Дај бе ќути жити се.
![]()
Во ред. Нека биди по твое тогаш.
Целата поена од моето мислење се сведува дека со играчи како Вела, не можеме до титула. Знаејќи го Венгер ако го купиме Вела, ќе му дојди опција дека Волкот можеби можи да игра како истурен напаѓач и како крило. Со тоа, се сведува дека добива „двајца“ играчи во едно, а ако се повреди фактички губиме „двајца“ играчи. Компарациите на Жиру со Агуеро ги сведов на постигнати голови во сезонава, ЕДИНСТВЕНА компарација кога станува збор се головите, без разлика дали едниот бил повреден или суспендиран или отстранет од тимот. Во случајов Жиру имаше повеќе, а Агуеро помалку. Не сакам да се расправаме, сакам само да ти објаснам за што сум конкрено јас. Не сакам играчи како Вела, бидејќи се отвара врата да игра лево, десно или плејмејкер и со тоа Венгер да излези дека имаме доволен фонд на фудбалери, а во февруари да немаме тим со кој ќе можеме да излеземе на терен. Ни треба расен голгетер, кој ќе постигни 30 гола сезонава. Знам дека велиш дека Вела не е тоа, и дека е добар за замена за Подолски. НО, тој првенствено заради тоа си замина.
И да заклучам, Вела не е доволно добар за тим како Арсенал и не е играч кој знае да смени или промени игра. Добар е за во Сосиедад и нека си остани таму. Мое мислење и не мора да ми вадиш статистика сега (од странава, нели, дека многу е влијателна) ти си победил во дискусијава. Признавам, изгубив, но, пак не го сакам Вела во тимот.

Само верувајте во професорот, стереотипот дека не купува играчи и само продава го скрши прошлата година, оваа година 100% ќе земе уште некое играчиште