Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно бе зошто ние електрашите неаме физичко а машински имаат? :nesum:. А сигурен сум дека ќе се собереме боље кошаркарска екипа од нив (ко што има некои хард-корци од 2001-ва овде :pos2:).
Абе мислам дека можеш да се пријавиш во тие студенските организации така ми кажаа јас гледам фудбал да се пријавам не сакам да се закржлавам седејќи на столче:baeh: ќе видам наредена недела што како на факс.

Стварно бе зошто ние електрашите неаме физичко а машински имаат? :nesum:. А сигурен сум дека ќе се собереме боље кошаркарска екипа од нив (ко што има некои хард-корци од 2001-ва овде :pos2:).

Имаше до пред неколку години. Изгледа заклучија дека сме закржлавени до таа мера шо ни нема спас :pos2:

Во план сум да одам на електро, ама ако има случајно физичко како предмет, не одам. Убедливо најдебилниот предмет. Во средно мака си теглам од физичко (во прва само по него имав 4-ка), така да, да се надевам дека нема да се погоди да го има во програмата (да има измени таман коа јас ќе треба да се запишувам на факултет).

Во план сум да одам на електро, ама ако има случајно физичко како предмет, не одам. Убедливо најдебилниот предмет. Во средно мака си теглам од физичко (во прва само по него имав 4-ка), така да, да се надевам дека нема да се погоди да го има во програмата (да има измени таман коа јас ќе треба да се запишувам на факултет).

Нема, нема... А за во иднина, којзнае. :uvo:

Ај некој нека ми предложи добра збирка за Математика 1 каде има решени задачи со постапка притоа.

Ај некој нека ми предложи добра збирка за Математика 1 каде има решени задачи со постапка притоа.

Boris Apsen - Zbirka rjesenih zadataka iz matematike 1, 2 и 3

Збирката на Бучковска и Геговска-Зајкова

Ушумлиќ-Миличиќ

^Нема потреба Математика 1 да се решава од Апсен.
Вежби+збирка имаше некоја.....

Мат3 и Мат4 е друга работа, особено Мат3

Мат2=Ушумлиќ-Миличиќ + Демидовиќ (и со господ напред :) )

^Нема потреба Математика 1 да се решава од Апсен.
Вежби+збирка имаше некоја.....

Мат3 и Мат4 е друга работа, особено Мат3

Мат2=Ушумлиќ-Миличиќ + Демидовиќ (и со господ напред :) )

Е па да, јас за Математика 1 не ја користев Апсен, ама колегата си побара со постапка,чекор по чекор, а само Апсен е таква.

Е па да, јас за Математика 1 не ја користев Апсен, ама колегата си побара со постапка,чекор по чекор, а само Апсен е таква.

јас апсен не решавав, така да незнам каква е. :)

Boris Apsen - Zbirka rjesenih zadataka iz matematike 1, 2 и 3

Збирката на Бучковска и Геговска-Зајкова

Ушумлиќ-Миличиќ

Фала ти..само имам нешто слушано као Апсен не ги решавал точно математички туку според некои негови релации и поради тоа не се практикувала затоа што не биле секогаш точни одговорите.

Фала ти..само имам нешто слушано као Апсен не ги решавал точно математички туку според некои негови релации и поради тоа не се практикувала затоа што не биле секогаш точни одговорите.

Незнам...јас Математика 2 го учев само Апсен 2 и 3. И без проблем положив. Сепак најубаво ти е на аудиториски да си редовен.

Апсен е инжињер и ги решава онака како што треба, ги имаш цели алгоритми и според мене тоа е најдобрата збирка што некогасш е направена

Луѓе дали знае некој сега во прв семестар ако не се фатат Математика 1 или Структурирано Програмиранје 1 дали во втор ќе може да се иде на слушање на Математика 2 и Објектно Програмирање па после во јуни да се полага за двете или ќе мора во јуни за првото а следната година за ова второво???

Луѓе дали знае некој сега во прв семестар ако не се фатат Математика 1 или Структурирано Програмиранје 1 дали во втор ќе може да се иде на слушање на Математика 2 и Објектно Програмирање па после во јуни да се полага за двете или ќе мора во јуни за првото а следната година за ова второво???
Друже, за ова најдобро да го прашаш Продеканот за настава Дејан Ѓорѓевиќ.

До почетокот на секој непарен семестар треба да се положат предметите од соодветниот претходен непарен семестар, со посебен акцент на оние од кои зависи запишувањето на следните предмети во повисоките години. Тука спаѓаат Мат1, Мат2, Електротехника1 & 2, за ИКИ програмирањата итн. Истото важи и за парните семестри. Значи сега во Јануари не мора да се положат Мат1 и СП. Одиш во втор и си ги слушаш Мат2 и ООП, ама за тоа до Август-Септември МОРА да ги положиш Мат1 и СП инаку ги презапишуваш. Јасно?

П.С Ова беше моето јубилејно 400-то мислење на форумов :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom