Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Викам јас сличен стил има со Анелка. Тој така втрчуваше и добиваше топки од наш шеснаесетник ама тогаш го имавме Беркамп. Исто знаеше и Едуардо така убаво да влета во простор, ама штета што мислам тогаш Бирмингем или КПР му ја скршија ногата и му ја завршија кариерата.
Средината наша ќе биде добра ако се уиграат Џака и Лаказет убаво да добива топки, ете баш такви ситуации ко Анри што ги кажува кога Лаказет втрчува а Џака не сака да ризикува и дава сигурен пас до најблизок играч. Има време, ќе се уиграат. Добро е што мрдна од мртва точка нападот.

И на крајот коа ќе видиш се е залудно оти Венгер е магарешки инат...

Аналогијава што ја напраи е криминална...

Добро еве ја сум цело време песимист, кажи ми што е тоа од последниве 10 години што те прави тебе оптимистичен дека нешто ќе се смени ?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Аналогијава што ја напраи е криминална...

Добро еве ја сум цело време песимист, кажи ми што е тоа од последниве 10 години што те прави тебе оптимистичен дека нешто ќе се смени ?

Тоа што го плачеш 5 години се мења со носењето на Лаказет, ако тоа е залудно оди тогаш навивај за реал таму цело време летаат трофеи

Тоа што го плачеш 5 години се мења со носењето на Лаказет, ако тоа е залудно оди тогаш навивај за реал таму цело време летаат трофеи
Да не ти се веруе цели 5 години му требаа за да сфати дека нешто у нападот не чини и треба да се мења. Свака част.

И баш виновно се осеќам што сакам Арсенал да освојува титули, а не да се задоволува со топ 4 и фа куп...

Да не ти се веруе цели 5 години му требаа за да сфати дека нешто у нападот не чини и треба да се мења. Свака част.

И баш виновно се осеќам што сакам Арсенал да освојува титули, а не да се задоволува со топ 4 и фа куп...

Кој би го зел во последниве 5 години што искрсна како напаѓач светска класа а не беше веќе во топ 5те клубови со price tag од минимум 60-70милиони? Да земе некој не докажан ќе кажеш дека не е докажан или дека уште треба да се калеми. Свести се дека Арсенал во наредни 5 години нема да направи трансфер поскап од 60 милиони а веројатно и дури не се смени управата. А за титулата у право си ние сите други сме суицидални и чекаме да освои титула арсенал во премиер лига и лига шампиони и после јавно харикири да направиме на плоштад. Изгледа само ти сакаш титула да освоиме..

Кој би го зел во последниве 5 години што искрсна како напаѓач светска класа а не беше веќе во топ 5те клубови со price tag од минимум 60-70милиони? Да земе некој не докажан ќе кажеш дека не е докажан или дека уште треба да се калеми. Свести се дека Арсенал во наредни 5 години нема да направи трансфер поскап од 60 милиони а веројатно и дури не се смени управата. А за титулата у право си ние сите други сме суицидални и чекаме да освои титула арсенал во премиер лига и лига шампиони и после јавно харикири да направиме на плоштад. Изгледа само ти сакаш титула да освоиме..
Неверувам дека Арсенал нема да плаќа суми над 60м за трансфер во наредниот период, Венгер редовно изјавува дека е подготвен да исплати големи суми но само за (потенцијален)светска класа тип играч. Пример беа одбиените понуди за Мбапе и Лемар.

Неверувам дека Арсенал нема да плаќа суми над 60м за трансфер во наредниот период, Венгер редовно изјавува дека е подготвен да исплати големи суми но само за (потенцијален)светска класа тип играч. Пример беа одбиените понуди за Мбапе и Лемар.
тој ќе плати ама нема да преплати играч. А денес да земиш светска класа играч, најчесто треба да го преплатиш.

тој ќе плати ама нема да преплати играч. А денес да земиш светска класа играч, најчесто треба да го преплатиш.
па најчесто ќе го преплатиш, ама ако си добар играч на трансфер пазарот, можеш да собереш и некој класа играч за пристојна цена, ко вие Матич претходно РВП, ко Милан што го зема Бонучи, Баерн го собра Хамес за кило семки и сл, има многу примери.

па најчесто ќе го преплатиш, ама ако си добар играч на трансфер пазарот, можеш да собереш и некој класа играч за пристојна цена, ко вие Матич претходно РВП, ко Милан што го зема Бонучи, Баерн го собра Хамес за кило семки и сл, има многу примери.
Јасно, но заедничко за тие трансфери е тоа што повеќе се продукт на некаков тек на настани и како што може да се види нема некој стандарден добар 'трансфер играч' туку влијаеле најразлични фактори во тие трансфери (желбата на Хумелс да оди во Баерн, на Бонучи да остани во Милан и сл.). Исто за пристојна сума вие ги земавте Чех кој сакаше да остани во Лондон и Санчез но тоа е таков склоп на околности што ретко се дешава и затоа најчесто треба да преплатиш. :)

За мбапе не знам дали постоело конкретна понуда или не ама за лемар ваљда. Ама пак се тоа играчи со уште 10-15 години пред нив. Венга никогаш не штедел на такви hint анри и анелка што за тоа време се скапи играчи(анри мислам 12-13 милиони). Али изграден играч не ми текнува за крупни пари да зел. Во друштвото на таленти реално и Лаказет влегува со 25 години.

Најнови шпекулации, Окс во Челзи за 35м фунти.
Ако го продадат многу ќе се изнервирам, го чекаме 5 години да напредне, 5 години грешки прави кои не коштале бодови во ПЛ и ЛШ за сега, кога конечно покажува солидни игри и конечно му најдовме позиција(крилен бек) да го продадеме во Челзи, на кои очајно им фали замена за Мозес/Алонсо.
Управава е дно, ова со договориве е чист аматеризам, како може 10 играчи да ги оставиш со уште една година од договорот, па уште Венгер на прес продава муда како играчите со една година од договорот биле погладни за да се докажат.Катастрофа.

Никој нигде не оди, Венгер рече 100 пати, и очекувам да си остани на зборот. Оваа година Тотенхем е тимот кој ќе треба да се победи и мислам дека сериозно, и тоа доста сериозно може да се бори за титула до буквално последно коло.

Не знам, еве пример Дибала. Ако можеше Евертон да го земе Лукаку зошто ние да не би можеле да земеме апгрејд на Жиру цели 5 сезони ?
И не викам ние да сме го земеле Лукаку туку дека како што можат други тимови да пазарат, можеме и ние.

А тоа дали си ти суицидален или не, искрено не ме интересира. Ти мене ме упати да навивам за Реал ако ми било за трофеи, што би значело дека Арсенал не го бива за тоа, што тебе изглеа не ти смета...

Ако треба да се осеќам виновно што сакам Арсенал да освои ПЛ или бар да биде во борба за ПЛ, јбг не се осеќам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom