац, дупе у позиционирање, дабетер полош напред. Давид Луиз, не знам кој само ги прелажа Арсенал, сезонава едно 10 поени ги кошташе, тотално незаинтересиран во тек на мечевите.

Гејм планот на Сити, како да го напаѓаат непокривањето на Озил. Изјава од Де Брујне.

EL2XCRhXkAAmBUn
Сеа ко ќе ти дојде @Mojso ќе видиш

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Добро е да се прочита.

Не викам не, можеби Артета ќе стане тренериште во иднина, ама што побогу докажува гифов? Ситуација која се случува на секоја утакмица од страна на било која екипа, од страна на било кој помошник. Не знам зошто толку сте убедени (не зборам за тебе него општо одредени фанови на Арсенал) во тоа дека Артета вршел 50% од работата на Пеп... Тотален нон сенс е тоа, Пеп си има свој стил на игра кој го фура во секој тим што го тренира, и во Барса беше ист, и во Баерн, а еве сега и во Сити. Артета не му беше помошник во претходните две екипи така да нема потреба од такви безвезни коментари.

Не сум сигурен колку му е потребен експеримент на Арсенал во името на Артета, факт е дека некогаш знаат и вакви тренери да испаднат полн погодок, ама во моментов во Арсенал не е само до тренерот, има многу повеќе проблеми за решавање. Управата, квалитетот на ростерот, трансфер политиката, онака баш незавидна и сјебана ситуација.

Не викам не, можеби Артета ќе стане тренериште во иднина, ама што побогу докажува гифов? Ситуација која се случува на секоја утакмица од страна на било која екипа, од страна на било кој помошник. Не знам зошто толку сте убедени (не зборам за тебе него општо одредени фанови на Арсенал) во тоа дека Артета вршел 50% од работата на Пеп... Тотален нон сенс е тоа, Пеп си има свој стил на игра кој го фура во секој тим што го тренира, и во Барса беше ист, и во Баерн, а еве сега и во Сити. Артета не му беше помошник во претходните две екипи така да нема потреба од такви безвезни коментари.

Не сум сигурен колку му е потребен експеримент на Арсенал во името на Артета, факт е дека некогаш знаат и вакви тренери да испаднат полн погодок, ама во моментов во Арсенал не е само до тренерот, има многу повеќе проблеми за решавање. Управата, квалитетот на ростерот, трансфер политиката, онака баш незавидна и сјебана ситуација.
Сезонава секако е отидена у курац. Итоа како Артета има предиспозиции да биде тренериште. Дали ќе успее во Арсенал, ќе видиме.. Што побрзо дојде, се соочи со циркусот наречен Арсенал тоа подобро.

не гифот бе, кликни, има уште пишано за него.

Инаку со овој тим на Арсенал никој нема да го биде, ама барем да му дадат шанса како на Емери и да видиме во кој правец ќе се движи.
Одма ќе се примети дали има некоја филозофија или не. Емери беше изгубен у простор и време сезонава.

не гифот бе, кликни, има уште пишано за него.

Инаку со овој тим на Арсенал никој нема да го биде, ама барем да му дадат шанса како на Емери и да видиме во кој правец ќе се движи.
Одма ќе се примети дали има некоја филозофија или не. Емери беше изгубен у простор и време сезонава.
Не не, не викам дека нема да го биде или дека не се исплати да се ризикува кога веќе се е у курац отидено, муабетот ми беше да не се претерува со муабетите дека 50% од работите му ги вршел на Пеп и дека многу ќе изгуби Сити ако си отиде он. Реков погоре, нон сенс ми е тоа, Пеп си е Пеп и си ја фура филозофијата во кој тим и да оди.

Нигде во постов не пишува дека 50% му ја вршел работата. Од фан или не знам што е на Сити е напишан постов, отвори и прочитај ги сите. А за тоа колку му влијаел на Пеп, јас сум сигурен дека Пеп и без Артета истото би го правел, не сум до толку будала :D

Јас напротив, мислам дека на Арсенал моментално може и поарно му е ваков експеримент, оти тимот треба да се рибутне и од ново да почне, а верувам дека ниту еден искусен тренер не би се нафанал на такво нешто. На смеа, на заебанција погоре постнав видео од Сем Алардајс, али човекот се што кажа е чиста вистина. На Арсенал моментално му треба man-management, да го крене духот во екипата малце, играчиве на 0 самодоверба се. Во постов прочитав дека Артета е способен за такво нешто ( пак ќе кажам, постов е напишан од фан вајда, така да не го зимам баш здраво за готово). Артета ќе проба да направи нешто со тоа што го има на располагање, и затоа се нафаќа на ваков чекор. Ебениот Отец и светиот дух не одби (Нуно), тоа доволно кажува во каква ситуација е тимот.

За управата, верувам, може и сум единствен ама ќе се сменат работите набрзо. Кронке губи многу пари и е под огромен притисок, зимајки во предвид дека покрај Арсенал и ЛА Рамс се срање ( и таму навивачите протестираат против него). Арсенал е во губиток од 30-40 милиони, сезонава може и дупло ќе се зголеми таа бројка. Вајда не е до толку глуп за да увиди дека едноставно не бива.
Автоматски споено мислење:

Али ај за тие што ги мрзи ќе постирам и тука.

At the end of his career at Arsenal, Arsene Wenger allowed Arteta to lead training sessions on numerous occasions after impressing him with “his eye for small details”. Even Arsenal-players, staff members and the club board were convinced that Arteta had a big future as a coach. According to reports, Arteta impressed Wenger, Arsenal-players, staff members and the club board to such an extent that he was immediately considered as one of the favourites to lead a post-Wenger Arsenal. Arsenal were keen to hold on to him once he announced his retirement. Mikel Arteta’s reputation as a promising young coach, however, got the new City-manager at the time, Pep Guardiola, interested in bringing him to City as part of his coaching staff. Arteta knew that this was a fantastic opportunity to learn from one of the best managers. At City, Mikel Arteta devoted much of his time to work closely with Raheem Sterling. Arteta has, by both Pep and Sterling himself, been given credits for Sterling’s tremendous transformation over the last few years. Again, it’s all due to his eye for details. Pep Guardiola on Arteta’s impact on Raheem Sterling: “Mikel Arteta is working many, many hours and days after training specifically about the last action on the pitch – that control in the last moment to make the right movement in the final three or four metres.

Mikel Arteta is in fact a very popular figure among the players. He’s an important “link” between Pep and the players. Gabriel Jesus on Arteta a few days ago: “He’s helped a lot of players. When I want to do finishing after training, I tell him and he comes and helps me.” After learning from the best manager itw for the last 3 and a half years, considering all the praise from managers and players, I personally believe that Arteta is the right man to take Arsenal forward. They’ve got nothing to lose at this point. However, I don’t believe that the results will improve over night. This is a project, and just like Pep, he’ll need some time to implement his style and get the players that he knows will improve the team. His coaching and personality will genuinely be missed at City. No one can ever deny the fact that Arteta was/is a leading contender to replace Pep one day. It’s a reason for it. It’s a reason why he’s being praised. Right now, he looks like a young 2008-version of Pep Guardiola to me who’s taking his first big steps into management.

Последно уредено:
Абе циркус станавме. Све сме само фудбалски клуб веќе не.

[emoji860] Bacary Sagna:

“There's a big circus at Arsenal, you don't really know who's leaving and who is making the decisions. It seems like the players lack confidence. You can't blame them because they don't know who is going to be the next manager."

#Arsenal #AFC #Aubameyang #Ozil #DavidLuiz #Guendouzi #bellerin #Sokratis #Batman #Joker #OmarMomani
8233f1fe74d9f6c0d676b2def97963fc.jpg

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Станавме актуелни у меѓународната политика, кога веќе у фудбал не ни оди.
Веќе некое време одиме со мотото “И лош публицитет е сепак публицитет“, во ист стил продолжуваме на сите полиња.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom